NASLOVNAKULTURNO ZVONOKULTURA

Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

ŽENE NA ČELU ZBORA
Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

Novo vodstvo Ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora izabrano je na šestoj izbornoj skupštini

15.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ogrank HPKZ PREGLEDA: 1031


BJELOVAR Nakon što je dva mandata predsjednik Ogranka HPKZ-a Bjelovar bio Vojislav Kranželić na zadnjoj, šestoj po redu izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo. Za predsjednicu je izabrana Ornela Malogorski, za dopredsjednicu mr.sc. Zorka Renić, a tajnicu Marijana Veselski.

Imenovan je i novi Upravni odbor koji je donio program rada za naredno razdoblje.

Najavljen je nastavak rada na području izdavaštva i nakladništva te nastavak izlaženja stručnog časopisa »Bjelovarski učitelj« čije su glavne i odgovorne urednice mr. Zdenka Brebrić i mr. Nataša Ljubić Klemše.U Biblioteci »Stvaralaštvo učitelj« uskoro iz tiska izlaze dvije knjige, autorica Nade Crnogorac i Anite Sertić Kurtušić te u sunakladništvu s Općinom Hercegovac knjiga Stjepana Banasa. Time će se zaokružiti 25 objavljenih publikaciju u nakladništvu Ogranka HPKZ-a. Za sve navedene publikacije planira se promocija. Voditelj Biblioteke je Ilija Pejić.

Vojislav Kranželić nastavlja voditi Županijski centar za cjeloživotno obrazovanje koji u Bjelovaru djeluje od 2005. godine, a u okviru kojega se planiraju stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne radnike. Prvo u nizu predavanja održat će prof.dr.sc. Dubravka Miljković već u veljači.Mr.sc. Branka Biketa Caktaš voditeljica je Predškolske sekcije koja jedina okuplja djelatnike u ranom odgoju u našoj županiji te će raditi na njihovu unaprjeđenju rada.

Važno im je okupiti članstvo kako bi svi što aktivnije sudjelovali te želimo pružiti priliku svim prosvjetnim djelatnicima da promoviraju svoj rad, rad svojih ustanova, održe predavanja, radionice ili prezentacije primjera dobre prakse te pišu za časopis na koji smo jako ponosi i koji izlazi 25 godina kontinuirano – Bjelovarski učitelj.Radit će i na modernizaciji i digitalizaciji te su već izrađene mrežne stranice, blog Bjelovarski učitelj i facebook stranica Ogranka.

Kako se radi o Ogranku najstarije i najveće strukove organizacije u Hrvatskoj nadamo se da će se naći rješenje pitanja prostora i za njih jer Ogranak posjeduje prilično veliku biblioteku raseljenu na više adresa te nakon tako bogata i vrijedna rada zaslužujemo prostor.Svih ovih godina rad Ogranka pomagali su Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija, ali i razni donatori i sponzori te se nadamo da će i dalje cijeniti vrijednost rada ljudi u ovoj organizaciji koja broji preko 150 članova.

Bogatstvo rada u području bjelovarskog odgoja i obrazovanja svakako dugujemo dr.sc. Vladimiru Strugaru i brojnim drugim kolegicama i kolegama koji su proteklih godina vrijedno i s puno entuzijazma radili i gradili bjelovarski Ogranak HPKZ-a.

Tagovi: hpkz, ogranak, hrvatskog pedagoško-književnog zbora, ornela malogorski, bjelovarski učitelj

Kako pomoći učeniku da bolje razumije vlastite teškoće

Učenici Komercijalne i trgovačke škole uključili se u kampanju »Nije smiješno«

Učenici izrađivali poslovne planove!

Održana završna konferencija projekta »Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista«

Pilot edukacija za učenike u projektu »Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista«

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Čazmanska udruga udomitelja »Veliko srce« završila program edukacije

Bjelovarski učenici na Danima E-medice 2018.

U subotu u Križevcima prvi TEDx

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO