NASLOVNAOSOBA TJEDNA

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

OSOBA TJEDNA: ALEN MRZLEČKI
Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

Kada je 2014. službeno završio igračku karijeru, Alen Mrzlečki ostao je na terenu, ali iza crte. Kao trener juniora, a potom i seniora, počeo je u istom klubu u kojemu je kao dvanaestogodišnjak zaigrao, no nakon  dvije godine promijenio je sredinu, igrao u Croatia Grabrovnica, te zatim trenerski »zanat« pekao u Zdenki 91, Grabrovnici i Pitomači. U ljeto prošle godine, na poziv predsjednika kluba Josipa – Jurja Tominca, vratio se u Bjelovar kao trener seniora. Planovi za sljedeću sezonu su veliki, ali predanim radom, tvrde u klubu, i ostvarivi.

19.02.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 1855


Na bjelovarski nogometni stadion prvi je put zakoračio kada je kao učenik petog razreda iz rodnih Gornjih Plavnica došao u današnju IV. osnovnu školu.

– U Plavnicama smo kao klinci neprestano igrali nogomet. U vrijeme moga odrastanja, kad nismo imali igrice i današnje gotove zabavne sadržaje, puno više smo se igrali vani, a nogometnu utakmicu je vrlo lako na toj razini održati: dovoljne su 4 cigle za obilježit golove, livada i prijatelji. Do 4. razreda osnovne pohađao sam područnu školu, a od petog razreda tadašnju Maršalovu. Prelaskom u gradsku školu, upisao sam se i u nogometni klub – prisjetio se početaka Alen Mrzlečki. Nakon završene osnovne i srednje škole, upisao je Fakultet prometnih znanosti, no pri kraju studija i njegova je nogometna priča kulminirala.

– Počeo sam profesionalno igrati i stvar se zakotrljala u ozbiljnijem nogometnom smjeru pa su mi, kao apsolventu, ostala još dva ili tri ispita koje nikada nisam položio – nastavlja Mrzlečki kojeg je sportski put doveo u Mladost 127, potom Hajduk i Šibenik. Nekoliko je godina proveo u inozemstvu igrajući za belgijske klubove Harelbeke, Lokeren, Mechelen, a po povratku u Hrvatsku igrao je ponovno za Bjelovar, Pitomaču i Vrbovec. Od igračke karijere oprostio se 2014. utakmicom u Suhopolju nastavljajući trenerski posao u koji je ušao još 2011.

– Počeo sam kao trener juniorske ekipe u Bjelovaru, a zatim i seniorske. Iz Bjelovara sam prešao u Zdenku 91, a potom Croatiu iz Grabrovnice i Pitomaču. U Bjelovar sam se vratio u 2017. na poziv sadašnjeg predsjednika Josipa – Jurja Tominca kao trener seniora – pojašnjava Mrzlečki. Uprava kluba već je objavila velike planove za novu sezonu, a sudeći po dosadašnjim rezultatima, svi preduvjeti za uspjeh su tu.– Sada je pripremni period. Prvenstvo 3. HNL Istok počinje 3. ožujka i još  radimo na organizaciji igre ekipe kako bi bili što bolji na utakmicama. Klub je sve donedavno bio u velikim problemima i potrebno je vrijeme da bismo ostvarili planirano, ali mislim da smo na dobrom putu. Da bismo se vratili u II. ligu kojoj Klub po tradiciji (110 godina) pripada, neophodno je i stvaranje nove te obnova postojeće infrastrukture, u čemu je Grad obećao svoju pomoć, a prvi koraci su već učinjeni. Tek kad i taj dio podignemo na višu razinu možemo gledati prema drugoj ligi – dodaje Mrzlečki.

U medijima je već bilo natpisa o odlascima igrača što treneru prve ekipe ne ide nimalo u korist, no nade polaže u podmladak NK Bjelovara i mlade igrače u koje itekako vrijedi ulagati.

– Mladi su »jeftini«. Puno vremena, strpljenja i truda potrebno je da bi se novi igrači uigrali i prilagodili ,ali sigurno dovodi do cilja, odnosno uspjeha – uvjeren je Mrzlečki.

– Želimo dobiti što više ozbiljnih ambicioznih igrača spremnih podrediti se klubu. Zajedničkim radom možemo puno postići. U usporedbi s donedavnim stanjem, stvoreni su bolji uvjeti za rad, planski imamo svakodnevne treninge te unaprijeđenu Školu nogometa koju pohađa dvjestotinjak djece uz seniore te žensku nogometnu ekipu – nastavlja Mrzlečki koji vjeruje da će  i prošlogodišnja selekcija trenera koja je rezultirala trojcem Ivanušec-Lalić-Mrzlečki uz Marka Ćurića zaduženog za organizaciju i vođenje Škole nogometa, pomoći u novim uspjesima kluba.

Tagovi: alen mrzlečki, trener, nogometaš, nogomet, nk bjelovar

Još jedno pojačanje za NK Bjelovar

NK Bjelovar krenuo sa pripremama za proljetni nastavak sezone

Posložio momčad i od kluba fenjeraša stvorio lidera prvenstva

Lalić preuzima nogometnu momčad od Kosa

Na atletskoj stazi i u 81. godini života

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Zamjenica gradonačelnika na obilježavanju Dana Grada Pakraca

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100 od garancija

Metalni modeli

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Svećenika ošamućenog od pića odvezli na groblje uz lijes

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO