NASLOVNANA SVA ZVONASPORT I REKREACIJA

Jura odvozio svoju zadnju utrku i »objesio volan o klin«

POSLJEDNJI KRUG U MITSHUBITSHIJU
Jura odvozio svoju zadnju utrku i »objesio volan o klin«

Legendarni bjelovarski automobilist Davor Jurjević Jura, posljednji prvak Jugoslavije i višestruki osvajač prvenstva Hrvatske, na reliju u Svetoj Nedjelji je u svom zadnjem natjecateljskom nastupu završio kao treći u kategoriji

15.12.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Zvono.eu PREGLEDA: 1733


BJELOVAR Nekadašnji bjelovarski automobilistički as odvezao je svoju oproštajnu utrku. Davor Jurjević sa svojim uigranim timom i suvozačem Davorom Mohorom nastupio je na Rally Show Santa Domenica, no, ovom prilikom ne kako bi kao nekada podigao svoj rejting i osvajao bodove za razna državna prvenstva, nego kako bi nastupom na popularnoj stazi u Svetoj Nedjelji odvezao svoj oproštajni krug i kako bi zaokružio svoju sjajnu automobilističku karijeru koja je uistinu bila impresivna.

Naime, Davor Jurjević kao i gotovo svi ondašnji sportski zaljubljenici u svijet oktana krenuo je samouk, ali i s velikim entuzijazmom i s velikom vjerom u uspjeh. Upravo ta upornost i ljubav prema automobilizmu njega i njegove najbliže suradnike Svena Pohajdu i Ivana Nemeša dovela je do prvog službenog nastupa kojeg je imao davne 1983. godine kad je u »dresu« ondašnjeg bjelovarskog AMD Đuro Šegović i u limu tradicionalnog »stojadina« nastupio na Ina Delta Rellyu. Iako na tom vatrenom krštenju nije ostvario neki rezultat za pamćenje, međutim, Jurjević je ostavio sjajni dojam koji ga je odveo u rally INA Tim iz Zagreba u kojem je ostvario svoje najveće uspjehe. Između ostalog, dva puta je bio prvak Hrvatske i osvajač Kupa, osvajao je ukupna druga i treća mjesta na državnim prvenstvima, a ostati će upamćen i kao zadnji prvak Jugoslavije.

Kada je službeni spiker Rally showa najavio kako je čak 135 posada na startu utrke u Santa Domenici, ali i kako se među njima nalaze i nekadašnji hrvatski prvaci i asovi Radalj, Rafaj, Jurjević i Francetić, u bjelovarskom automobilističkom prvaku uzavrela je krv. Iako mu rezultati ovom prilikom nisu bili primarni, međutim, Jurjević je trku je završio na strašno visokom 17. mjestu u generalnom poretku, s tim što je bio i treći u kategoriji i treći među vozačima iz Hrvatske. Taj sjajni rezultat bio je dovoljan za veliko slavlje, ali i da Jurjević razmišlja o promjeni paradigme kojom je krenuo u Svetu Nedjelju.

– Da, u Svetu Nedjelju krenuo sam na oproštajnu utrku, međutim, nakon utrke ponovo sam dobio volju tako da sam u jednom trenutku čak razmišljao i o novom nastupu. Međutim, ubrzo sam se osvijestio i shvatio kako je sve to bilo produkt euforije, a ne stvarnih mogućnosti – nakon trke kazao je Davor Jurjević koji je prisjetio svojih početaka – Ja sam igrao i rukomet, no, automobilizam je bio moj sport broj jedan. Upravo ta ljubav tjerala je moje suradnike i mene da danonoćno pripremamo auto za utrku, što nam nikada nije bilo teško. Osim toga, automobilizam je skupi sport tako da nikad nismo imali problema s autima nego s novcem. S utrkom u Santa Domenici više sam nego zadovoljan. Osjećao sam se kao nekad što potvrđuju i ostvareni rezultati. Dugo smo se pripremali i drago mi je što je cijela ta priča oko mojeg zadnjeg nastupa prošla više nego dobro. Vozio sam iznajmljeni Mitsubishi Lancer Evo 9 i prije svega drago mi je što smo ga vratili u jednom komadu, ali i što je taj auto uspješno istrpio sve moje zahtjeve.

Na kraju, Davor Jurjević se zahvalio svim svojim navijačima iz Bjelovara koji su u velikom broju i po lošem vremenu potegnuli sve do Svete Nedjelje kako bi ga pozdravili i kako bi zajedno s njim proslavili njegov zadnji nastup.

Tagovi: davor jurjević jura, automobilistički as, reli, sveta nedjelja

Jutros smrtno stradao biciklist

Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

Učenici volontirali za vrijeme praznika

Predgrupa Iron maidena u Zagrebu bit će Tremonti

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Na današnji dan 1957. umro je veliki američki šahist Humphrey DeForest Bogart

»Obale rijeke« – nova pjesma Tvrtka Hopeka Lesa o ljubavi u siromaštvu

Društvo »naša djeca« i u Velikom Trojstvu

Bjelovarski mali vijećnici posjetili Čazmu

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Kredit Ponuda @ 3 Kamatna Stopa

ponuda kredita između posebno i tvrtke

ponuda kredita između posebno i tvrtke

Jutros smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO