NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

UČENICI BIRALI
Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

Bjelovarsko-bilogorsku županiju će u nacionalnom vijeću učenika predstavljati Ena Ravić iz Medicinske škole, a zamjenica će joj biti gimnazijalka Neda Soldan

19.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 864


BJELOVAR Sastanak Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije na kojemu se birao predstavnik koji će ispred županijskog Vijeća predstavljati našu županiju u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, održan je u srijedu, 17. siječnja.

Na sastanku Vijeća učenika tako je dogovoreno kako će našu županiju u Nacionalnom vijeću učenika predstavljati Ena Ravlić, učenica 2. razreda Medicinske škole Bjelovar, a za njenu zamjenicu izabrana je Neda Soldan, učenica 3. razreda Gimnazije Bjelovar.Inače, Nacionalno vijeće učenika ima niz zadaća i mogućnosti od kojih su neke:

– predstavljanje učenika u svim pitanjima na nacionalnoj razini koja se odnose na njih, njihov rad i odgojno-obrazovni sustav; u javnosti i institucijama od značaja za odgojno-obrazovni sustav i učenike,

– briga o obvezama, pravima i interesima učenika i zastupanje istih,

– pripremanje i davanje prijedloga ministru znanosti, obrazovanja i športa o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju,

– predlaganje mjera poboljšanja (uvjeta) rada u školama,

– pomaganje učenicima u ispunjenju školskih, izvanškolskih i drugih obveza.Sastanku Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

– Drago mi je da se naše Vijeće učenika danas sastalo i da ste to ozbiljno shvatili što vidim po brojnosti okupljenih na samom sastanku. Danas birate našeg predstavnika u Nacionalnom vijeću učenika i moram reći kako to tijelo ima podršku Vlade Republike Hrvatske. Između ostalog, možete davati prijedloge ministru znanosti i obrazovanja, možete pomagati učenicima u izvršavanju njihovih obveza, ali možete surađivati i s učenicima iz drugih država i niz drugih i zanimljivih stvari. Ja sam uvjeren da ćete vi izabrati učenika koji može predstavljati sve ovo što sam sad naznačio. Važno je da i mladi budu sudionici odlučivanja i da daju svoju riječ kada govorimo o obrazovanju mladih u Hrvatskoj. Kada govorimo o samoj Županiji mi smo dali poseban naglasak na školstvo i znanje. Školstvo zbog toga što smo mi trenutno u postupku obnove naših gotovo petnaest škola i u postupku smo prijave ostatka naših škola na raspisane natječaje. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi projekt Centara izvrsnosti iz matematike, engleskog jezika i kemije. Mi želimo da se kroz izvrsnost podigne ukupno znanje u našoj županiji, a da smo na dobrom putu potvrđuju rezultati naših učenika koji su sve bolji i bolji – naglasio je župan Bajs.

Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, vijeće učenika

Župan Damir Bajs najavio dvadeset četvrte Dane hrvatskog pučkog teatra

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Damir Bajs primio predstavnike županijske Zajednice tehničke kulture

Bajs na predavanju guvernera HNB o uvođenju eura

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Čazmanska udruga udomitelja »Veliko srce« završila program edukacije

Bjelovarski učenici na Danima E-medice 2018.

U subotu u Križevcima prvi TEDx

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO