NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Autoškole poskupljuju u cijeloj Hrvatskoj, pa i u Bjelovaru

VIŠE NOVCA ZA DOZVOLU
Autoškole poskupljuju u cijeloj Hrvatskoj, pa i u Bjelovaru

Nakon što je od 1. siječnja ukinut propisani cjenik usluga autoškola, krenulo je s poskupljenjem – u Splitu su cijene porasle, u Zagrebu se očekuje drastičan skok cijena, a ni Bjelovar neće ostati na istom

05.01.2018. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Bjelovarac PREGLEDA: 2968


Kako piše Jutarnji list, sve autoškole u Hrvatskoj, njih 337, smatraju da je veliko povećanje cijena koje se nisu mijenjale od 2008. potrebno da bi se uskladili s većim troškovima poslovanja – znatnim porastom cijena goriva skupljim automobilima i njihovim održavanjem; kažu da ne može više, kao dosad, satnica instruktora vožnje biti za četvrtinu manja od satnice automehaničara. U Splitu već za obuku, liječnički pregled i polaganje prve pomoći i vožnje treba izdvojiti 8000 umjesto dosadašnjih 7200, u zagrebu se očekuje da će cijena dobivanja dozvole biti između 8200 i 8400 kuna, a i bjelovarska autoškole, kako doznajemo, pripremaju nove cijene.

– Kako je početkom ove godine napokon ukinut propisani cjenik za minimalnu cijenu jednog sata, shvatili smo da je to prilika za prilagođavanje uvjetima u kojima poslujemo. Cijene nismo mijenjali od 2008., a sve je poskupilo. Gorivo je gotovo dvostruko skuplje, auti na kojima poučavamo su puno vrjedniji nego prije devet godina, a naši instruktori imaju plaće puno niže od hrvatskog prosjeka – izjavio je Denis Ožegović, čelnik Udruženja auto-škola HGK.

Autoškole iščekuju da će tržište regulirati cijenu, a Boro Rudić iz bjelovarske autoškole »Formula« ne očekuje da će skok cijena u Bjelovaru biti toliko drastičan, te da će kvaliteta usluge opravdati i malo višu cijenu koja je neophodna zbog povećanih troškova; uz kvalitetnu obuku kakvu pruža »Formula« troškovi su ipak manji za polaznike, jer će dobro uvježban vozač imati velike šanse da položi iz prvog pokušaja. Ponovni ispiti iz vožnje su skupi jer je pravilnikom propisano još tri dodatna sata vožnje plus ispit što iznosi skoro 900 kuna. Kod nas u autoškoli najbitnija je kvaliteta, a to će tako ostati i u budućnosti, zaključuje Rudić.


Tagovi: autoškola, vozačka dozvola, formula

»Formulina« formula za uspjeh: Ulaganje u kvalitetu i ljudski potencijal

Vozački ispit u Rusiji

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Kolegij svih pet gradonačelnika županije

Bajs na potpisivanju ugovora o prometnom masterplanu: »Najbitnije je opslužiti gospodarstvo«

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

ŽRK Bjelovar – ŽRK Pitomača 40:30

U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO