NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Učenici I. osnovne na Smotri LiDraNo

VELIKI ODAZIV
Učenici I. osnovne na Smotri LiDraNo

Na ovogodišnjoj smotri uzelo je učešća čak trideset i šest učenika koji su se oprobali u književnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu, kako nam javlja prof. Sanja Sabljak

31.01.2018. PIŠE: Sanja Sabljak FOTO: Sanja Sabljak PREGLEDA: 773


BJELOVAR Nastavljajući više od 20 godina staru tradiciju naše škole, već u prvom tjednu nastave drugog polugodišta u Školi je održana školska razina Smotre Lidrano. Uz učiteljice Hrvatskog jezika Jasnu Kalem, Željku Šunjić, Mirjanu Ištef, Sanelu Derges i Sanju Sabljak okupili su se njihovi učenici, njih čak trideset i šestero, a učeničke su nastupe pratili i ostali zainteresirani učenici i njihovi roditelji.

Školski je Lidrano još jedna prigoda koju učiteljice Hrvatskog jezika koriste za promicanje ljubavi prema knjizi i njegovanje interesa za scensku umjetnost. Učenici u velikom broju svake godine sudjeluju na Školskom Lidranu – dobra je to prilika za iskustveno učenje vještina potrebnih za javni nastup, učenici razvijaju svoje govorne vrednote i jačaju samopouzdanje. Stoga učiteljice ne odbijaju učeničke želje za ovakvom vrstom angažmana, premda rani termin održavanja smotre često otežava pripreme i zahtijeva dodatni rad izvan uobičajenih tjednih rasporeda.Među 15 scenskih nastupa učiteljice su izabrale tri skupna i tri pojedinačna nastupa koji će školu predstavljati na međuopćinskoj razini, koja je ove godine održana u Osnovnoj školi Velika Pisanica. Sreću da budu izabrani najboljima na Školskom Lidranu imali su u pojedinačnim scenskim nastupima:

Zvonimir Javor, 5. c – govorenje poezije: Grigor Vitez: Ribaru, ribaru, mentorica: Sanja Sabaljak

Leonarda Krpan, 7. c – govorenje poezije: Mira Šincek: Mati ideju na Bistricu, mentorica: Željka Šunjić

Paola Biškup, 7. b, - monolog: Malala Yousafzai: Ja sam Malala, mentorica: Sanja Sabljak.Među skupnim scenskim nastupima odabrani su:

Dramsko-scenska igra »Dobri Samaritanac« u kojoj nastupaju učenici 5. c: Iva Fusić, Naomi Marušić, Matea Sušilović, Jakov Šilarić, Matko Čipčić i Adriano Pravica te učenice 5. b: Laura Vlainić i Barbara Švenda, mentorica: Sanja Sabljak.

Dramsko-scenska igra »Moji su snovi zemaljski« u kojoj nastupaju učenici 7. c: Alan Prelac, Ana Lijović, Veronika Perec, Antonija Kiršek, Lana Sučić, Ela Borovac te učenica 5. a Nina Vicić. Mentorica učenicima je Željka Šunjić.

Dramsko-scenska igra »Ne želim biti Petar Pan« u kojoj nastupaju: Leon Klemše, 5. b i Sara Gičev, 5. a, mentorica: Željka Šunjić.Također su odabrana i četiri najbolja literarna rada, čiji su autori Dominik Živko (učenik 5. c, mentorice Sanje Sabljak), Adriana Krog (učenica 6. b, mentorice Jasne Kalem) i Mihaela Vuković i Hana Rumenjak (mentorice Mirjane Ištef).

U petak, 26. siječnja 2018., dvadeset je naših učenika otputovalo u Veliku Pisanicu, gdje su u velikom uzbuđenju i radosti nastupili pred svojim kolegama iz drugih osnovnih škola grada Bjelovara i okolnih općina. Prosudbeno je povjerenstvo na ovoj razini među 14 pojedinačnih i 9 skupnih biralo iz svake skupine po tri rada. Ponosni smo što su točno trećinu skupnih scenskih učeničkih ostvaraja sačinjavali radovi učenika i učiteljica I. osnovne škole, jer je ova vrsta učeničkog stvaralaštva u pripremnom smislu najzahtjevnija.A ponosni smo i na naše radove izabrane na daljnju razinu smotre. To su:

Lonarda Krpan u samostalnom scenskom nastupu i dramsko-scenska igra »Moji su snovi zemaljski«. Oba su izabrana rada plod rada učiteljice Željke Šunjić, koja je još jednom pokazala izrazitu kreativnost i stručnost u području dječjeg scenskog stvaralaštva. Jedino se ona, od svih učitelja-mentora koji su svoj rad pokazali na Međuopćinskom Lidranu, može pohvaliti dvjema točkama koje idu dalje.Najboljima u dramskom učeničkom stvaralaštvu želimo sreću, uspjeh i radost na Županijskom Lidranu, a onima koji ovaj put nisu bili najbolji da iz ovog iskustva bivanja na sceni upamte pohvale prosudbenog povjerenstva upućene upravo njima, podršku i ljubav svojih učiteljica i roditelja, lijepe trenutke druženja i rada na zajedničkom cilju s prijateljima. A plemenitost koju izrečeni tekstovi pjesama, ulomaka priča i romana i dramski tekstovi ostavljaju u dječjim bićima ostat će im trajno vlasništvo, bili oni toga svjesni ili ne. Pa, nije ni to malo.

Tagovi: i. oš bjelovar, lidrano, velika pisanica

Antun Ibriks – 40 godina brinuo o estetskom identitetu Prve osnovne

Šestaši iz Prve osnovne u Zagorju

Srđan Dožudić predstavlja Županiju na natjecanju u čitanju naglas

Prva osnovna predstavila u Dječjoj knjižnici projekt Erasmus+

Gradonačelnik u Prvoj osnovnoj školi kušao »Bjelovarski doručak« i »Bjelovarski ručak«

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Čazmanska udruga udomitelja »Veliko srce« završila program edukacije

Bjelovarski učenici na Danima E-medice 2018.

U subotu u Križevcima prvi TEDx

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO