Bajs predstavio dobre turističke rezultate

NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

FOTO: Ustupila BBŽ

SKORO 75 TISUĆA NOĆENJA

Bajs predstavio dobre turističke rezultate

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i dalje je najviše domaćih gostiju, ali sve više i stranih

20.12.2017. 21:13 | Zvono PREGLEDA: 757

BJELOVAR Predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Damir Bajs, koji uz funkciju bjelovarsko-bilogorskog župana obnaša i tu dužnost,  19. prosinca predstavio je odlične turističke rezultate koji su ove godine, odnosno u periodu od siječnja do studenog, ostvareni u našoj županiji.

Tako je, prema nacionalnom sustavu evidencije gostiju eVisitor, na području Bjelovarsko-bilogorske županije, od siječnja do studenog 2017. godine ostvareno ukupno 22.735 dolazaka i 73.764 noćenja, što je u odnosu na 2016. godinu povećanje za 12% u dolascima i 6% u noćenjima.

U ukupnom turističkom prometu naše županije još uvijek prednjače domaći gosti, ali je i ove godine ostvaren značajan porast stranih gostiju. Odnosno, strani gosti ostvarili su 7.274 dolazaka i 20.614 noćenja, što znači da je ove godine ostvareno povećanje za čak 25% u dolascima i 28% u noćenjima stranih turista. Najviše stranih gostiju dolazi iz Njemačke, Italije i Slovenije.No, ove godine Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije može se pohvaliti i još jednim rekordom. U rujnu je tako ostvarena brojka od 8.451 noćenja, te 2.762 dolazaka, po prvi puta od postojanja TZ BBŽ. Ovi odlični rezultati dokaz su sveukupnog uspješnog rada Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i sinergije između javnog i privatnog sektora.

Ipak, u službenu statistiku turističkog prometa ne ubrajaju se gosti na jednodnevnim izletima, a takvih je u našoj županiji velik broj. Kada se u obzir uzme broj jednodnevnih organiziranih tura, te broj individualnih dolazaka na razne manifestacije, broj gostiju koji posjete Bjelovarsko-bilogorsku županiju na godišnjoj razini penje se preko 400 tisuća.

– Mi smo tipična jednodnevna destinacija i većinom nam dolaze građani grada Zagreba, ali i mnogi drugi iz Hrvatske i Europe. Naglašavam naš Bjelovarski sajam, Božićnu bajku Salajevih, Terezijanu, Vinodar i mnoge druge manifestacije koje se odvijaju na području Bjelovarsko-bilogorske županije i privlače značajan broj gostiju – pojasnio je župan Bajs.I zaista, naša županija se može pohvaliti s raznolikom turističkom ponudom, koja iz dana u dan sve više raste, stoga ne čudi i sve veći broj turista. Bjelovarsko-bilogorska županija turistima nudi OPG-ove diljem županije, koji svojom autohtonom ponudom privlače mnogobrojne turiste. Također, naša županija može se pohvaliti prvim autokampom na ovom području Hrvatske, raznim manifestacijama koje nadopunjuju bogatu ponudu našeg kraja, te uređenim konjičkim, ali i biciklističkim stazama.

Ipak, kako bi cikloturizam poprimio još veći značaj u našoj županiji, Bjelovarsko-bilogorska županija ostvarila je i novčana sredstva u iznosu 350 tisuća kuna za provedbu projekta »Program razvoja cikloturizma na kontinentu 2017.«. Sukladno projektu, izradit će se i postaviti osam informativnih tabli i to na županijskoj ruti u mjestima Bjelovar, Čazma, Berek, Garešnica, Daruvar, Grubišno Polje, Veliki Grđevac i Nova Rača i na istoj dionici postavit će se deset solarnih stupova predviđenih za popravak bicikala. Sve ove aktivnosti zasigurno će doprinijeti još većem broju turista u naš kraj.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija u svoj proračun za 2018. uvela je i nove mjere potpore turizmu. »Turističke manifestacije od važnosti za županiju« je mjera namijenjena za potpore organizatorima većih turističkih manifestacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije, za što je predviđeno 150.000,00 kuna. Druga mjera koja će se provoditi kako bi se potaknule nove investicije i time obogatila turistička ponuda naše županije, je »Potpora razvoju kontinentalnog turizma« vrijedna 100.000,00 kuna.– Već nekoliko godina imamo povećan broj dolazaka i noćenja, te rast turizma, ali ponajviše se događa prepoznavanje našeg kraja kao kraja u koji valja doći, a to treba nastaviti i u 2018. Istaknuo bih prvenstveno zahvalu privatnu sektoru, jer ništa ovo ne bi bilo moguće bez suradnje javnog i privatnog sektora. To znači da zajedno pokušavamo nastupati na sajmovima, zajedno promovirati ukupnost stvari, zajedno napraviti ono što privatni sektor smatra da je važno, ali i mi nastojimo dati informacije na koje tržište i na koji način se može očekivati dobar odziv, što ćemo nastaviti i sljedeće godine. Ipak, turizam polako, ali sasvim sigurno postaje i sve važniji gospodarski dio naše županije. Brojke ne znače da ćemo mi doseći brojke županija koje su na Jadranu, ali naš udio u kontinentalnom turizmu raste. To znači da naše brojke rastu bitno brže nego ostalim županijama na kontinentu i ovog trenutka mi smo gotovo udvostručili naš udio, a time smo povećali i sredstva koje dobivamo od Ministarstva turizma i HTZ koje se baziraju na udjelu turizma u kontinentu ili na moru, što nam omogućuje pojačano oglašavanje – rekao je župan Damir Bajs.
Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, turizam, tz bbž

Najbolji orači Zoran Kosanović, Branko Sejka i Dražen Cindrić
17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije
Damir Bajs nagradio učenike za uspjeh na državnoj razini
Bojana Hribljan ispratila učenike koji su krenuli u Tkon
Župan Bajs o mjerama za subvencioniranje zapošljavanja zdravstvenog osoblja
Damir Bajs na otvorenju novog strelišta LD »Šljuka«
Bajs i Krajač uručili ključeve dvaju vozila za sportaše
Uskoro započinje i temeljita obnova Osnovne škole Rovišće, dvorane i Područne škole u Kraljevcu
Bajs na konferenciji HGK o zapošljavanju
Ministar Marić u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom
Župan Bajs potpisao ugovore za sufinanciranja prijava na EU natječaje
Župan Bajs i gradonačelnik Hrebak na skupštini Bjelovarskog sajma
Župan Bajs na sastanku oko financiranja gospodarenja otpadom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Župan Bajs u Osnovnoj školi Čazma s pomoćnicom ministrice
Župan Bajs u Ivanskoj na Danu Općine
Župan Bajs: »Financiranje besplatnih obroka za učenike izvedeno je besprijekorno«
Veslači kod župana Bajsa
Bajs u Daruvaru na potpisivanju ugovora o obnovi Glazbene škole
Župan Bajs na Info-danu u Obrtničkoj komori
Župan Bajs proglasio elementarnu nepogodu za općinu Dežanovac
Kulturni tulum »za po doma« u knjižnici u Čazmi
»Vatreni« su izgubili, ali su Francusku pobijedili dečki koji su se pripremali u Daruvaru
HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača
Kravat pukovnija poziva navijače da navijačke šalove vežu kao kravatu

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Kulturni tulum »za po doma« u knjižnici u Čazmi

.

Najbolji orači Zoran Kosanović, Branko Sejka i Dražen Cindrić

.

»Vatreni« su izgubili, ali su Francusku pobijedili dečki koji su se pripremali u Daruvaru

.

HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

.

17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije

.

Kravat pukovnija poziva navijače da navijačke šalove vežu kao kravatu

.

Podrška Vatrenima iz Velog Lošinja od košarkaša bjelovarskog KK VEDI i KK Cedevite

.

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

Kako je ulazak Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva proslavljen u Bjelovaru

MALO SE PRETJERALO SA SLAVLJEM: Stradao krov na Gradskoj tržnici i prometni znak

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

Završen natječaj, cesta od Gudovca do Farkaševca sredinom kolovoza ide u obnovu

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Kako komentirate slab odaziv na rad za opće dobro?

Svaki početak je težak, vidjet ćemo do kraja godine.

Bespotrebno cimaju ljude, nije njima lako.

Treba ukinuti socijalnu pomoć.

Ma svi znaju da oni ustvari rade na crno, samo smo se dosad pravili ludi, a sad je jasno.

Tko ima opravdanje u redu, a ostalima koji nisu došli prestati plaćati.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE