NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

IZGUBLJEN ŽIVOT KOJI JE TEK POČEO
Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Mala Matea M. je krajem 2015. preminula zbog trotjednog neodgovarajućeg liječenja, nije uočena bolest srca koja se blagovremenom intervencijom mogla izliječiti

21.02.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Privatna arhiva PREGLEDA: 8706


BJELOVAR Kako piše portal 24sata.hr, službeni uzrok smrti 15-mjesečne bebe iz Predavca je subkronična upala srčanog mišića, koju liječnici nisu primijetili puna tri tjedna dok su očajni roditelji s bolesnim djetetom, kojem se stanje sve više pogoršavalo, obilazili dom zdravlja i bjelovarsku bolnicu u nadi da će njihovo dijete dobiti odgovarajuće liječenje. Premda je uvećanje srca bilo vidljivo i na RTG snimku, liječnici su uporno govorili da ne treba ništa brinuti i da se djetetu stanje popravlja, sve dok nije bilo prekasno da se bilo što učini.

Stoga je prošli tjedan Općinsko državno odvjetništvo pred bjelovarski sud, kao što smo na Zvonu već pisali, iznijelo tužbu protiv troje liječnika – dr. Tomislav Miklić, prvooptuženi, dr. Tomislav Heged drugooptuženi, te trećeoptužena dr. Marija Hiđa Čohar – koji su svi tvrdili da se dijete uredno opravlja i da će sve biti u redu, premda se bebi stanje očito pogoršavalo.

Također, roditelji su nakon smrti djeteta bili u depresiji te su zatražili psihijatrijsku pomoć, a upisana im je dijagnoza poremećaja od alkoholizma, koja je ispravljen tek nakon što su otišli na policiju i prijavili lažnu optužbu, te je alkotestom nepobitno utvrđeno da nisu ništa pili – a to ukazuje na mogući pokušaj zataškavanja liječničke greške, jako ružan epilog jednog događaja koji je i bez toga bio nepodnošljivo ružan.


Tagovi: dorh, optužnica, predavac, nesavjesno liječenje, smrt bebe

Potvrđeno da je protiv liječnika podignuta optužnica

NK Dinamo – NK Rovišće 1:0

Vozač Škode neoprezno pretjecao i udario u Megane

NK Zdenka ʼ91 – NK Dinamo 0:2

Seat Ibiza zbog nepažljivog skretanja udario u Opel Astru

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO