Dario Hrebak: Pametna ideja u Gradu Bjelovaru vrijedi više

NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

FOTO: Ustupio Grad Bjelovar

SAD JE I SLUŽBENO

Dario Hrebak: Pametna ideja u Gradu Bjelovaru vrijedi više

Već smo najavili da Grad Bjelovar raspisuje natječaj za startupe, a sad evo i službenog priopćenja sa svim detaljima natječaja

21.2.2018. 13:47 | Zvono PREGLEDA: 1100

Gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić u utorak su, 20. veljače 2018., na konferenciji za novinare u maloj gradskoj vijećnici predstavili natječaj za najbolji startup pod nazivom »Bjelovar startup 2018.«, koji za inovativnu i jedinstvenu poduzetničku ideju nudi nagradu od 100.000 kuna. Za sve koji se prijave važan će biti opis i vizija projekta. Ocjenjivat će se, među ostalim, originalnost, postojanje konkurencije, brzina realizacije, kao i utjecaj na lokalno gospodarstvo. Najbolje ideje ocjenjivat će prosudbeno povjerenstvo čiji su članovi prisustvovali konferenciji za novinare, a čine ga renomirani hrvatski stručnjaci na polju poduzetništva: Vladimir Ferdelji (HUM-CROMA), Saša Cvetojević (CRANE), Hrvoje Prpić (CRANE), Davorin Štetner (CRANE), Tajana Kesić Šapić (HGK), Danijela Sokolić (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Zrinka Puharić (Veleučilište u Bjelovaru), Vedran Vujčić (Zagrebačka Banka), Igor Topljak (Erste & Steiermarkische bank), Esad Čolaković (HUM-CROMA).Uz glavnu nagradu od 100.000 kuna Hrvatsko udruženje menadžera (HUM-CROMA), osigurat će i stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa, čija je vrijednost 22.500 kuna. Također, za tri startupa koji budu u završnici natječaja HUM-CROMA i Poslovni anđeli – CRANE osigurat će besplatno mentoriranje u prvoj godini poslovanja. Nagrada za najbolji startup, samo je jedna od trinaest mjera za poduzetnike koje je Grad Bjelovar donio u 2018. godini, a kojoj je cilj pomoći poduzetnicima u poslovanju.

Gradonačelnik Hrebak tom je prilikom istaknuo kako Grad Bjelovar novim mjerama u gospodarstvu želi potaknuti i gospodarski razvoj Bjelovara, podignuti životni standard građana, povećati zaposlenost i učiniti Bjelovar modernim i atraktivnim gradom za ulaganje, rast i razvoj.

– O pobjedniku će odlučiti tim vrhunskih stručnjaka s različitih područja djelovanja. Na natječaj se mogu javiti građani iz cijele Hrvatske, ali središte tvrtke mora biti u Gradu Bjelovaru. Nezaposlenost u našem gradu je pala, ali nažalost zaposlenost gotovo da ne raste, stoga je ovaj projekt još jedna, u nizu aktivnosti Grada, usmjerenih ka povećanju zaposlenosti. Iznos novca predviđen za ulaganje u gospodarstvo i rast investicija, nikada nije bio veći. Želimo biti prijatelji s investitorima te pozivam sve zainteresirane da se jave u što većem broju jer pametna ideja u Gradu Bjelovaru vrijedi više. Potrebno je mijenjati paradigmu u našem društvu. Ne možemo svi raditi u ministarstvima, gradskim upravama, županijama, mora se netko baviti i poduzetništvom jer ono stvara nove dodane vrijednosti – rekao je Hrebak.Sudionici konferencije za novinare pohvalili su projekt Grada Bjelovara.

– U Hrvatskoj imamo dosta pravila koja ne idu na ruku poduzetnicima, ali ova inicijativa je dokaz da se može i na lokalnoj razini raditi. Ovo što Grad Bjelovar radi za poduzetništvo je primjer drugima kako treba raditi – rekao je Davorin Štetner (CRANE).

– Vrijednost ovoga nije samo u novcu, nego da svi ovdje institucije i pojedinci želimo da projekt uspije, da pomognemo i mentorski, savjetovanjem, umrežavanjem. Grad Bjelovar je ovdje osmislio izvrsnu platformu i volio bih vidjeti da drugi gradovi u Hrvatskoj osmisle slične projekte ili se priključe ovome – objašnjava Esad Čolaković (HUM-CROMA).

– Netko će reći da 100.000 kuna nije puno za biznis. Puno je! To je velik novac, koji se može dobro iskoristiti i ako to napravi ima materijala za bar šest mjeseci rada, a ako u tih šest mjeseci ne možeš stvoriti samoodrživu tvrtku s dva do tri zaposlena, onda je plan bio loš – smatra Saša Cvetojević (CRANE).– Grad Bjelovar daje primjer kako lokalne uprave mogu raditi brže od države. Iako država ne radi kako treba, gradovi mogu napraviti okruženje da ljudi žive bolje, a ne da čekamo samu državu da nešto postigne. Ova nagrada od 100.000 kuna je u iznosu najvećih nagrada u Hrvatskoj, koju i veliki centri u regiji imaju. Također, ovaj žiri je vrlo respektabilan, na razini grada od milijun ili dva stanovnika – napominje Hrvoje Prpić (CRANE).

Natječaj traje od 1. ožujka do 1. travnja 2018., a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem ispunjenih obrazaca, koje mogu pronaći na internetskim stranicama Grada Bjelovara, te ih poslati direktorici Tehnološkog parka Bjelovar Ivani Jurković Piščević na adresu: direktor@tpbj.hr.


Tagovi: grad bjelovar, dario hrebak, startup, natječaj, crane

Učiteljice na Terezijani
Moto alka na Terezijani
Halid Bešlić na Terezijani
Svečana povorka u čast carice Marije Terezija
Terezijana – petak
Tamburaški sastav Fijaker na Terezijani
Hladno pivo na Terezijani
POČELA TEREZIJANA: Večeras Hladno pivo, sutra Halid Bešlić, a u nedjelju Učiteljice
RADOVI ZAVRŠENI U ROKU: Otvorena nova kupališna sezona na novoobnovljenim bjelovarskim bazenima
VEDI DOVEO CEDU: I staro i mlado, od klinaca do gradonačelnika, na druženju s Cedevitašima
Sjećanje na žrtve poraća 1945 u Lugu
Hrebak primio reprezentativca Halasa
Hrebak: »Mnogi nisu vjerovali, ali bazeni su gotovi na vrijeme!«
Ugovori o potpori udrugama u gospodarstvu
Prvi koncert prošao sjajno, na redu su sljedeći
Diplome za osamdeset četvoro prvostupnika
Hrebakova prva godina na čelu Grada
»Osmijeh« postao eko vrtić
OVOG VIKENDA SVIRA SE MOZART: Gradonačelnik Hrebak najavio Amadeus fest
Gradonačelnik Hrebak i zamjenik Brajdić otvorili park za pse
Bajs obišao radove na područnoj školi u Međurači
Zbog previsokih cijena goriva vozači ponovo zaustavili automobile

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Bajs obišao radove na područnoj školi u Međurači

.

Zbog previsokih cijena goriva vozači ponovo zaustavili automobile

.

ALL STAR: Među odabranim igračima i trojica iz bjelovarskog KK Vedi

.

U subotu u Galovcu održan jahački seminar istaknute engleske trenerice

.

MOJA PATROLA: Aplikacija koja upozorava na policijske prometne ophodnje i radare

.

Novi album Nebojše Buhina predstavljen u Kulturnom i multimedijskom centru

Halid Bešlić na Terezijani

Sudar na križanju Đurđevačke i Matačićeve

Zbog previsokih cijena goriva vozači ponovo zaustavili automobile

Tekst o uvjetima rada na bjelovarskoj pedijatriji

Učiteljice na Terezijani

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Hoćete ići gledati nogometno SP na velikom ekranu u centru grada?

Da, sve utakmice, makar sjekire padale

Samo utakmice kad igra Hrvatska

Ne, radije gledam doma, udobnije je

Nisam u Bjelovaru, putujem u Rusiju, imam uplaćen aranžman

Kakav ekran? kakvo SP?

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE