NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Obrtnik iz Bjelovara u ulozi »ambasadora naukovanja« Hrvatske obrtničke komore

U SKLOPU »ERASMUSA«
Obrtnik iz Bjelovara u ulozi »ambasadora naukovanja« Hrvatske obrtničke komore

Elektrotehničar Dalibor Čermak će kao majstor stručni učitelj svoje znanje i iskustvo prenositi drugima ne samo izravno, već i putem edukativnog filma

11.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: HOK PREGLEDA: 1877


BJELOVAR Hrvatska obrtnička komora provodi projekt »Uključite se u europska partnerstva za naukovanje« (EP4A) u okviru programa Erasmus +K3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura. Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke. Cilj projekta je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu. Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili sa malo iskustva u naukovanju.

Iznimno važni sudionici ovog projekta su tzv. »ambasadori naukovanja« koje je odabrala Hrvatska obrtnička komora, a među njima je i gospodin Dalibor Čermak iz Bjelovara, vlasnik obrta »ELEKTRORADIONICA« koji će svoje znanje i iskustvo prenositi mladim naraštajima. Budući njegov obrt posjeduje licenciju za izvođenje praktične nastave i vježbe naukovanja za zanimanje: elektroinstalater, gospodin Čermak je imenovan za majstora stručnog učitelja.

Jedna od aktivnosti »ambasadora naukovanja« je i snimanje edukativnih filmova pa je jedan od njih snimljen i u Bjelovaru. U glavnoj su ulozi gospodin Čermak i njegov naučnik Kristijan Ratkovac, budući elektroinstalater, učenik Obrtničke škole Bjelovar. I tome, kao i svim ostalim edukativnim filmovima cilj je ukazati na sve dobre strane i koristi naukovanja, kao i motivirati obrtnike, male i srednje poduzetnike da se uključe u proces naukovanja.

Na pitanje »Što bi poručio svojim kolegama poslodavcima koji se još nisu uključili u provedbu naukovanja?«, gospodin Čermak odgovara: »Poručio bi da ne budu sebični i da svoje znanje prenesu mladim generacijama, jer neka se samo sjete da je i njih netko učio i imao strpljenja s njima. Kada vidim da je mladi majstor naučio raditi ispuni me zadovoljstvo.«

Tagovi: hrvatska obrtnička komora, dalibor čermak, ambasadora naukovanja

Hrvatski obrtnici na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu IHM 2018.

U subotu se gasi javna rasvjeta

Hrebak najavio manifestaciju »Pisanicom do Uskrsa« i holografsku projekciju

Preminuo omiljeni profesor

Župan Bajs na konferenciji predstavio projekt »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije«

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Zamjenica gradonačelnika na obilježavanju Dana Grada Pakraca

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO