NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Potvrđeno da je protiv liječnika podignuta optužnica

NESAVJESNO LIJEČENJE
Potvrđeno da je protiv liječnika podignuta optužnica

Liječnici će odgovarati zbog smrti bebe Mate M. iz Predavca, čija je bolest bila liječena na neodgovarajući način i simptomi zanemarivani

08.02.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 9385


BJELOVAR/PREDAVAC Glasnogovornica DORH-a potvrdila je da je Općinsko državno odvjetništvu u Bjelovaru, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv T. M., T. H. i M. H. Č. zbog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi – nesavjesnog liječenja iz članka 181. stavka 4. i 1. Kaznenog zakona, jer su kao doktori medicine, obavljajući zdravstvenu djelatnost očito nesavjesno postupali pa su time prouzročili pogoršanje bolesti te je kaznenim djelom prouzročena smrt jedne osobe.

– Kako podignuta optužnica još nije potvrđena nismo u mogućnosti navesti na koji način su okrivljenici navedeno kazneno djelo počinili – navodi se u priopćenju iz Državnog odvjetništva

Radi se o slučaju s kraja 2015., kad 15-mjesečna beba nije dobila odgovarajuću tretman premda joj se stanje stalno pogoršavalo. Nakon terapije injekcijama liječnik je na kontroli rekao kako se stanje poboljšava, ignorirajući uvećanje srca vidljivo na RTG-u. Roditelje su nakon terapije iskašljavanja poslali kući i rekli da će sve biti u redu; zbog izgubljenog vremena koje je moglo biti potrošena na prave terapije, dogodilo se ono najgore i djevojčica je preminula. Roditelji su zbog svega bili u teškom psihičkom stanju i zatražili psihijatrijsku pomoć, ali im je dijagnosticiran »duševni poremećaj uzrokovan alkoholom« i liječnici su odbili ispraviti dijagnozu, te su ožalošćeni roditelji pozvali policiju koja je ustvrdila da u krvi imaju 0 promila alkohola. Kakav će epilog cijela tragična priča nakon više od dvije godine dobiti na sudu, tek ćemo doznati.


Tagovi: dorh, optužnica, predavac, nesavjesno liječenje

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

NK Dinamo – NK Rovišće 1:0

Vozač Škode neoprezno pretjecao i udario u Megane

NK Zdenka ʼ91 – NK Dinamo 0:2

Seat Ibiza zbog nepažljivog skretanja udario u Opel Astru

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO