NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Dario Hrebak: Koliko su građani i poduzeća dužni Gradu Bjelovaru

15 MILIJUNA KUNA
Dario Hrebak: Koliko su građani i poduzeća dužni Gradu Bjelovaru

Kako, kada i koliko će se dugovi naplatiti, i koliko grad može izaći građanima u susret, bilo je riječi na tiskovnoj konferenciji gradonačelnika Hrebaka i voditeljice Odsjeka za naplatu

13.03.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 439


BJELOVAR Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i voditeljica Odsjeka za prisilnu naplatu i pravne poslove Željka Vizi danas su na konferenciji za novinare predstavili ukupan dug građana za 2017. godinu prema Gradu Bjelovaru te objasnili na koji način bi se dugovi trebali podmiriti. Potraživanja Grada Bjelovara zaključno s 31. prosincem 2017. iznose oko 15 milijuna kuna, od čega je oko 2 milijuna kuna dugova koji će se otpisati kao nenaplativi jer su nastupile činjenice koje sam zakon određuje kao osnovu za nenaplativo potraživanje, a to su stečaj, likvidacija i brisanje iz sudskog registra.Pokrenuto je 1153 ovršnih postupaka. Odnosi se to na komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda, komunalni doprinos i nezakonito izgrađene zgrade. Za usporedbu, u 2016. godini pokrenuto je 614 takvih postupaka.Gradonačelnik Hrebak istaknuo je da je Grad Bjelovar spreman izaći ususret svima, koji nisu u mogućnosti redovito podmirivati svoje obveze, putem modela dobrovoljnog podmirenja dugovanja bez pokretanja ovršnih postupaka i blokada računa. Napomenuo je i kako Grad želi prema svim dužnicima, koji su u vrijeme krize zapali u probleme, biti jednak te da se mora uvesti red. Svaki dužnik koji ne može u zadanim rokovima podmiriti potraživanja Grada s osnove komunalne naknade i naknade za uređenje voda može se obratiti Odsjeku za naplatu radi zaključenja Sporazuma o dobrovoljnom podmirenju novčane tražbine. Otplata duga bit će omogućena u ratama na 24 mjeseca, no ukoliko se ne plati jedna rata, ići će se s blokadom. Također, na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća predložit će se donošenje Pravilnika o kriterijima, uvjetima i otpisu nenaplativih potraživanja. Inače, naplata potraživanja u Gradu Bjelovaru je 86% što je iznimno dobro te je daleko od državnog prosjeka.

Tagovi: grad bjelovar, dario hrebak, građani, poduzetnici, dugovi

Zamjenica gradonačelnika na obilježavanju Dana Grada Pakraca

Gradonačelnik Hrebak pokazao građanima kako se ulazi na rukometno igralište

U ponedjeljak počinje 16. Mali BOK fest

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Zamjenik gradonačelnika Brajdić zadovoljan odazivom poduzetnika

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Juniori Bjelovara nadigrali zagrebački Dinamo

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Metalni modeli

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Svećenika ošamućenog od pića odvezli na groblje uz lijes

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO