NASLOVNAZVONIMO ZA VASZDRAVLJE

Internist u bjelovarskoj Općoj bolnici nije dopuštao da obitelj bude uz umirućeg

LJUTI NA DOKTORA
Internist u bjelovarskoj Općoj bolnici nije dopuštao da obitelj bude uz umirućeg

Na postupak prema njima i pokojnom Borivoju obitelj nema ni riječi zamjerke na bilo koga od medicinskog osoblja, osim na jednog liječnika koji im se zamjerio dok su proživljavali najteže trenutke

13.02.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Bjelovarski list PREGLEDA: 5759


BJELOVAR/NARTA – Obitelj Murgaš iz Narte nedavno se oprostila od supruga, oca i djeda Borivoja. Teška bolest posljednjih ga je dana prikovala za postelju, pa je zadnje sate svoga života proveo je na Internom odjelu bjelovarske Opće bolnice. Niti jedne zamjerke nemaju njegovi najbliži na ponašanje većine medicinskog osoblja, ali, kažu, ne žele prijeći preko onoga što im je u takvim, najtežim trenucima u njihovom životu priuštio jedan internist, piše Bjelovarski list.

 

– Želimo da ovo svi čuju i da znaju tko ih tamo može dočekati jer inače će se tako ponašati i prema drugima. Moj otac je podigao na noge nas osmero, zdravlje je izgubio ne bi li nam priuštio dostojne živote i nije zaslužio da na onaj svijet odlazi bojeći se da nećemo biti uz njega. Nitko nas na odjelu nije tjerao, uz bolničku postelju u sobi u kojoj nije bilo nikoga drugoga bili smo majka i ja, samo na kratko su došle sestre i zet i nikome nismo smetali. Sestre i druge liječnice nam to nisu branili, ali on nas je vukao za rukav da izađemo, vikao, prijetio zaštitarima, omalovažavao, a sve to je do kraja svjestan slušao naš otac – ogorčen je Milovan Murgaš na istup liječnika. Na upit Bjelovarskog lista o cijeloj situaciji stigao je odgovor iz uprave Opće bolnice Bjelovar.

 

– Iskreno suosjećamo zbog gubitka supruga, oca i djeda kojem smo u posljednjim trenucima pružali punu medicinsku pomoć prema pravilima struke, istovremeno brinući i o brojnim drugim bolesnicima. Radi se o bolesniku u terminalnoj fazi maligne bolesti koji je zadržan u dnevnoj bolnici Internog odjela, kako bi mu se u zadnjim trenucima, u bolničkim uvjetima smanjila bol i patnja. Bolesnik je bio smješten na interni odjel gdje su smješteni i ostali teški bolesnici i sličnih zahtijeva. Uz razumijevanje za brigu i želju obitelji da do zadnjeg trenutka bude uz bolesnog člana obitelji, dužni smo se pridržavati odredbi kućnog reda i službene obavijesti Povjerenstva za bolničke infekcije o ograničavanju posjeta bolesnicima na odjelu tijekom razdoblja epidemije gripe koje je na snazi. Zbog suosjećanja s članovima obitelji bilo je omogućeno prisustvo puno većeg broja članova kroz dulji period nego što je propisano u navedenim uvjetima. Ljudski razumijemo potrebu obitelji da budu uz svog voljenog do posljednjeg trenutka, što im se i veliki dio vremena unatoč navedenom omogućilo . Istovremeno pacijent je primio adekvatnu pomoć i terapiju – stoji u očitovanju koje potpisuje ravnatelj Ali Allouch.


Tagovi: narta, murgaš, opća bolnica bjelovar

I Ivanska ima svoje ZOI za učenike, u kojima je bitno i učestvovati i zabaviti se

Zlatni pir bračnog para Galović

Tijekom akcije »Europski dani promatranja ptica 2017« zabilježeno više od četiri miliona ptica selica

Obavljena berba aronije u Narti

NK Polet – NK Zrinski 6:1

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Čazmanska udruga udomitelja »Veliko srce« završila program edukacije

Bjelovarski učenici na Danima E-medice 2018.

U subotu u Križevcima prvi TEDx

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO