NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Tatjana Somer s projektom »Moje omiljeno piće« sudjelovala na seminaru u Litvi

U SKLOPU eTwinning MOBILNOSTI
Tatjana Somer s projektom »Moje omiljeno piće« sudjelovala na seminaru u Litvi

Na seminaru su sudjelovali učitelji korisnici eTwinninga, ali bez iskustva u eTwinning projektima. Svrha je bila potaknuti ih na suradnju kroz eTwinning portal. Tema seminara bila je igrifikacija.

29.06.2016. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Tatjana Somer PREGLEDA: 2222


BJELOVAR Tatjana Somer, učiteljica geografije iz I. osnovne škole Bjelovar sudjelovala je na multilateralnom seminaru u Vilniusu, glavnom gradu Litve s temom: Integracija igara u kurikulum. Mobilnost je financirana u okviru programa Erasmus+ od strane Europske unije, putem Agencije za mobilnost i programe EU. Na seminaru su sudjelovali učitelji korisnici eTwinninga, ali bez iskustva u eTwinning projektima. Svrha je bila potaknuti ih na suradnju kroz eTwinning portal. Tema seminara bila je igrifikacija, koja podrazumijeva korištenje elemenata, mehanizama i dizajna igara radi povećanja motivacije za ostvarenjem ciljeva. Koncept se koristi u različitim područjima ljudskog djelovanja, a sve veći značaj ima i u obrazovanju.

Aktivnosti seminara odvijale su se kroz tri dana gdje je šezdesetak sudionika iz 11 europskih zemalja sudjelovalo u šest radionica koje su se bavile uključivanjem IKT-a u nastavni proces, mogućnostima korištenja mobilnih uređaja u nastavi, primjerima igara te načinima korištenja eTwinning portala u svrhu suradnje učitelja i učenika. Tijekom seminara sudionici su grupirani prema interesima te su kroz radionice osmislili projekte koje će provoditi sa svojim učenicima u sljedećoj školskoj godini. Učiteljica Tatjana Somer s kolegama iz Litve, Austrije, Poljske i Mađarske osmislila je projekt naziva »Moje omiljeno piće«.

Ideja projekta je otkriti priču iza proizvoda koje svakodnevno koristimo tako da se učenicima približi ideja otkuda sastojci proizvoda dolaze, analizirajući sirovinu koja se koristi, njeno porijeklo, koraci proizvodnje, transport, kao i okolišni i zdravstveni utjecaj koje njegovo korištenje ima na pojedinca, lokalnu zajednicu i planet općenito.

Cilj je razumijevanje složenosti današnje industrijske proizvodnje, osvješćivanje utjecaja korištenja različitih proizvoda na okoliš te istraživanje svakog pojedinog koraka proizvodnje, uključujući geografski, tehnološki i etički aspekt.

Osim rada na projektima sudionici su imali priliku razgledati Vilnius uz pratnju lokalnog vodiča te prisustvovati tradicionalnoj litavskoj večeri. Uz nova saznanja o korištenju i mogućnostima igrifikacije u nastavi, sudionici su ostvarili kontakte s europskim kolegama koji će učiteljima i njihovim učenicima zasigurno uvelike koristiti.


Tagovi: tatjana somer, litva, vilnius, etwinning, seminar, učiteljica, škola

Osnovci uspoređivali kulinarsku i glazbenu tradiciju s turskim vršnjacima

Kako ukrasiti pisanice i pripremiti »kovrtanje«!

Održana radionica izrade tradicionalnih rukotvorina od kukuruzovine u I. osnovnoj školi Bjelovar

»No More Cookies«, Erasmus+ i eTwinning kampanja za zdrav život u I. OŠ Bjelovar

Putem telekonferencije učenici pjevali i plesali poljskim vršnjacima

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO