NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Završno izvješće Operativne akcije »MIR I DOBRO« i advent 2017.

RAZORUŽAVANJE
Završno izvješće Operativne akcije »MIR I DOBRO« i advent 2017.

Kako kažu iz Policijske uprave, propucavanja nije bilo, oduzeta su četiri komada vatrenog oružja, a pirotehnika je dovela do jedne teže i jedne lakše ozljede

11.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 606


BJELOVAR Operativa akcija A »Mir i dobro« i advent 2017. provodila se od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine s ciljem sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Ukupno je oduzeto četiri komada vatrenog oružja i 372 komada streljiva. U svezi s tim počinjena su tri kaznena djela »Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari« od strane tri punoljetne osobe, dok prekršaji nisu evidentirani. Od strane Inspektorata unutarnjih poslova PU provedeni su nadzori u ukupno 6 prodavaonica pirotehničkih sredstava za zabavu kojom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti. Tijekom provođenja akcije »Mir i dobro« i advent 2017. nije bilo evidentiranih propucavanja objekata ili vozila, a zbog nestručne i nepažljive uporabe pirotehničkih sredstva – petardi jedna osoba je teže ozlijeđena, a jedna lakše. Ovaj događaj se desio u nedjelju 31.12.2017. godine oko 17,45 sati u Predavcu na njivi gdje su dvije mlađe punoljetne muške osobe palili petarde (kategorije F3) koje su postavili na tlo nakon čega su na njih stavljali limenu kantu. U jednom trenutku kanta je uslijed detonacije odskočila i udarila obojicu u predjelu glave. Nakon toga su isti zatražili liječničku pomoć u OB Bjelovar gdje su zadržani na Odjelu kirurgije. Protiv navedenih osoba ne slijede nikakve sankcije budući da su pirotehniku koristili u dozvoljeno vrijeme od 27. prosinca. do 1. siječnja.

 


Tagovi: mir i dobro, policija, oružje, petarde

Petarde su za....

Policija za blagdane kontrolirana promet i nagrađivala uzorne vozače

Izbjegnimo neželjene posljedice!

Kamion sletio u Orlovcu Zdenačkom

Zimski uvjeti – savjeti vozačima

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO