NASLOVNAOSOBA TJEDNA

Ostajem u najdražem klubu

PET MINUTA S MARIOM KOSOM, TRENEROM NK BJELOVARA
Ostajem u najdražem klubu

Ljetna top tema nisu bili prelasci nogometaša, odlasci iz kluba ili dolasci u klub, već hoće li trener NK Bjelovara Mario Kos trenersku palicu NK Bjelovara zamijeniti trenerskom palicom čuvenog splitskog Hajduka

27.07.2016. PIŠE: Milan Starčić FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 5841


Svakog, ama baš svakog ljeta, sportska top tema u gradu Bjelovaru nije vezana uz rukomet već uz nogomet koji se na ovim prostorima igra punih 108 godina. Tko je iz Ždralova zgibao na dva kilometra udaljeni Gradski stadion, a tko je bijeli dres Bjelovara zamijenio crvenim NK Mladosti s Brda raspravljalo se po terasama, kafićima, na roštiljadama po vinogradima i ribnjacima, kod doktora i kod frizera, doslovno svugdje jer nogomet je zaraza a drukeri jednih i drugih i po tome su mogli zaključiti tko će kome sprašiti pet lakih komada na prvenstvenim, kup ili prijateljskim utakmicama kojih je, zbog znanih razloga u povijesti ovih susjednih klubova bili iznimno mali ili nimalo. Ovo ljeto gospodnje 2016. to je pomalo odstupilo od pravila, jer prava i intrigantna top tema, nisu bili prelasci nogometaša, odlasci iz kluba ili dolasci u klub, već hoće li trener NK Bjelovara Mario Kos trenersku palicu NK Bjelovara zamijeniti trenerskom palicom čuvenog splitskog Hajduka na poziciji mlađih kadeta. I dok se već znalo da će dva ponajbolja igrača Mladosti Josip Kozić i Jurica Ivančić postati dio bjelovarske lake konjice, a što je zasigurno oslabilo stare sportske prijatelja s Brda, do posljednje sekunde nije se znalo dali trener Kos pakira kovčege za Split ili će nastaviti tamo gdje je stao krajem svibnja kada je, osvajanjem drugog mjesta u III. HNL – istok, radom i trenerskim inovacijama i konkretno pokazao da je pravi trener na pravom mjestu, trener s vizijom i koji se suvremenim metodama i povjerenjem u mlade i školovane igrače najavljuje bolje dane bjelovarskog stogodišnjaka. Tek kada je prelomio dilemu i predsjedniku Tomincu rekao da ostaje u klubu, otvorio je dušu i sa srca skinuo teret koji ga je pritiskao sve ovo vrijeme unazad mjesec i nešto. O ostanku kaže:

– Od malih nogu navijam za splitski Hajduk je za mene poziv da budem dio trenerske priče u tom slavnom klub, bila je velika čast i spoznaja da sam ipak u svom trenerskom poslu da sam se dokazao kroz rad u svim selekcijama NK Bjelovar, a što su prepoznali i u Splitu. Nažalost, morao sam ih odbiti, barem privremeno, jer prelazak u Split bio bi vezan uz brojne promjene u obiteljskom životu i nosio bi rizik koji u ovom trenutku nisam mogao preuzeti. Koliko god mi je žao zbog toga, toliko mi je i drago da mogu nastaviti tamo gdje sam stao a to je podizanje stručnog rada u NK Bjelovaru na još jednu višu razinu i maksimalno se posvetiti pripremnom razdoblju i što bolje se posvetiti novoj sezoni.

O dolascima i odlascima igrača kaže:

– Minula sezona bila je iznimna i odrađena na krilima zajedničke odluke da ćemo povjerenje dati mladim i školovanim igračima i uz nekolicinu iskusnijih ali ne puno starijih. Osvojili smo drugo mjesto u jakoj ligi iza iznimno jakog Međimurja, bili smo prava klapa na travnjaku i izvan njega i to je za nas bio putokaz kako i na koji način dalje u nove sezonu. Znali smo da mnogi klubovi se propitkuju za naše ponajbolje igrača kao što su Pejo Kuprešak i Vjekoslav Kolar te su oni i otišli za boljim destinacijama, i neka im je sretno, i sva hvala što su dali za NK Bjelovar. Nema više niti Marka Roginića koji se nije najbolje snašao kod nas, ali zato su nam se priključili Josip Kozić iz Mladosti (Ždralovi), a što je bila moja velika želja kao trenera i koji se je u stvari vratio nakon četiri godine u staro jato te Jurica Ivančić kao alternacija Kolaru na lijevoj strani. Vratili su nam se iz zagrebačke Lokomotive daroviti naši klinci Jakšić i Nikolić pa tako smatram da ćemo i u novoj sezoni biti jaki na svim pozicijama. Impetariv nam nije prvo mjesto već stvaranje ekipe za vrh tablice i ponajprije stvaranje temelja za jaki i potentni klub i možebitno uključivanje u borbu za Drugu ligu. Za takovo što neće nam biti dostatan jak igrački potencijal već i ono možda još i važnije a to su uvjeti na Gradskom stadionu koji za sada nisu na razini ugleda kako grada tako i kluba.

O pripremnom razdoblju Kos kaže:

– Odraditi ćemo do početka prvenstva tridesetak treninga, odigrati desetak utakmica s različito jakim protivnicima i siguran sam da ćemo spremni uči u novu sezonu. Logistika se potrudila da opet igrački budemo jaki, a najavljuje se i dolazak jedne jake špice iz inozemstva (Makedonija). Ako se i ne pojavi, ja i moj asistent Marin Lalić znamo da se u našem igračkom rosteru krije rješenje za sve naše probleme. Nakon turnira u Jelahu (BiH) svi ćemo se okupiti i kompletirati i čeka nas pakao priprema i pripremnih utakmica a sve će to proći igrači na koje računamo a to su: Dinko Gavranović, Igor Kuhar, Deni Hajdarović, Vinko Pušić, Jure Ivančić, Željko Ostrman, Josip Kozić, Mate Tominac, Ivan Orač, Vedran Furmek, Muniz Ribeiro, Mario Rajić, Ivor Dončević, Jurica Šepoval. Marko Čupić, Marin Nikolić, Nino Majdandžić, Marko Jozić, Mateo Jakšić, Davor Šotola, Filip Makopek, Alessandro Kos, Juraj Fanton, Karlo Sokač, Marko Knežević i Bruno Adžam.

Poruka za kraj?

– Znam da su se neki klubovi, kao što je Varaždin, jako pojačali, dok snagu Slavonaca još ne znamo, ali zato znamo da ćemo dati sve od sebe da se na drvenom Gradskom stadionu opet budu pjevale pobjedničke pjesme. Vratili su nam se i gledatelji, a to je najbolji pokazatelj da igramo nogomet za dušu, golove i pobjede. Siguran sam da će se i u jesenskom dijelu tražiti karta više na drvenim tribinama

Tagovi: nk bjelovar, mario kos, nogomet

Marić obećao Tomincu da će pitanje zemljišta budućeg stadiona biti uskoro riješeno

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

Bjelovar u Kutini zabio četiri komada

Bjelovar u pripremnoj utakmici zabio dva gola

Na Logor stigao mladi reprezentativac

I Ivanska ima svoje ZOI za učenike, u kojima je bitno i učestvovati i zabaviti se

Učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar izvrsni na natjecanju u Osijeku

Trofej grada Bjelovara – najveće plesno natjecanje dosad

Veliki rezultat u malom nogometu

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Nude kredite između posebice

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO