NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Oskari znanja u rukama bjelovarskih glazbenika

MLADI BJELOVARČANI OSVOJILI PRESTIŽNE NAGRADE
Oskari znanja u rukama bjelovarskih glazbenika

Nagrada Oskar znanja ove je godine dodijeljena 12. put za redom, usprkos nagađanjima o otkazivanju manifestacije. Među ovogodišnjim dobitnicima Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola te muzičkih akademija su i  Bjelovarčani:  Ivan Gužvinac, Luka Mihajlović, Luka Baranašić i Lorena Radičević kao i njihovi mentori: Pavao Golubić, Vanda Novoselec i Zlatko Strčić.

25.06.2016. PIŠE: Jelena Ivezić FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 3323


BJELOVAR – ZAGREB U atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 17. lipnja održana je svečanost povodom dodjele nagrada Oskar znanja. Riječ je o nagradi koja se 12. godinu za redom dodjeljuje najboljim učenicima i studentima Hrvatske u znanju, glazbi i plesu. Prestižnu nagradu ove godine je primilo 345 najuspješnijih učenika u znanju te njihovi mentori. Oskari znanja za učenike glazbenih i plesnih škola te studente muzičkih akademija otišli su u ruke 161 učenika među kojima je i četvero Bjelovarčana, učenika Glazbene škole Vatroslava Lisinskog: Ivan Gužvinac (trombon), Luka Mihajlović (udaraljke), Luka Baranašić (violina) te Lorena Radičević (violina).

Oskare znanja uručili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak i šibensko-kninski župan (predsjednik Hrvatske zajednice županija) Goran Pauk. Svečanosti su nazočili i predstavnici Nacionalnog vijeća učenika te učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su u suradnji s učenicima Srednje škole »August Šenoa« iz Garešnice izradili kipiće. Usprkos dirljivim govorima predsjedavajućih u kojima je istaknuta važnost ulaganja države u znanje i budućnost mladih, valja istaknuti da je manifestacija trebala biti ukinuta zbog nedostatka financija. Medijska prašina te zalaganje građana u borbi protiv ukidanja ove nagrade pridonijeli su da se hvalevrijedna manifestacija (u mnogo skromnijem ozračju) ipak održi i 12. godinu za redom.


Tagovi: oskari znanja, bjelovarski glazbenici, glazbena škola vatroslava lisinskog

Festival udaraljkaša bio iznimno uspješan

Lorana Radičević i Luka Baranašić prvi na Državnom natjecanju u Zagrebu

Oni u nešto udarati moraju

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO