NASLOVNANA SVA ZVONAPOLITIKA

Podupiremo proces cjelovite kurikularne reforme i priključujemo se mirnom prosvjedu

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE FORUMA MLADIH SDP-a BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE I FORUMA ŽENA SDP-a BJELOVA
Podupiremo proces cjelovite kurikularne reforme i priključujemo se mirnom prosvjedu

U izradi kurikularne reforme sudjelovala je i Bjelovarčanka, članica SDP-a i učiteljica razredne nastave u I. osnovnoj školi Bjelovar Nataša Ljubić Klemše, inače višestruko nagrađivana u Hrvatskoj i EU za inovacije u nastavi, poput projekta eTwinning – piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

31.05.2016. PIŠE: SDP Bjelovar FOTO: SDP Bjelovar PREGLEDA: 2782


Nije tajna da školstvo u Hrvatskoj sve više zaostaje za standardima u Europi i svijetu. Obrazovani kadar koji izlazi iz škola i fakulteta sve je manje konkurentan, a suradnja između tržišta rada i obrazovnog sustava gotovo da i ne postoji. Kurikularna reforma trebala je promijeniti zastarjeli obrazovni sustav te uvesti obrazovanje zasnovano na funkcionalnoj uporabi stečenog znanja. Smanjenje proračuna za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te neredovita plaćanja financijskih obveza prema članovima ekspertne skupine jasan su znak kako vladajući percipiraju važnost kurikularne reforme.

U izradi kurikularne reforme sudjelovala je i Bjelovarčanka, članica SDP-a i učiteljica razredne nastave u I. osnovnoj školi Bjelovar Nataša Ljubić Klemše, inače višestruko nagrađivana u Hrvatskoj i EU za inovacije u nastavi, poput projekta eTwinning. Nataša kaže kako je cjelokupan proces bio transparentan, uključiv, demokratski u punom smislu te riječi, temeljen na dijalogu i argumentaciji, apolitičan!

»"Stručnost iznad svega!" – osnovna je misao vodilja svih nas koji smo sudjelovali i dali svoj doprinos unaprjeđenju hrvatskog obrazovanja. Provedena je prva stručna reforma u Hrvatskoj, u kojoj je sudjelovalo 340 stručnjaka. Želimo bolju budućnost djeci i mladima, bolju zapošljivost i spremnost za život. S ovakvom školom i obrazovnim sustavom dalje NE MOŽEMO! Dr. sc. Boris Jokić i Ekspertna radna skupina kojoj je bio na čelu, kod nas – članova stručnih radnih skupina, ali i kod mnogih kolegica i kolega te roditelja, pobudio je entuzijazam koji je na žalost, uplitanjem politike među struku poljuljan, a cjelokupna reforma dovedena u pitanje.« poruka je Nataše Ljubić Klemše, ponosne članice Stručne radne skupine »Uporaba IKT«.

Forum mladih SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije i Forum žena SDP-a Bjelovar snažno podupire nastavak procesa cjelovite kurikularne reforme i sutra u 18h se priključuje mirnom prosvjedu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, jer HRVATSKA MOŽE BOLJE!

Predsjednica Foruma mladih SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije

Ela Naranđa 

Predsjednica Foruma žena SDP-a Bjelovar

Tatjana Grđan


Tagovi: forum mladih sdp-a bjelovarsko-bilogorske županije, forum žena sdp-a bjelovar, sdp, cjelovita kurikularna reforma

Tetec & Dudek

S Bernardićem na čelu, SDP sigurno korača – nikamo

»Zatekao sam županiju u minusu, a sad ćemo postati predgrađe Zagreba«

Matić: Braniteljima nikad nije bilo bolje nego za vlade SDP-a

SDP Bjelovar izabrao novo vodstvo

Nabavite brzi krediiit ovdje

nude kredite između posebice ozbiljan

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

odobravanja kredita za 1 dan.

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Troje liječnika bjelovarske bolnice na sudu zbog nesavjesnog liječenje

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO