NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

U prostorijama udruga otvorena »Info točka Mogućnosti Bjelovar«

SVE MOGUĆNOSTI NA JEDNOM MJESTU
U prostorijama udruga otvorena »Info točka Mogućnosti Bjelovar«

Mladi Bjelovarčani sve potrebne informacije mogu dobiti na jednom mjestu u Masarykovoj 8

10.03.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 988


»Info točka Mogućnosti Bjelovar«, otvorena je u petak 9. ožujka, u prostorijama Centra udruga Grada Bjelovara na adresi Masarykova 8 u Bjelovaru. Riječ je o projektu koji je otvoren uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Gradom Bjelovarom, Gradom Daruvarom, Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom »Zamisli«, a u suradnji s Centrom za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, i Osnovnom školom u Đulovcu.»Info točka Mogućnosti« djeluje u sklopu »Lokalnog Info Centra za Mlade Mogućnosti« pod vodstvom Udruge Impress, čija je predsjednica Tanja Herceg koja je na otvorenju istaknula:

– Drago nam je da i mladi u Bjelovaru imaju mogućnosti koje smo omogućili mladima u Daruvaru već pred neko vrijeme. Važno je naglasiti, da će ovdje informacije mladima pružati educirane osobe od strane Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih, tako da radimo prema europskoj povelji o informiranju. Mladi nam se mogu obratiti on-line u bilo kojem trenu, ali petkom će ovdje s njima od 9 do 18 sati biti jedna osoba iz Udruge Impress, proći će različite radionice, a radionice provodimo i u suradnji sa školama – objasnila je Tanja Herceg.– Konačno nam se, u suradnji s Gradom Bjelovarom, pružila prilika da uključimo sve mlade koji to žele u naše aktivnosti. Možemo ih educirati i informirati kako da sami pokrenu neke pozitivne promjene i projekte u zajednici. Mi smo udruga koja djeluje na području cijele županije, ali i šire. Međutim Bjelovar je središte županije, i interesantna pozicija gdje mladi odlaze u Zagreb ali se i vraćaju ipak natrag, i ovdje mi možemo proširiti svoje mogućnosti te za njih možemo raditi projekte i stvarati mogućnosti – rekao je izvršni direktor Dubravko Šopar te objasnio da je jedna od aktivnosti kojima se trenutno bave edukacija o sigurnom korištenju interneta i dijeljenju informacija.

Sara Mutombo iz Belgije na razmjeni je u Daruvaru, gdje je provela već šest mjeseci djelujući u projektu udruge Impress na koji se prijavila. U Bjelovaru je na otvaranju »Info točke Mogućnosti« postavila svoju izložbu o tome što sve informacije mogu donijeti.– Moja izložba kaže, ako želite izbor morate znati koje su vam opcije, a informacije vam donose te opcije, izbor i mogućnosti. Upravo to je poanta ove Info točke Mogućnosti. Ako želite saznati nešto o daljnjoj edukaciji, putovanjima, poslu, ili slično, sve te informacije možete dobiti ovdje. Informacije su moć – kazala je Sara te pozvala sve da se informiraju.

Iako je ciljana dobna skupina koju udruga Impress okuplja i koju su pozvani informirati se od 15 do 30 godina, informacije su dostupne i ostalima. U prostorijama Info točke Mogućnosti našla se i Elena Jaušić, učenica Druge osnovne škole Bjelovar, koju veseli što se nešto novo otvorilo u Bjelovaru.– Ovakvih udruga u Bjelovaru dosad nije bilo, i veseli me što ću ovdje moći doći pitati i saznati sve što me zanima. Rad Udruge mi je otprije poznat jer smo radili zajedno radionicu za četvrte razrede »Sigurnost na internetu«. Imam brata koji ide u četvrti razred i koji je pohađao ovu radionicu, i uvjerila sam se da je za njega bila korisna – rekla je Elena Jaušić.

Gradonačelnik Dario Hrebak rekao je kako je žalosno što u Bjelovaru dosad nije bilo udruge koja se bavi mladima.

– Tužan je to podatak za naš grad, ali upravo zbog vašeg pojavljivanja danas imamo ovdje jednu platformu za stvaranje politike Grada Bjelovara prema mladima. Drago nam je biti vaš partner i rado ćemo surađivati s vama i dalje. Dokazali ste se kao uspješna Udruga, i nadam se da ćete omogućiti našim mladima ovdje u Bjelovaru da se aktiviraju, preuzmu inicijativu i da budu puno aktivniji u društvu nego što su bili do sada – kazao je gradonačelnik Hrebak.Zamjenica župana Bojana Hribljan također je prisustvovala otvaranju i poručila kako će i Županija kao i Grad stajati iza mladih, a vjeruje da će se ovakve Info točke otvoriti i u ostalim gradovima u županiji.

– Samim time što postoje Savjeti za mlade i u Gradu i u Županiji govorimo koliko nam je do mladih stalo. Vaša pozitivna energija i aktivnost pokazuju da ste vrlo vrijedni i da ste uspješni. Vaša udruga će sigurno biti uzor ostalim udrugama koje bi trebale krenuti vašim stopama. Aktivnost mladih se probudila, i stoga imate apsolutnu podršku Županije koja će vam uvijek pomoći i dati podršku. Mladi su ona mogućnost iza koje mi moramo stajati – rekla je Bojana Hribljan.

Tagovi: udruga impress, info točka mogućnosti bjelovar, informacije, eu, mladi

Mladi, odgovorni, impresivni i vrijedni

Volonteri na radionicama preko ferija okupili mnogo mladih

Radionice vještina i timskog rada

Uključite se u promjene!

Doroteja Vinković predstavit će Daruvar na Marko polo Festu

Župan Bajs na konferenciji predstavio projekt »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije«

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO