NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Lorana Radičević i Luka Baranašić prvi na Državnom natjecanju u Zagrebu

PRVE VIOLINE BJELOVARA I ŠIRE
Lorana Radičević i Luka Baranašić prvi na Državnom natjecanju u Zagrebu

Bjelovarski učenici osnovne glazbene škole Vatroslav Lisinski, Korena Radičević i Luka Baranašić svojim su nastupom na violinama Glatko pobijedili u svojoj kategoriji na natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga

23.12.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 842


BJELOVAR Učenici bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Lorana Radičević i Luka Baranašić svojim su nastupom pomeli konkurenciju te u kategoriji osnovnih škola na Državnom natjecanju komornih sastava Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održanom u Zagrebu osvojili prvo mjesto. Iza njih je 15-ak natjecanja na kojima su osvojili brojne nagrade i priznanja, no ovo je ima posebnu veličinu. Lorena je, naime, nastupila unatoč upali tetive ruke jer, kako sama skromno priznaje, bila bi prava šteta odustati nakon toliko vremena uloženog u pripreme.

– Bilo nas je devet, a svirali smo klasiku i romantiku. Moram priznati da me je ruka boljela, no željela sam nastupiti. Sada je preda mnom pauza od barem mjesec dana dok se ruka ne oporavi, a onda nastavljamo vježbati kao do sada – kaže Lorena dodajući kako je iz nje i Luke čak 15 što solističkih što zajedničkih nastupa koji su im u neku ruku donijeli dozu sigurnosti.

– Imao sam osjećaj da bi na natjecanju moglo biti dobro i nadao se pobjedi, no nisam mogao biti siguran tako sam smo na kraju zaista sretni što smo osvojili prvo mjesto. Zaista smo puno vježbali pa smo i zaslužili, a ovo priznanje nam je priznanje vjetar u leđa za daljnji rad – kaže Luka koji s Lorenom svira već punih pet godina, a zajedno otkrivaju kako ne prođe dan da ne zasviraju svoj omiljeni instrument.

– Imamo puno obaveza, no svakoga dana sviramo barem sat vremena, a vikendima i puno više, no u tome uživamo pa nam nije teško, a i svjesni smo da bez rada nema uspjeha. Naime, da biste bili uspješni u glazbi, baš kao i na drugim područjima, morate puno raditi. Možemo imati talenta koliko god hoćemo, ali bez truda nema uspjeha. Naravno, da bi sve to uspjeli, važno je da volimo ono što radimo, a kod nas ljubavi prema glazbi, kao ni prema violini ne manjka. Osim toga, imamo odličnu profesoricu Vandu Novoselec koja nam u svemu jako puno pomaže, upozorava kada nešto nije dobro, ali i pohvali kada sve napravimo kako treba – naglašavaju naši sugovornici kojima violina na početku njihovog glazbenog obrazovanja nije bila prvi izbor. Tako je Lukima želja bila harmonika, a Lorenina gitara, no oboje ističu kako su im profesori savjetovali da izaberu upravo violinu, a oni danas napominju kako im nije nimalo žao što su poslušali taj savjet.


Tagovi: glazbena škola vatroslava lisinskog, lorana radičević, luka baranašić, violina

Oni u nešto udarati moraju

Oskari znanja u rukama bjelovarskih glazbenika

Harmonika i violina u Alcatrazu

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Ponuda za zajam Posuditi od 2.000 eura do 90.000.000

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO