NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Humanitarni projekt Druge osnovne škole Bjelovar

DRUGA DRUGOJ
Humanitarni projekt Druge osnovne škole Bjelovar

Već šest godina, na svoju inicijativu i inicijativu učitelja, učenici materijalno pomažu potrebite učenike svoje škole; nakon božićne akcije, na proljeće se planira i sajam

24.12.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 973


BJELOVAR Projekt »Druga Drugoj« školska je humanitarno-volonterska inicijativa učitelja i učenika II. osnovne škole Bjelovar u kojoj učenici i učitelji iste materijalno pomažu potrebite obitelji učenika dotične škole. Projekt se provodi već šestu godinu zaredom, a sastoji se od dvije glavne aktivnosti: predbožićna akcija sakupljanja hrane i higijenskih potrepština i proljetni humanitarni koncert ili mali školski sajam. Voditelji ovog projekta, učiteljice Anita Vegh i Vlatka Ileković te učitelj Goran Kruno Kukolj ističu kako je »Druga Drugoj« projekt koji združuje učenike, učitelje i roditelje. Kako kažu, ništa ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći i suradnje s učenicima i njihovim roditeljima. Inicijativa je krenula od voditelja projekta, no glavni su nositelji djeca i roditelji.

Tijekom prosinca u školi se sakupljaju donacije u obliku hrane i higijenskih potrepština. Sudjeluju svi učenici, roditelji i djelatnici II. OŠ Bjelovar, a voditeljica akcije, Anita Vegh, u suradnji s razrednicima diskretno sakupi podatke o obiteljima učenika koje žele primiti donaciju.

– Prethodnih godina pakete sa živežnim namirnicama primalo je 25 obitelji, dok je to ove godine 19 obitelji – navodi Anita. Također ističe da u samom razvrstavanju namirinica i pakiranju donacija pomažu učenici volonteri koji nakon redovne jutarnje nastave ostaju do večernjih sati u školi i pomažu u pripremi paketa. Ove godine bili su to učenici Eva Benčak Radošević, Elena Jaušić, Ramona Zglavnik, Lana Malogorski i Luka Mađer, svi članovi 7.b razreda II. OŠ Bjelovar. Dakako, u izvedbi proljetnog koncerta, čiji je urednik Goran Kruno Kukolj, ili malog školskog sajma sudjeluje mnogo više učenika koji izvode glazbeno-scenske točke ili izrađuju ukrasne i uporabne predmeta za prodajnu izložbu. Za estetski i izložbeni dio projekta odgovorna je učiteljica Vlatka Ileković, koja s kolegicom Jasminkom Pribanić Nađ vodi i učeničku zadrugu »Oblak«. Zadrugari se na prodajnim izložbama posebno ističu originalnim i sada već prepoznatljivim keramičarskim radovima.

– Na proljeće planiramo izvesti pravi mali školski sajam i njega uključiti sve učenike i učitelje naše škole. Sajam će biti prilika da svi pokažu nešto u čemu su vješti i da izlože svoje proizvode. Naravno, novčani prilozi ili utržak bit će namijenjen nabavci živežnih namirnica za potrebite obitelji učenika naše škole, korisnike »Druga Drugoj« – kažu voditelji ovog školskog projekta.

Ne izostaju napomenuti da srdačno zahvaljuju svoj djeci, roditeljima i kolegama koji su svojim donacijama pomogli u izvedbi ove predbožićne humanitarne akcije.

Tagovi: ii. oš bjelovar, druga drugoj, anita vegh, humanitarni projekt

Druga osnovna i vrtić Ciciban imali najbolje video uratke

Iz fondova EU dodijeljena nepovratna sredstva za energetsku obnovu škole i vrtića

Uspješna školska godina zaokružena završnom priredbom u Domu kulture

Druga osnovna dobila pametne ploče i tablete za učenike

Večer matematike u Bjelovaru

KK Bjelovar – KK Cibona 81:137

Župan Bajs sastao se s novom predstojnicom Ureda državne uprave

Gradonačelnik Hrebak i zamjenik Brajdić sastali se s predstavnicima MO

Anja Stanković: »Djecu učim da razumiju i filtriraju informacije kojih ima sve više«

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Ponuda za zajam Posuditi od 2.000 eura do 90.000.000

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO