Župan Bajs obišao radove na daruvarskom Domu zdravlja

NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

FOTO: Ustupila BBŽ

OBNOVLJENO I NOVO

Župan Bajs obišao radove na daruvarskom Domu zdravlja

Županija je osigurala dodatna sredstva za opremanje renovirane ustanove, a za medicinsku opremu uložit će se skoro 2 milijuna kuna

6.6.2018. 21:52 | Zvono PREGLEDA: 339

DARUVAR Župan Damir Bajs boravio je u utorak, 5. lipnja, u radnom posjetu gradu Daruvaru i tom prilikom obišao je radove na obnovi daruvarskog Doma zdravlja, a koji se izvode u sklopu europskog projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije« vrijednog 11,5 milijuna kuna.

Nakon postupka javne nabave posao izvođenja radova na daruvarskom Domu zdravlja dobila je tvrtka Projekt inženjering d.o.o. iz Požege, a vrijednost radova obnove je 1.234.360,18 kuna.

Također, kako bi se obnovilo sve što je potrebno u daruvarskom Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je dodatnih 353.447,50 kuna preko Doma zdravlja BBŽ, a riječ je o sredstvima osiguranim izvan europskog projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije«.U konačnici u građevinske radove obnove tog Doma zdravlja uložit  će se 1,6 milijuna kuna, a radovi obuhvaćaju pristup za invalide u Domu zdravlja, izgradnju rampe na ulazima, ugradnju automatskih kliznih vrata, sanitarne čvorove za invalide, taktilne površine, sustav za informiranje pacijenata, izmjenu unutarnjih vrata, izmjenu i niveliranje postojećih podova, sanaciju stubišta, uređenje sanitarnih čvorova, ugradnju led rasvjete te druge potrebne radove.

No, obnova Doma zdravlja u Daruvaru podrazumijeva i zanavljanje medicinske opreme, pa će tako u Daruvar stići nova medicinska oprema u vrijednosti 1,9 milijuna kuna. Riječ je o defibrilatorima, otoskopima, pulsnioksimetrima, EKG uređajima te nizu druge medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme od koje posebno možemo istaknuti digitalni RTG uređaj procijenjene vrijednosti od 1,5 milijuna kuna.Time će se u bitnome poboljšati standard liječenja u daruvarskom Domu zdravlja, a pacijentima će se omogućiti obavljanje dodatnih pretraga kod njihovih liječnika obiteljske medicine – pretraga koje su do sada obavljali u Općim bolnicama.

Naime, već dugi niz godina, nije se radila kompletna modernizaciju Domova zdravlja, a sada će ona biti napravljena od temelja do krova. Bjelovarsko-bilogorska županija želi da kada se Dom zdravlja obnovi i modernizira da ima bolje uvjete za naše liječnike, a posebice za pacijente. Obzirom da u ovaj projekt ulazi i oprema, to znači da će svaki pacijent neovisno gdje živi, imati isti standard liječenja u ordinacijama opće medicine i moći će obaviti niz pretraga u samom Domu zdravlja.

Time će se rasteretiti Opća bolnica Bjelovar, a pacijenti neće morati putovati. Treba posebno pohvaliti i doktore, što žele uzeti novu opremu i proći edukaciju kako bi mogli raditi na njoj.  Sve u svemu do kraja ove godine vidjet će se bitna razlika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kako u gradu Daruvaru tako i u cijeloj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.U konačnici kada se zbroje ulaganja u infrastrukturne radove i u nabavku opreme pred daruvarskim Domom zdravlja je projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna.

Inače, predviđeni rok završetka prvog dijela radova na obnovi daruvarskog Doma zdravlja je kolovoz ove godine.

– Ovog trenutka u tijeku su radovi na četiri ispostave našeg Doma zdravlja, u Garešnici, Čazmi, Daruvaru i Grubišnom Polju. Danas smo ovdje u Daruvaru, riječ je o ulaganju od 3.5 milijuna kuna. Naravno, prvi su građevinski radovi. Može se vidjeti da  naši izvođači na vrijeme i u roku rade. Očekujemo da do kraja kolovoza prvi dio bude gotov. U međuvremenu će se nabaviti aparatura, tehnika koja je potrebna za dijagnostiku u Domu zdravlja Daruvar. Kada govorimo o tome, siguran sam da će temeljem ovog europskog projekta, građani Daruvara i okolnih općina imati novi standard- standard 21.stoljeća. U konačnici, ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu ulaganja su u standard doktora kod kojeg prvo idemo, a to je doktor opće medicine. Ovdje je predviđena i dijagnostika tako da će se moći obaviti što je moguće više pregleda i ostalog vezanog uz Dom zdravlja – istaknuo je župan Damir Bajs.

– Dom zdravlja u sve četiri ispostave je u velikim radovima. Cilj je da se poboljša dostupnost primarne zdravstvene zaštite stanovnicima svih tih gradova. Pored toga što se radovi odvijaju, ordinacije rade tako da niti jedan dan nije bila uskraćena zdravstvena zaštita pacijenata zbog tih radova. Ispostave se obnavljaju prema potrebama, ima novijih i starijih zgrada.  Što se tiče opreme i prostora, zgrade se obnavljaju prema pravilniku Ministarstva zdravstva i nastoje se prilagoditi i osobama s invaliditetom – rekla je Ljubica Čaić, ravnateljica Doma zdravlja BBŽ.

– Svaki građanin grada Daruvara zna koliko je Dom zdravlja bitan za infrastrukturu grada. Zahvaljujući Županiji i županu možemo biti sretni da je naš Dom zdravlja krenuo u obnovu, na sveopće zadovoljstvo svih građana ,a prije svega korisnika – istaknula je Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Daruvara.Ukupno 20 900 pacijenata pripada Ispostavi Daruvar, 8 je ambulanti u gradu, a više o radu ordinacija tijekom odvijanja radova rekla je Sanja Dželajlija, zamjenica ravnateljice Doma zdravlja BBŽ:

– Organizirali smo se da pacijentima sva zaštita i sve što trebaju bude dostupno. Neke ordinacije u kojima će uskoro početi zamjene podova će koristiti godišnji odmor, a neke će biti preseljene u prizemlju u dežurnu ambulantu koja je od ponedjeljka do petka slobodna – naglasila je Dželajlija.

– Tvrtka Projekt inženjering iz Požege dobila je radove prve faze. To je prilagodba objekta za pristup osoba smanjene pokretljivosti te slabovidne i slijepe osobe. U sklopu toga će se izgraditi pokretna rampa, taktilna površina za vođenje kroz prostor, wc za osobe s invaliditetom i info pult. Do sada smo srušili sve postojeće instalacije u wc-ima na sve tri etaže i u tijeku su radovi na novim zidovima od knaufa. Odvodnja je napravljena, u tijeku su radovi na vodovodu i za koji dan ćemo krenuti i sa strujom – istaknuo je  Slaven Zrnc, tehnički direktor tvrtke Projekt inženjering d.o.o.Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, dom zdravlja, daruvar

17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije
Damir Bajs nagradio učenike za uspjeh na državnoj razini
Bojana Hribljan ispratila učenike koji su krenuli u Tkon
Župan Bajs o mjerama za subvencioniranje zapošljavanja zdravstvenog osoblja
Damir Bajs na otvorenju novog strelišta LD »Šljuka«
Bajs i Krajač uručili ključeve dvaju vozila za sportaše
Uskoro započinje i temeljita obnova Osnovne škole Rovišće, dvorane i Područne škole u Kraljevcu
Bajs na konferenciji HGK o zapošljavanju
Ministar Marić u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom
Župan Bajs potpisao ugovore za sufinanciranja prijava na EU natječaje
Župan Bajs i gradonačelnik Hrebak na skupštini Bjelovarskog sajma
Župan Bajs na sastanku oko financiranja gospodarenja otpadom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Župan Bajs u Osnovnoj školi Čazma s pomoćnicom ministrice
Župan Bajs u Ivanskoj na Danu Općine
Župan Bajs: »Financiranje besplatnih obroka za učenike izvedeno je besprijekorno«
Veslači kod župana Bajsa
Bajs u Daruvaru na potpisivanju ugovora o obnovi Glazbene škole
Župan Bajs na Info-danu u Obrtničkoj komori
Župan Bajs proglasio elementarnu nepogodu za općinu Dežanovac
Bajs obišao radove na područnoj školi u Međurači

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

HRVATKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

.

17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije

.

Kravat pukovnija poziva navijače da navijačke šalove vežu kao kravatu

.

Podrška Vatrenima iz Velog Lošinja od košarkaša bjelovarskog KK VEDI i KK Cedevite

.

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

.

NK Bjelovar počinje s pripremama za sljedeću sezonu

.

100. obljetnica rođenja jednog od najvećih redatelja u povijesti filma

.

Navijač iz Vagovine s »vatrenim« autom

Kako je ulazak Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva proslavljen u Bjelovaru

MALO SE PRETJERALO SA SLAVLJEM: Stradao krov na Gradskoj tržnici i prometni znak

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

Završen natječaj, cesta od Gudovca do Farkaševca sredinom kolovoza ide u obnovu

Zvono traži vaše navijačke fotke!

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Kako komentirate slab odaziv na rad za opće dobro?

Svaki početak je težak, vidjet ćemo do kraja godine.

Bespotrebno cimaju ljude, nije njima lako.

Treba ukinuti socijalnu pomoć.

Ma svi znaju da oni ustvari rade na crno, samo smo se dosad pravili ludi, a sad je jasno.

Tko ima opravdanje u redu, a ostalima koji nisu došli prestati plaćati.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE