NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Župan Bajs s predsjednicom i koprivničko-križevačkim županom o poljoprivredi i gospodarstvu

MOGUĆNOSTI ULAGANJA
Župan Bajs s predsjednicom i koprivničko-križevačkim županom o poljoprivredi i gospodarstvu

Privremeno funkcioniranje u Bjelovaru predsjedničinog ureda izmještenog iz Zagreba iskorišteno je za niz sastanaka o gospodarskim temama

20.12.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 274


BJELOVAR/KOPRIVNICA Uoči prezentacije ulagačkih mogućnosti u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, u Koprivničko-križevačkoj županiji održana je i konferencija za medije na kojoj su se bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, koprivničko-križevački župan Darko Koren i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, osvrnuli na izmještene Privremenog ureda Predsjednice RH u te dvije županije.

Na samom početku obratio se župan Damir Bajs koji je Predsjednici Republike zahvalio na premještanju njenog Ureda u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, ali i na nizu sastanaka koje je Predsjednica održala s građanstvom, udrugama i OPG-ovima.– Tema posjete, u naše dvije županije, bila je poljoprivreda i gospodarstvo. Naglasio bih da je Predsjednica prihvatila niz inicijativa i ja joj na tome zahvaljujem. Što se tiče današnjeg dana, meni je zadovoljstvo što smo imali priliku primiti diplomatski zbor i predstaviti im sve što je vezano uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju, ali prvenstveno s gospodarskog aspekta, mogućnosti ulaganja, naše tvrtke i mogućnost suradnje. Veleposlanicima ćemo kasnije predstaviti i sve naše prednosti, prometnu povezanost, odnosno blizinu Zagreba, poslovne zone, projekte, ali i stručne ljude koje imamo. Zahvaljujem se Predsjednici, ne samo na posjetu, već i na konkretnim aktivnostima, mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, konkretno u Bjelovarsko-bilogorsku županiju – rekao je župan Damir Bajs.

Tijekom svog izlaganja Predsjednica Republike Hrvatske založila se za što bolju prometnu povezanost obiju županija, te  tom prilikom pružila potporu nastavku gradnje brze ceste Zagreb – Bjelovar, te izgradnji pruge Sveti Ivan Žabno Gradec, koja će skratiti putovanje vlakom na relaciji Bjelovar – Zagreb na jedan sat.Također, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović podržala je i inicijativu pet župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske za osnivanje Savjeta, koja je temeljena na projektu Slavonija. Savjet za središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku trebao bi pridonijeti daljnjem razvoju tih županija, pogotovo u kontekstu jače apsorpcije europskih sredstava za realizaciju njihovih kapitalnih projekta.

– Novi indeks razvijenosti omogućit će lakše povlačenje sredstava Europske unije nekim gradovima i općinama, a od ključne je važnosti i horizontalna suradnja u zajedničkim projektima. Primjetno je da su gospodarstvenici okrenuti globalnom tržištu s jakim brendovima, da su potencijali ogromni, ali i da naravno ima problema i izazova s kojima se susreću. Osjetna je ta želja izlaska na nova tržišta, od malih poduzetnika do velikih tvrtki kao, a ja ću i nadalje nastaviti pomagati koliko god mogu u okviru gospodarske diplomacije, s ciljem da nastavim biti prvi hrvatski gospodarski diplomat – pojasnila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.Osvrnula se i Predsjednica Republike Hrvatske na Domovinski rat, odnosno na akciju »Otkos 10«, za koju je naglasila da ima značajnu ulogu u Domovinskom ratu te da joj je kao takvoj potrebno priznanje. Na kraju izlaganja, Predsjednica Republike zahvalila se domaćinima Bjelovarsko-bilogorske i Križevačko-koprivničke županije, te poručila kako će posjet pamtiti najviše po ljudima.

Prošlotjedni posjet Predsjednice Republike Hrvatske Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, završio je u Hrvatskoj gospodarskoj komori Koprivnica gdje su šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj predstavljene ulagačke mogućnosti u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju.

Tako je župan Damir Bajs, diplomatskom zboru predstavio sve prednosti Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi na područje naše županije privukli još više investicija i time dodatno potaknuli rast gospodarstva. Također, s područja Bjelovarsko-bilogorske županije predstavile su se tvrtke Koestlin, Hittner i Čazmatrans.Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, poljoprivreda, gospodarstvo, predsjednica rh, kolinda grabar-kitarović

Župan Bajs sastao se s novom predstojnicom Ureda državne uprave

Obilježen Dan grada Garešnice, na svečanosti bio i župan Bajs

Vijeću učenika prisustvovao i župan Bajs

Župan Bajs predao pet novih vozila Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije

Bajs: Okrugli stol o Zapadnoj Slavoniji u Domovinskom ratu utvrdit će činjenice

KK Bjelovar – KK Cibona 81:137

Gradonačelnik Hrebak i zamjenik Brajdić sastali se s predstavnicima MO

Anja Stanković: »Djecu učim da razumiju i filtriraju informacije kojih ima sve više«

Gradonačelnik Hrebak s dekanicom predstavio projekt inovacijskog centra

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Ponuda za zajam Posuditi od 2.000 eura do 90.000.000

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO