»Profesor pedofil« – stvarni zlostavljač djece ili žrtva optužbi bivše partnerice?

NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

FOTO: Štefan Brajković

PODIGNUTA OPTUŽBA

»Profesor pedofil« – stvarni zlostavljač djece ili žrtva optužbi bivše partnerice?

Profesor koji radi u srednjim školama u Bjelovaru i Daruvaru tvrdi da je šibensku optužbu zlonamjerno namjestila bivša partnerica, zbog sukoba oko skrbništva nad djecom

18.5.2018. 07:19 | Zvono PREGLEDA: 4543

BJELOVAR U četiri županijske srednje škole od kraja veljače radi radi profesor protiv kojega je na Općinskom sudu u Šibeniku potvrđena optužnica za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina. O tome su ovih dana resorno ministarstvo, škole i njihova osnivača, Bjelovarsko-bilogorske županije, obavijestili članovi Udruge za zaštitu i pomoć žrtvama pedofila »Lavice«. Spomenutom informacijom ostali su zgroženi roditelji, ali i zaposlenici škola u kojima spomenuti profesor radi. Kako su za RTL i Bjelovarac potvrdile ravnateljice Medicinske škole Bjelovar i Gimnazije Daruvar, gdje spomenuti profesor odrađuje dio satnice, on je prilikom zapošljavanja priložio urednu dokumentaciju da se protiv njega ne vodi nikakav kazneni postupan, kao i da nije sudski kažnjavan.

Kako doznaje Bjelovarac, riječ je o profesoru koji je i ranije radio na području Bjelovarsko-bilogorske županije, i to kao ravnatelj u jednoj srednjoj školi. Njegovi problemi s bivšom nevjenčanom suprugom, koja ga je navodno i prijavila za zlostavljanje upravo njihove zajedničke djece, i ranije su punili novinske stupce. Naizgled idilična veza između profesora i znatno mlađe kolegice s posla počela je pucati nedugo nakon rođenja drugog djeteta. Ubrzo nakon toga putem medija krenula su prepucavanja oko načina viđanja i skrbništva nad mališanima, ali i putem institucija. Tako je spomenuti otac prije četiri godine već prekršajno osuđivan zbog prijetnji bivšoj partnerici. U međuvremenu se majka s djecom odselila iz grada u kojem su neko vrijeme oboje stanovali, a otac navodno djecu nije vidio gotovo tri godine. Kako smo doznali u bjelovarskim školama, prozvani profesor se nakon izbijanja najnovije afere u medijima povukao na bolovanje, a škole čekaju daljnji naputak o postupanju od osnivača i resornog ministarstva.

Optuženi profesor, koji je potvrdu o nekažnjavanju s kojom se zaposlio u bjelovarskim i daruvarskim školama podignuo prije potvrđene optužnice iz Šibenika, u telefonskom razgovoru za regionalni portal Bjelovar.live rekao je između ostalog:

»Za sve sam doznao tek drugi dan, nakon što je vijest o pravomoćnoj optužnici objavila jedna televizijska kuća. Ujutro drugog dana me kontaktirala ravnateljica jedne od srednjih škola u kojoj radim i pozvala me da prije odlaska na nastavu svratim do njenog ureda na razgovor. Pomislio sam da je riječ o poslu jer sam za taj dan pripremao test za učenike. Kada mi je ravnateljica priopćila o čemu se radi, skoro mi je pozlilo. Još uvijek sam u šoku. Uopće ne mogu jesti. Liječnik mi je prepisao neke tablete i do daljnjega sam na bolovanju.

Ako netko voli svoju djecu, onda sam to ja i odgovorno tvrdim da su sve optužbe koje stižu na moj račun od bivše partnerice jedna velika i gnjusna laž. Dotična je protiv mene izmislila sve što joj je palo na pamet, a na kraju je sve rezultirali time da ne mogu vidjeti vlastitu djecu. Srce me boli jer, vjerujte, svoju djecu nisam vidio već 30 mjeseci. U ovom trenutku ne znam gdje su, a niti gdje im je majka. Što se mene tiče, ona može ići gdje god želi, a sve što ja želim je skrbništvo nad svoje dvoje djece. Za to sam i pokrenuo postupak pred Općinskim sudom u Virovitici koji je, vodeći se, Izvješćem o nadzoru Centra za socijalnu skrb, donio presudu u moju korist. Međutim, Županijski sud u Zagrebu pobio je takvu presudu pod obrazloženjem da ja kao muški roditelj za to nisam spreman. Za svo to vrijeme majka moje djece ne samo da laže i protiv mene diže kaznene prijave, već se zajedno s djecom seli posvuda. Iz Virovitice je otišla u Šibenik gdje ponovno diže prijave, a koliko imam informacije, svaki trag joj se izgubio u Sarajevu. Nažalost, ni policija više ne zna gdje se nalazi, a najžalosnije je to što ja kao otac ne znam gdje su i kako su djeca.«


Tagovi: zlostavljanje, optužnica, profesor, lavice

Odluka o zlostavljaču za dva tjedna?
Dječak dobio još jednu šansu, učenici se ipak vraćaju u školu
Skoro cijeli šesti razred kod kuće, dok se ne ukloni dječak što zlostavlja cijeli razred
Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje
Potvrđeno da je protiv liječnika podignuta optužnica
Preminuo omiljeni profesor
Ljuban Perenčević je generacije i generacije ekonomista naučio matematiku
Lavice osvojile turnir
Bojana Hribljan na potpisivanju ugovora za radove na obnovi škole u Predavcu
I župan Damir Bajs podržao program STEM

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Bojana Hribljan na potpisivanju ugovora za radove na obnovi škole u Predavcu

.

I župan Damir Bajs podržao program STEM

.

Bajs otvorio novoasfaltiranu cestu u Srijedskoj

.

Župan Bajs s češkom delegacijom u Češkoj osnovnoj školi u Končanici

.

Šest pobjeda bjelovarskih atletičara u Varaždinu

.

Tekst o uvjetima rada na bjelovarskoj pedijatriji

.

Najstariji nogometni turnir u spomen braniteljima odigran u Dragancu

.

Kamion prikolicom »počešao« auto na raskrižju

.

Dva finala za dječake NK Bjelovara na 16. memorijalnom turniru Dr. Anđelko Višić

.

Domaćini iz VRK Bjelovar pobjednici drugog Bjelovarskog cepelina

.

U Iloku 29. i 30. lipnja jedinstven DunavArt Festival

.

Znanstveni sajam održan u Kulturnom i multimedijskom centru

.

Kuhar pobijedio predrasude

.

Učiteljice na Terezijani

.

Najveća živa legenda popularne glazbe danas slavi 76. rođendan

Halid Bešlić na Terezijani

Sudar na križanju Đurđevačke i Matačićeve

Tekst o uvjetima rada na bjelovarskoj pedijatriji

RADOVI ZAVRŠENI U ROKU: Otvorena nova kupališna sezona na novoobnovljenim bjelovarskim bazenima

Hladno pivo na Terezijani

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Hoćete ići gledati nogometno SP na velikom ekranu u centru grada?

Da, sve utakmice, makar sjekire padale

Samo utakmice kad igra Hrvatska

Ne, radije gledam doma, udobnije je

Nisam u Bjelovaru, putujem u Rusiju, imam uplaćen aranžman

Kakav ekran? kakvo SP?

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE