U Iloku 29. i 30. lipnja jedinstven DunavArt Festival

NASLOVNANA SVA ZVONANAJAVE

FOTO: Arhiva Grad Ilok

TEČE I SPAJA

U Iloku 29. i 30. lipnja jedinstven DunavArt Festival

U Iloku će se 29. i 30. lipnja po prvi put održati DunavArt Festival, jedinstven festival glazbe, enologije i gastronomije!

18.6.2018. 14:43 | Zvono PREGLEDA: 224

ILOK DunavArt Festival promiče vrijednosti kulturne baštine, glazbenog stvaralaštva, vinskog i gourmet bogatstva Hrvatskog Podunavlja, te približava podunavske zemlje Hrvatskoj, a uz Ilok koji se po prvi put pridružuje DunavArt Festivalu, ovogodišnji festival obuhvaća i programe u Erdutu i Vukovaru (22.-23. lipnja) i u baranjskoj Batini (29.-30. lipnja), povezujući sva ova mjesta u jedinstveni umjetnički doživljaj koji hrvatsko Podunavlje brendira kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju.

Svi posjetitelji koji se od 29. do 30. lipnja upute u Ilok na DunavArt Festival moći će uživati u vrhunskoj glazbi, vinskom i gourmet bogatstvu ovoga kraja. Tako će 29. lipnja u atriju Dvorca Odescalchi, u srednjevjekovnoj jezgri grada Iloka  posjetitelji DunavArt Festivala moći doživjeti koncert sjajnog novosadskog benda The Frajle, dok će sljedećeg dana, 30. lipnja na istoj lokaciji svoj koncert održati »Scharf Club Swing Quintet«, zagrebački jazz sastav u sastavu violinsta Miljenka Pulića, pijanista Antuna Reljića, kontrabasista Nenada Vrandečića i svirača bugarije i gitare Ranka Purića.

Iz bogatog umjetničkog programa, svakako treba istaknuti i prigodni program čitanja poezije o Dunavu 29. lipnja, te projekciju filma »Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka« 30. lipnja. U Eno gourmet programu DunavArt Festivala, posjetitelji će se moći pridružiti programu predstavljanja Vina s Dunava i Dunavskom stolu tijekom oba festivalska dana, dok ih kao završnica, 30. lipnja očekuje »Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja«. Ni to nije sve, jer će 30. lipnja biti prigodno obilježen Međunarodni dan Dunava, uz utrku čikli.Često opjevan i mnogo proputovan Dunav inspirira od izvora, sve do ušća i uz njega žive deseci milijuna ljudi. Niti jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Na 2 888 kilometara, od izvora do utjecanja u Crno More, rijeka teče sa zapada na istok, prolazeći kroz deset država i poput žile kucavice Europe povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu. Tako se i DunavArt Festival promovira kroz jedinstvenu poruku DunavArt - teče i spaja.

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županije partneri su s hrvatske strane. DunavArt Festival pokrenuli su prošle godine Miran Hadži - Veljković i Zlatko Petrović – Pajo, poznati kao Kraljevi ulice, a koji su već dobro poznati po organizaciji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best.

U realizaciji ovogodišnjeg DunavArt Festivala Ilok sudjeluje Grad Ilok, Turistička zajednica grada Iloka i Muzej grada Iloka, uz sponzore: Iločki Podrumi, Hotel Dunav-Ilok, Villa Iva-Ilok, Hrvatske vode i Vinski klaster Srijem.
Tagovi: ilok, dunavart, festival

U Iloku održano premijerno izdanje DunavArt Festivala
Festival burleske održao gala večer u Zagrebu
Darfest 2017.
SHOWderica opet radi odličan vikend na Šoderici!
Otvoren 11. DOKUart
Bjelovarčane oduševio mladi Anti Kuru
Završen DOKUart
11 puta bravo
9. MALI DOKUart
DOKUart u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović
XXIII. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu
12. DOKUart od 30. rujna do 6. listopada

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

HRVATKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

.

17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije

.

Kravat pukovnija poziva navijače da navijačke šalove vežu kao kravatu

.

Podrška Vatrenima iz Velog Lošinja od košarkaša bjelovarskog KK VEDI i KK Cedevite

.

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

.

NK Bjelovar počinje s pripremama za sljedeću sezonu

.

100. obljetnica rođenja jednog od najvećih redatelja u povijesti filma

.

Navijač iz Vagovine s »vatrenim« autom

Kako je ulazak Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva proslavljen u Bjelovaru

MALO SE PRETJERALO SA SLAVLJEM: Stradao krov na Gradskoj tržnici i prometni znak

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

Završen natječaj, cesta od Gudovca do Farkaševca sredinom kolovoza ide u obnovu

Zvono traži vaše navijačke fotke!

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Kako komentirate slab odaziv na rad za opće dobro?

Svaki početak je težak, vidjet ćemo do kraja godine.

Bespotrebno cimaju ljude, nije njima lako.

Treba ukinuti socijalnu pomoć.

Ma svi znaju da oni ustvari rade na crno, samo smo se dosad pravili ludi, a sad je jasno.

Tko ima opravdanje u redu, a ostalima koji nisu došli prestati plaćati.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE