Župan Bajs predao pet novih vozila Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije

NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

FOTO: Ustupila BBŽ

OBNOVA VOZNOG PARKA

Župan Bajs predao pet novih vozila Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije

Četiri sanitetska vozila i jedan kombi za prijevoz na dijalizu vrijedni su 1.6 milijuna kuna

17.1.2018. 15:02 | Zvono PREGLEDA: 966

BJELOVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je u utorak 16. siječnja ključeve novih pet vozila za potrebe Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o četiri nova sanitetska vozila s po dva ležaja, te jednom kombi vozilu prilagođenom u potpunosti osobama s invaliditetom, a za prijevoz pacijenata na dijalizu. Ukupna vrijednost novih vozila je 1,6 milijuna kuna.

Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije sukladno potrebama i mogućnostima obnavlja svoj vozni park, a trenutno raspolažu s 30 sanitetskih vozila od kojih su tri vozila za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu. Budući da vozila Doma zdravlja mjesečno prelaze veliku kilometražu vozni park je konstantno potrebno obnavljati prvenstveno zbog sigurnosti prijevoza kako pacijenata tako i zaposlenika Doma zdravlja.Povećanje skrbi i bolji standard liječenja u Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije ne očituje se samo kroz brigu obnove voznog parka, već i kroz pojačana ulaganja osnivača Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako su tijekom prošle godine obnovljene sve ambulante Doma zdravlja na području naše županije.

Ove godine slijedi obnova četiri velika Doma zdravlja u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i Garešnici putem europskog projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije« i samih sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije ukupno vrijednog 11,5 milijuna kuna.Uz građevinsku obnovu spomenutih zgrada putem projekta će se opremiti ambulante medicinsko-tehničkom opremom, a nova oprema stiže u 74 ambulante diljem naše županije i to obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije i radiologije. Nova oprema točnije 64 različite vrste dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme, ukupno 532 komada u bitnome će podignuti standard liječenja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija želi osigurati jednak standard u liječenju za građane našeg kraja, kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama, i uz velike projekte u zdravstvu, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti zapravo ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.Upravo projekt »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije« to i omogućuje jer našim građanima povećat će se obim pružanja zdravstvenih usluga kod njihovih liječnika obiteljske medicine, jer nova oprema pruža im mogućnost obavljanja određenih pretraga koje su do sada pacijenti morali obavljati u bolnicama.

S druge pak strane našim liječnicima u ambulantama omogućava se rad na suvremenoj medicinskoj opremi i svim zainteresiranim liječnicima pruža se mogućnost edukacija kako bi bili osposobljeni za rad na novoj opremi.

Realizacijom projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije« naše ambulante obiteljske medicine biti će opremljene sukladno standardima 21. stoljeća i svi naši građani imati će jednaku uslugu bilo da žive u gradovima ili manjim sredinama.– Mjesečno na poslu pređem oko sedam do osam tisuća kilometara. Do sada sam imao 9 godina staro vozilo,  a imalo je 650.000 kilometara. Sigurno je jer se održava redovno, a inače bolje je novije vozilo u svakom slučaju.  Najbitnija je sigurnost pacijenata, a novija vozila su puno bolja – rekao je Pero Čošić vozač u Domu zdravlja BBŽ.

– Ta vozila znače puno Domu zdravlja. Radi se o pet novih vozila, četiri sanitetska s dva ležaja i jedan za dijalizu prilagođenu za invalide u kolicima s rampom za invalide. Koštaju 1,6 milijuna kuna, a znače puno zato što je veliki sanitetski prijevoz pacijenata unutar naše županije, ali i u klinike van naše županije, tako da ta vozila rade enormni broj kilometara, prosječno 60.000km godišnje svako vozilo i trajna je potreba da se ta vozila zanovljuju. Ovo će nam biti velika pomoć za naše pacijente, pogotovo za ležeće. Ovoga puta imamo dva ležaja tako da ćemo moći  sve potrebe iz naše bolnice prema zagrebačkim klinikama i diljem Hrvatske zadovoljiti. Svake godine zanavljamo dio vozila, a  ona stara rashodujemo – naglasila je Ljubica Čaić ravnateljica Doma zdravlja BBŽ.– Dom zdravlja ima jedan vrlo važan posao, a to je organizacija sanitetske službe. To je zapravo prijevoz koji svi mi trebamo, a moram reći da naša 23 tima naprave gotovo milijun i pol kilometara godišnje. Da bi napravili toliko kilometara moraju imati odgovarajuća vozila. Ovih 5 vozila ući će u našu flotu. To su posebno opremljena vozila, svako vrijedi oko tristo tisuća kuna i ukupna nabavna vrijednost je 1,6 milijuna kuna. Time zapravo osiguravamo siguran prijevoz kako za naše pacijente, tako i za timove koji u njima rade. Moram reći da mi je zadovoljstvo da mogu predati  vozila našim vozačima i timovima i očekujemo da ćemo nastaviti s obnavljanjem naših vozila sukladno potrebama – naglasio je župan Damir Bajs prilikom predaje vozila.


Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, dom zdravlja, vozni park

Župan Damir Bajs s najboljim učenicima na prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske
Župan Damir Bajs na »Svijetlim prugama«
Župan Damir Bajs na Kliofestu
Damir Bajs među božurima
Župan Bajs s medicinskim sestrama
Sjećanje na prvog župana
Bajs na radovima asfaltiranja u Ivanskoj
Započinje projekat »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije« vrijedan više od 10 milijuna kuna
Župan Bajs na skupštini Športske zajednice
Bajs u Bereku obišao radove na obnovljenoj ambulanti
BAJS U GAREŠNICI: Obnova Doma zdravlja i Osnovne škole
Župan Bajs otvorio prvi maturantski sportski dan
Vatrogasci na prijemu kod župana Damira Bajsa
Sastanak Kriznog stožera oko prevencije požara u sezoni
Župan Bajs s predstavnicima Vijeća ogranka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije
Pet godina centara izvrsnosti, pokrenutih na inicijativu župana Bajsa
Župan Bajs na komemoraciji žrtvama ustaškog pokolja u Gudovcu
Župan Bajs o novim županijskim mjerama za pomoć poljoprivrednicima
Bjelovarska konoba Roko među najboljih 100 restorana u Hrvatskoj
Župan Bajs primio predstavnike antifašističke udruge
NK Lasta – NK Kamen 0:10
NK BŠK – NK Čazma 0:1
NK Trnski– NK Ivanska 1:1
DVIJE VISOKE POBJEDE: Lasta uništena u Gudovcu, Čazma sigurno prva
Nije guslač na krovu, nego pas na krovu
OSIGURAN OPSTANAK: Bjelovarski nogometaši uvjerljivi u Đakovu, kao i Ždralovčani kod kuće
NK MLADOST – NK SLAVIJA 2:0
SIGURNO ČETVRTE: U predzadnjem kolu visoka pobjeda bjelovarskih rukometašica
ŽRK Bjelovar – ŽRK Dugo Selo 38:26
50 godina bjelovarskog »Čvora« (1968.-2018.)
Subotnja šetnja Bjelovarom

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

NK Lasta – NK Kamen 0:10

.

NK BŠK – NK Čazma 0:1

.

NK Trnski– NK Ivanska 1:1

.

DVIJE VISOKE POBJEDE: Lasta uništena u Gudovcu, Čazma sigurno prva

.

Nije guslač na krovu, nego pas na krovu

»Profesor pedofil« – stvarni zlostavljač djece ili žrtva optužbi bivše partnerice?

Subotnja šetnja Bjelovarom

U požaru u Paljevinama izgorjela kuća i radionica

Rođendan Florence Nightingale obilježen u Medicinskoj školi

Dva srebra u Poreču za Ivana Županića

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Što mislite o prijedlogu da se napravi pothodnik kod Gimnazije i Korza?

Da, svakako, to bi smanjilo nepodnošljive gužve na prijelazu.

Ne, bolje most nad cestom, to je jeftinije.

Da, ali samo ako se cesta sasvim ogradi, tako da oni koji su lijeni silaziti ne mogu pretrčavati.

Nepotreban trošak, i ovako se može izdržati dok se ne izumi teleportacija.

A biciklisti? i za njih treba neko rješenje, neće valjda niz stube.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE