NASLOVNAKULTURNO ZVONOGLAZBA

Seminar ženskog klapskog pjevanja u Daruvaru 3. i 4. ožujka

PIVA KLAPA ISPOʼ VRBOVCA
Seminar ženskog klapskog pjevanja u Daruvaru 3. i 4. ožujka

Od suorganizatora, klape Stentoria i dr. sci. Joška Ćalete, dobili smo detaljan plan seminara koji će biti održan daleko od mora, ali s klapskom pismom u srcu i u grlima

01.03.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 453


DARUVAR Nakon vrlo uspješnog prvog seminara ženskog klapskog pjevanja organiziranog u studenom 2016., na kojem je bilo osamdesetak klapašica iz cijele zemlje, odlučile smo nastaviti s dobrom praksom, te navedenog datuma održavamo drugi takav seminar. Cilj je osnaživanje i usavršavanje ženskih klapa čije će članice sudjelovati na dvodnevnim radionicama koje će održati eminentni klapski stručnjaci, a na kojima će se istraživati novi repertoari i pristupi u radu sa ženskim klapama. U suradnji s maestrom dr. sc. Joškom Ćaletom, ovogodišnji predavači i voditelji radionica su priznati klapski voditelji: Srećko Damjanović, Mario Markovina, Jasminko Šetka i Ivana Šutić.

Seminar počinje 3. ožujka u 10 sati, u holu srednjih škola (Gundulićeva 14, Daruvar), svečanim otvorenjem. Nastavlja se cjelodnevnim radionicama i zajedničkom večerom za sve sudionike. Nakon nedjeljnih radionica slijedi završna produkcija svih skupina, kako bi predavači i pjevačice predstavili svoj dvodnevni rad.

I ove godine dolaze nam pjevačice iz cijele lijepe naše, njih čak 76: Skontradura (Dubrovnik), Kolura (Split), Mindula (Okrug Gornji), Kandelora (Zemunik), Peružini (Pag), Stridonne (Štrigova), Viva (Koprivnica), Euterpa (Zagreb), Pjevačka skupina hrvatske čitaonice Hercegovac, Vokalna skupina SiDone (Kutina), Lađarice (Sisak), Allegre (Osijek) i voditeljica klape iz Münchena.

Ideja i inicijativa za pokretanjem ovako koncipiranog seminara klapske pjesme naša je snažna želja za doprinosom očuvanju tradicijskog načina klapskog pjevanja. Obzirom na širenje klapskog pokreta van granica lokalnih i regionalnih kolijevki smatramo da je vrlo važno ponuditi pjevačima ispravan način pristupanja klapskoj građi, posebice u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Kako popularnost ženskog klapskog pjevanja raste posljednjih godina a brojni autori pristupaju posebnim obradama, pisanim za ženske sastave odlučile smo se za stručno usavršavanje upravo njih.

Seminar ženskog klapskog pjevanja DA-Klapa jedinstven je projekt u R Hrvatskoj i kao takav, ima podršku Grada Daruvara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatskog društva skladatelja.

Vjerujemo da svojom inicijativom i radom doprinosimo njegovanju hrvatske kulturne baštine na najbolji mogući način, s puno ljubavi, volje i entuzijazma, te da ćemo imati i Vašu podršku u tome – poručuju organizatori.


Tagovi: klapa stentoria, daruvar, seminar, žensko klapsko pjevanje

Uz dvije pobjede i jedan poraz stolnotenisači Sokola zadržali drugu poziciju

Uz Stentoriju pjevale Dalmatinke, Slavonke, Moslavčanke....

Bajs na voćarskom savjetovanju u Daruvaru

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Da nije bilo župana Bajsa, tko zna kad bi krenuo vlak

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO