Predsjednica države i župan Bajs na Trgovačkom sudu

NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

FOTO: Ustupila BBŽ

SASTANCI, OTVARANJA, POTPISIVANJA

Predsjednica države i župan Bajs na Trgovačkom sudu

Nije u pitanju bio nikakav trgovinski spor u kojem je i država stranka, već otvaranje pilot projekta e-komunikacije

13.12.2017. 18:21 | Zvono PREGLEDA: 1297

BJELOVAR Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je tijekom drugog radnog dana svojeg ureda privremeno izmještenog u Bjelovar radni sastanak s predstavnicima OPG-ova, prisustvovala potpisu Sporazuma o sufinanciranju radova za izgradnju poslovne zgrade za potrebe smještaja pravosudnih tijela i na predstavljanju pilot projekta »e-komunikacije«, te obišla Daruvarske toplice i županijske gradove gdje se susrela s brojnim građanima.

Drugi dan boravka u privremenu Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović 12. prosinca započela je polaganjem cvijeća na spomen-području Barutana u spomen  na jedanaest hrvatskih vojnika koji su poginuli 1991. godine.Nakon polaganja cvijeća, Predsjednica Republike Hrvatske, zajedno sa bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom i koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom, održala je radni sastanak s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom naši poljoprivrednici predstavili su svoje probleme, a kao najvažnije su istaknuli problem trgovačkih lanaca, odnosno različite uvjete u Hrvatskoj i matičnim zemljama, sporost hrvatske administracije za EU fondove, ukidanje potpora za žensku telad i pomladak, previsok PDV, otvaranje turskog tržišta za hrvatsko meso, problem klanja i otkupa janjadi, te niska otkupna cijena mlijeka. Predsjednica je poručila kako će inicirati proširenu sjednicu gospodarskog vijeća na temu poljoprivrede, kako bi se riješili gorući problemi.– Problema u poljoprivrednom sektoru daleko je više nego što smo imali priliku čuti danas, no kao glavni ističe se problem neravnopravnog odnosa koji otkupljivači imaju prema hrvatskim poljoprivrednicima u odnosu na one u drugim državama. Prenijet ću sve poruke s današnjeg sastanka resornom ministarstvu, a posebice da se seljacima omoguće jednaka pravila kao i u ostalim državama Europske unije – naglasila je Predsjednica Republike.

Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru, Predsjednica Republike Hrvatske, zajedno sa bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom nazočila je i otvaranju pilot projekta »e-komunikacija« koji će omogućiti brži rad sudova, doprinijeti uštedi na troškovima postupka, osigurati urednu i brzu dostavu sudskih pismena, olakšati rad sudskih službenika, rad sudova učiniti transparentnijim.– Otvaranje današnjeg projekta sustava važan je korak u procesu stvaranja spisa bez papira. Time ćemo bitno pridonijeti ubrzanju postupka i transparentnosti postupaka, što nam je trenutno izuzetno važno. Nakon Bjelovara očekujemo da će sustav ubrzo preuzeti i ostali trgovački sudovi u Hrvatskoj na kojima se u različitim postupcima nalazi oko 40 do 50 milijardi kuna. Nakon toga će sustav preuzeti i ostali sudovi. Pilot projekt pokrenut u Bjelovaru trajat će dok se ne vide njegove tehničke značajke, odnosno je li potrebno nešto doraditi u sustavu. Nakon toga uvest će se na ostale trgovačke, a potom i općinske sudove i ostala tijela – rekao je ministar Bošnjaković.Nakon uspješnog predstavljanja pilot projekta »e-komunikacija«, na Trgovačkom sudu župan Damir Bajs i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak potpisali su Sporazum o sufinanciranju radova za izgradnju poslovne zgrade za potrebe smještaja pravosudnih tijela s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem. Riječ je o Sporazumu koji će omogućiti gradnju nove zgrade bjelovarskog suda.

– Smještajni kapacitet će omogućiti i okrupnjavanje pravosuđa za tri županije, i to će pridonijeti kvaliteti pravosuđa u cjelini, a ponajviše naravno na ovom području. Županija će sufinancirati ukupnost projekta sa pet do šest milijuna kuna, ovisno o ukupnoj vrijednosti projekta. Zahvaljujem Ministarstvu pravosuđa što je taj projekt prepoznalo, kao i ovaj koji se vodi u našem gradu – rekao je župan Damir Bajs.– Čestitam Gradu, Županiji i Ministarstvu na potpisivanju Ugovora  o zajedničkoj izgradnji zgrade, koja je dokaz kako je suradnja između centralne države i lokalne samouprave neophodna, ali svakako ide i na korist državljanima. Vjerujem da je ovo jedan od priloga decentralizacije države koju svi želimo vidjeti. Također čestitam Ministarstvu pravosuđa na ovom pilot projektu i nadam se i vjerujem da će on uskoro zaživjeti u cijeloj državi. Digitalizacija i informatizacija pravosuđa neophodni su iz više razloga, a to su brzina rješavanja postupaka, izbjegavanje nepotrebne papirologije, ali i jačanje povjerenja hrvatskih građana te ulagača koji su često prigovarali sporosti pravosuđa na trgovačkim sudovima. Vjerujem da će se smanjenjem predmeta i učinkovitijim poslovanjem biti smanjena i uklonjena mogućnost korupcije, te će sudovanje postati transparentnije – naglasila je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.U Bjelovaru, Predsjednica Republike Hrvatske posjetila je i tvrtku Bjelin d.o.o. te gradilište  u Cigleni gdje se trenutno gradi najveća geotermalna elektrana u Hrvatskoj.

Drugog dana boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je i gradove Grubišno Polje, Daruvar, Garešnicu i Čazmu. U Grubišnom Polju susrela se s građanima i obišla Spomen sobu Domovinskog rata.

U Daruvaru je obišla županijsku ustanovu Daruvarske toplice, gdje je prezentaciju o Daruvarskim toplicama održala ravnateljica Mira Zakora. Osim Daruvarskih toplica, u Daruvaru je Predsjednica posjetila centar koji skrbi za djecu i mlade s teškoćama u razvoju »Rudolf Steiner«.

Tijekom svog posjeta u Garešnici je posjetila OPG Pavlak te se družila s građanima u hotelu »Garić«. U Čazmi organizirana je posjeta i radni sastanak u tvrtki »Čazmatrans-Nova d.o.o.«. Na kraju drugog dana boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Predsjednica je obišla »Božićnu priču Salajevih« u mjestu Grabovnica.


Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, ured predsjednice, predsjednica, kolinda grabar kitarović, grad bjelovar, dario hrebak

Ni župan ni predsjednica Županijske skupštine nisu pozvani u Čazmu
Župan Bajs na češkim žetvenim svečanostima
Najbolji orači Zoran Kosanović, Branko Sejka i Dražen Cindrić
17. Natjecanje orača i 9. Natjecanje u oranju konjima Bjelovarsko-bilogorske županije
Damir Bajs nagradio učenike za uspjeh na državnoj razini
Bojana Hribljan ispratila učenike koji su krenuli u Tkon
Župan Bajs o mjerama za subvencioniranje zapošljavanja zdravstvenog osoblja
Damir Bajs na otvorenju novog strelišta LD »Šljuka«
Bajs i Krajač uručili ključeve dvaju vozila za sportaše
Uskoro započinje i temeljita obnova Osnovne škole Rovišće, dvorane i Područne škole u Kraljevcu
Bajs na konferenciji HGK o zapošljavanju
Ministar Marić u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom
Župan Bajs potpisao ugovore za sufinanciranja prijava na EU natječaje
Župan Bajs i gradonačelnik Hrebak na skupštini Bjelovarskog sajma
Župan Bajs na sastanku oko financiranja gospodarenja otpadom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Župan Bajs u Osnovnoj školi Čazma s pomoćnicom ministrice
Župan Bajs u Ivanskoj na Danu Općine
Župan Bajs: »Financiranje besplatnih obroka za učenike izvedeno je besprijekorno«
Veslači kod župana Bajsa
Bajs u Daruvaru na potpisivanju ugovora o obnovi Glazbene škole
NA RIBNJAKU U LUGU: Ogromni som ulovljen priborom za smuđa
Krešo snimaj!
Spremanje sijena na samoj granici Bjelovara
Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove
Nacionalna radionica u području upravljanja projektima
Konjički klub Garić upoznao djecu s konjima
Navijači, navijači, zajedno smo jači
Uz stotu obljetnicu rođenja Nelsona Mandele
Školska zgrada u Velikom Korenovu stara 100 godina ide u obnovu
Hrebak najavio izgradnju malonogometnog igrališta pored vrtića
Hrebak u Zagrebu potpisao ugovor o ulaganju u vrtiće
Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu
RK BJELOVAR: Tko je otišao, tko je došao
TOMINAC NA TRIBINAMA STADIONA LUŽNJIKI: Ugostit ćemo naše svjetske viceprvake na Logoru
ŠVEĐANKE DOLAZE U BJELOVAR: Bjelovarčanke doznale protivnice u Challenge Cupu
Planinarenje po Badnju i Visočici s »Vatrenima« u mislima
Kulturni tulum »za po doma« u knjižnici u Čazmi
»Vatreni« su izgubili, ali su Francusku pobijedili dečki koji su se pripremali u Daruvaru
HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača
Kravat pukovnija poziva navijače da navijačke šalove vežu kao kravatu
Podrška Vatrenima iz Velog Lošinja od košarkaša bjelovarskog KK VEDI i KK Cedevite
Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori
NK Bjelovar počinje s pripremama za sljedeću sezonu
100. obljetnica rođenja jednog od najvećih redatelja u povijesti filma
Navijač iz Vagovine s »vatrenim« autom
Počelo prijavljivanje za rujansku Fun Run utrku
Hrebak najavio i obnovu matične zgrade Dječjeg vrtića Bjelovar
Ministarstvo regionalnoga razvoja sufinanciralo obnovu bazena
Zvono traži vaše navijačke fotke!
Ni kiša ne gasi strast prema Vatrenima
Nove benzinske postaje između Križevaca i Vrbovca
Završen natječaj, cesta od Gudovca do Farkaševca sredinom kolovoza ide u obnovu
Policija upala u kuću Marija Kovačiča i posjekla stabljike
MALO SE PRETJERALO SA SLAVLJEM: Stradao krov na Gradskoj tržnici i prometni znak

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

NA RIBNJAKU U LUGU: Ogromni som ulovljen priborom za smuđa

.

Ni župan ni predsjednica Županijske skupštine nisu pozvani u Čazmu

.

Krešo snimaj!

.

Spremanje sijena na samoj granici Bjelovara

.

Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove

.

Nacionalna radionica u području upravljanja projektima

.

Konjički klub Garić upoznao djecu s konjima

.

Navijači, navijači, zajedno smo jači

.

Uz stotu obljetnicu rođenja Nelsona Mandele

.

Školska zgrada u Velikom Korenovu stara 100 godina ide u obnovu

.

Hrebak najavio izgradnju malonogometnog igrališta pored vrtića

.

Hrebak u Zagrebu potpisao ugovor o ulaganju u vrtiće

HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

TOMINAC NA TRIBINAMA STADIONA LUŽNJIKI: Ugostit ćemo naše svjetske viceprvake na Logoru

Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Kako komentirate slab odaziv na rad za opće dobro?

Svaki početak je težak, vidjet ćemo do kraja godine.

Bespotrebno cimaju ljude, nije njima lako.

Treba ukinuti socijalnu pomoć.

Ma svi znaju da oni ustvari rade na crno, samo smo se dosad pravili ludi, a sad je jasno.

Tko ima opravdanje u redu, a ostalima koji nisu došli prestati plaćati.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE