Najmlađi ravnatelj s velikom odgovornošću i podrškom

NASLOVNAOSOBA TJEDNA

FOTO: Štefan Brajković

OSOBA TJEDNA – MATIJA JASENKO, RAVNATELJ KULTURNOG CENTRA MATO LOVRAK U VELIKOM GRĐEVCU

Najmlađi ravnatelj s velikom odgovornošću i podrškom

Nastojim centar voditi na način da pružamo raznoliku ponudu interesantnu svim uzrastima, pa tako ovog ljeta imamo još puno stvari koje planiramo ponuditi ljudima – kaže Matija

28.7.2016. 12:07 | Marija Kukučka PREGLEDA: 16490

Matija Jasenko dvadesetšestogodišnji je magistar kineziologije. Razlog zbog kojeg se ovog tjedna našao u našoj rubrici je taj što je on najmlađi ravnatelj županijske ustanove. Točnije, ravnatelj je Kulturnog centra Mato Lovrak u Velikom Grđevcu pod koji pripada novoizgrađeni sportsko-rekreacijski centar Veliki Grđevac, Lovrakov centar - vlak i mlinareva kuća, ŠRC Kukavica te memorijalna soba u sklopu osnovne škole Mato Lovrak u Grđevcu.

Kako je biti najmlađi ravnatelj i raditi ovaj posao?

Odlično! Imam veliku odgovornost, ali isto tako i veliku podršku, počevši od Općine Veliki Grđevac s kojom imam odličnu suradnju, pa nadalje. Nastojim centar voditi na način da pružamo raznoliku ponudu interesantnu svim uzrastima, pa tako ovog ljeta imamo još puno stvari koje planiramo ponuditi ljudima.Pred nama je vikend – hoće li dio ponude uključivati i nešto za mlade?

Upravo tako! Naime, ovaj vikend planiramo produžiti noćno kupanje i napraviti pravi party na bazenu. Bit ćemo otvoreni minimalno do 2 sata, a svi koji dođu moći će uživati u opuštenoj ljetnoj atmosferi uz hostese i energetsko piće »Hell«, dok će živa glazba i DJ upotpuniti ovaj doživljaj. Cijena ulaznice je samo 10 kuna. Ovakve partyje planiramo održavati svake srijede i subote i u kolovozu. Naime, cilj nam je studentima koji su se vratili kući na praznike pružiti dio one atmosfere koju preko godine imaju u Zagrebu, gdje su primjerice studentske srijede u »Roku« neizostavan dio studentskog života. Ujedno ćemo time biti jedini u županiji koji će omogućiti izlazak polovicom tjedna.

Što je s ostatkom ponude do kraja ljeta?

Za početak bitno mi je naglasiti da želimo Lovrakov centar sa svim njegovim segmentima objediniti u jedinstvenu ponudu. Tako smo primjerice organizirali ponudu za grupe djece, poput primjerice vrtićkih grupa, gdje za 17 kuna mogu obići vlak u snijegu, mlinarevu kuću i osobno na neki način doživjeti tu priču koju više manje svi već znaju barem preko filma, a u tu cijenu je onda uključena i cjelodnevna ulaznica za bazen. Nadalje, djeci koja žive u relativnoj blizini omogućit ćemo učenje plivanja. Trenutno prikupljamo prijave za grupe koje ćemo nastojati organizirati tako da za 200 kuna u 9 termina u kojima će djeca dolaziti na bazen uz pomoć trenera nauče plivati. Grupe ću trenirati osobno, a raspored ćemo nastojati napraviti tako da je u grupi petero djece, što smatramo da je jako kvalitetan omjer u odnosu na veće grupe neplivača.Bazen je otvoren tek nešto manje od mjesec dana. Kakva je posjećenost zasad?

Rano je govoriti o realnim brojkama ali na neke se stvari primjerice ipak možemo referirati. Tako je primjerice drugi vikend kako smo otvoreni bilo prodano 1600  ulaznica u jednom danu. Uzmimo u obzir uz to da djeca do 5 godina ne plaćaju ulaz. Bazeni u Velikom Grđevcu, kao što znate, imaju proširenu ponudu sa sportskim terenima, odnosno odbojkaškim i teniskim terenom. Korištenje terena dajemo po ispodprosječno niskim cijenama, pa je tako sat vremena 20 kuna, a ako dolazite bez svog reketa i loptica isto možete iznajmiti za samo  10 kuna više. Dakle, za 30 kuna možete sat vremena igrati tenis sa iznajmljenom opremom, i to na podlozi kakve nema u županiji i šire. To je najnovija mješavina podloge, a o njenoj kvaliteti dovoljno govori to da je takvu istu podlogu tjedan dana prije nego je postavljana ovdje Novak Đoković dao postaviti na svom privatnom posjedu u sklopu kojeg ima teren. Za sve što pružamo na bazenima imamo i niske cijene ulaznica, pa tako djeca plaćaju 10 kuna, a odrasli 15 kuna. Samim time, od otvaranja se brzo pročuo glas o bazeni, uređenosti i ponudi, te svakodnevno na parkiralištu imamo auta od zagrebačkih do virovitičkih tablica. Mnogi bjelovarčani dolaze ovdje gotovo svakodnevno. Razgovarao sam s ljudima koji su došli iz Vrbovca samo zbog toga što pružamo. Vjerujem tako da će se ovaj pozitivan trend posjećenosti i nastaviti sve do kraja rujna, do kad planiramo raditi.Dakle, najavljeno produženje sezone planirate i ispuniti?

Tako je. Ono što nam to omogućava je činjenica da imamo grijanu vodu. Naime, kolektori koji su nam postavljeni omogućavaju da uz napajanje cijelog objekta energijom od početka grijemo vodu i reguliramo njenu toplinu ovisno o temperaturi. Voda je tako uvijek osvježavajuća, ali opet ne i hladna. Trenutno je u velikom bazenu najčešće oko 24 stupnja, u malom bazenu oko 25 ili 26 stupnjeva, a u hidromasažnom 30 stupnjeva. S obzirom na mogućnost regulacije temperature rujan uz malo ljepše vrijeme ne bi trebao biti nikakav problem za održavanje sezone. Dapače, često je dosta toplo a primjerice bazen u Bjelovaru već od početka školske godine ne radi. Tako planiramo dosta vremena tada posvetiti još školskim ekskurzijama i njihovom dolasku ovdje.Planira li se možda i izgradnja natkrivenog bazena?

Zasada još nema konkretnih planova, iako mogućnost postoji. To je jedna od opcija koju ćemo razmatrati kroz naredno vrijeme. Isto tako ne planiramo zapustiti ni ostale objekte, pa su pred nama i razrade planova ta ŠRC Kukavica. S obzirom na osobno iskustvo kakav dojam ostavlja Kukavica i njena priroda na ljude koji tamo dolaze u posjetu, razvijam ideju o prijavi hostela, a također smatramo da bi dio zimske ponude na Kukavici mogla biti i škola prirode za djecu i to ponajviše onu koja nema prilike otići na selo i doista iskusiti kako zima u prirodi može biti čarobna.


Tagovi: veliki grđevac, matija jasenko, bazeni, kulturni centar mato lovrak

Uz Bajsovu podršku tri škole kreću u novi sustav obrazovanja
Koving – dva desetljeća uspjeha
Na današnji dan 1899. u Velikom Grđevcu rodio se Mato Lovrak
»Ne volim riječ tolerancija, jer ona podrazumijeva prešutno ignoriranje«
U Velikom Grđevcu rješavaju probleme s odlaganjem otpada
Obilježena obljetnica oslobođenja Velikog Grđevca
Dani kruha u Velikom Grđevcu
Osmaši na terenskoj nastavi u Vukovaru
Harmonikaš iz Velikog Grđevca kreće na studij glazbe u Kragujevac
Župan Bajs zadovoljan poslovanjem velikogrđevičkih bazena
Blagdan Velike Gospe na grđevačkim bazenima
Praznična subota na grđevačkim bazenima
Nedjelja na grđevačkim bazenima
Nedjelja na grđevačkim bazenima
Plave ribe pokazale svoje čari u grđevačkom Top Gearu
Nedjelja na grđevačkim bazenima
Vikend je na velikogrđevačkom bazenu bio živ i dinamičan
Praznički četvrtak na grđevačkim bazenima
Dan Općine Veliki Grđevac
Indijski veleposlanik kod gradonačelnika i u Tehnološkom parku
Motor iz Japana, pobjedničko srce iz Bjelovara
HREBAK I NAVOJEC NAJAVILI 16. BOK FEST: Najveća atrakcija mjuzikl Jalta, Jalta
U Bjelovaru registrirano 65 potencijalnih darivatelja koštane srži
Bjelovarski par doplesao do osvajanja »Trofeja Grada Koprivnica«
Društvo prijatelja Hajduka Bjelovar u spomen na poginule branitelje
Uz Grašu će u Osijeku nastupiti i Tonči Huljić

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Indijski veleposlanik kod gradonačelnika i u Tehnološkom parku

.

Motor iz Japana, pobjedničko srce iz Bjelovara

.

HREBAK I NAVOJEC NAJAVILI 16. BOK FEST: Najveća atrakcija mjuzikl Jalta, Jalta

.

U Bjelovaru registrirano 65 potencijalnih darivatelja koštane srži

.

Bjelovarski par doplesao do osvajanja »Trofeja Grada Koprivnica«

.

Društvo prijatelja Hajduka Bjelovar u spomen na poginule branitelje

.

Uz Grašu će u Osijeku nastupiti i Tonči Huljić

.

Još jedno zlato i svjetski rekord za garešničkog snagatora

.

Bajs: »Na sajmu cvijeća najviše raduje veliki broj izlagača«

.

OBNOVA OD TEMELJA DO KROVA: Kreće najveća energetska obnova Osnovne škole Čazma

.

Daruvar je opet bio glavni grad zvjezdoznanstva

.

NK Šandrovac – NK Skok 2:2

.

NK Omladinac – NK Bilogorac 2:0

.

NK BŠK – NK Trnski 1:0

.

KOLO DOMAĆIH POBJEDA: Bilo uvjerljiv protiv Draganca, BŠK-u minimalna pobjeda protiv Trnskog

.

BMW se prevrnuo kod Severina

.

Subotnja šetnja bjelovarskim sajmom cvijeća

Motor iz Japana, pobjedničko srce iz Bjelovara

BMW se prevrnuo kod Severina

Subotnja šetnja bjelovarskim sajmom cvijeća

Auto udario dvije curice u Štefanju

Pri pretjecanju poginuo motorist, nakon toga pijanac se sudario s policijom tijekom očevida

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Što mislite o potezu Darija Hrebaka s uvođenjem stimulacije do 1000 kn za gradske zaposlenike?

Bacanje para u ovoj krizi

To on svojima daje i kapom i šakom

Pa već dobivaju plaću, to bi im trebalo biti dosta

Da, ali ako budu radili bolje nego dosad

Kad dođem na gradski šalter sve obavim za manje od 20 min, zaslužuju te novce

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE