NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

REKORDNA POSTIGNUĆA
Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

Izgradnja komunalne infrastrukture, obnova domova i ulaganja u poduzetničku zonu dostignuća su Garešničana između dva Dana grada

19.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 606


GAREŠNICA Obilježavanju Dana grada Garešnice 17. siječnja pridružio se i župan Damir Bajs sa suradnicima, a višednevna događaja obuhvatila su i centralni dio proslave svečanu sjednicu Gradskog vijeća koju su upriličili brojni gosti. Svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prilika da se istaknu svi važniji gradski projekti na kojima se radilo proteklih godinu dana, a tiču se izgradnje i obnove komunalne infrastrukture, obnovu domova, te ulaganja u tamošnju poduzetničku zonu.Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u prošloj godini te je posebno naglasio da je u 2017. realiziran najveći proračun u povijesti Grada Garešnice u iznosu od 26,4 milijuna kuna. Podsjetio je na brojne projekte koji su ostvareni u protekloj godini, od rekonstrukcije nogostupa i cesta do uređenja mjesnih i vatrogasnih domova, te rekao da će gradska uprava i u ovoj godini nastaviti sa strategijom ravnomjernog razvoja svih naselja na području Grada. Najavio je i nove projekte, među kojima su i projekt aglomeracije, rekonstrukcija Ulice 30. svibnja u Garešničkom Brestovcu, izgradnja modernog Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica, izgradnja kružnog toka kod autobusnog kolodvora, modernizacija javne rasvjete, energetska obnova škola i brojni drugi. Gradonačelnik Bilandžija zahvalio je županu Bajsu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na dosadašnjoj suradnji i izrazio zadovoljstvo vezano uz projekte koji će se realizirati u ovoj godini poput kompletne obnove garešničke Osnovne škole za koju su osigurana sredstava.Dan grada Garešnice domaćinima i svim stanovnicima Garešnice čestitao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

– U 2017. Županija je bila nazočna u gradu Garešnici na nizu programa. U 2018. godini Bjelovarsko-bilogorska potpisala je niz sporazuma koji se tiču investicija na području grada Garešnice. Očekujemo jedan set ukupnosti građevinskih radova te dizanje standarda u školstvu i zdravstvu. Tako je potpisan ugovor za kompletnu rekonstrukciju i energetsku obnovu Osnovne škole u Garešnici. To je najveći projekt obnove jedne škole u ovoj godini u županiji koji će u konačnici koštati preko 11 milijuna kuna. Pred potpisom smo ugovora s izvođačem radova za obnovu škole u Trnovitičkom Popovcu. Za te dvije škole sredstva su osigurana. Također, mi smo prijavili u novi set energetske obnove školu u Kapelici. Kada govorimo ukupno o tim sredstvima radi se o 14 milijuna kuna investicija. Uskoro kreće i investicija obnove Doma zdravlja u gradu Garešnici. Riječ je o projektu od 2,5 milijuna kuna koji treba podići razinu zdravstvene zaštite u samoj ispostavi Doma zdravlja u Garešnici. Tu je riječ o građevinskim radovima, ali i o kupnji medicinske opreme za naše doktore. Treba istaknuti i zajedničku suradnju Grada i Županije na projektu navodnjavanja Kapelica – Kaniška Iva u koji je investirano 1,2 milijuna kuna i očekujemo građevinsku dozvolu. Projekt je to koji će vrijediti nekoliko milijuna eura i u potpunosti bi se trebao financirati od strane Hrvatskih voda.  I na kraju ja ću reći da u 2018. temeljem potpisanih ugovora možemo očekivati županijske investicije u iznosu od 15 milijuna kuna na području grada Garešnice – naglasio je župan Bajs na svečanoj sjednici u Garešnici.

Kao što je i uobičajeno na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja svima zasluženim pojedincima za razvoj, ali promociju grada Garešnice.Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, dan grada garešnice

Župan Damir Bajs najavio dvadeset četvrte Dane hrvatskog pučkog teatra

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Damir Bajs primio predstavnike županijske Zajednice tehničke kulture

Bajs na predavanju guvernera HNB o uvođenju eura

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Čazmanska udruga udomitelja »Veliko srce« završila program edukacije

Bjelovarski učenici na Danima E-medice 2018.

U subotu u Križevcima prvi TEDx

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO