NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Župan Damir Bajs na komemoraciji palim braniteljima u Komletincima

26 GODINBA OD POGINIJE
Župan Damir Bajs na komemoraciji palim braniteljima u Komletincima

Župan Bajs i županijsko izaslanstvo prisustvovali su polaganju vijenaca i svetoj misi za 44 branitelja iz 105. Bjelovarske brigade koji su poginuli 1991.

05.12.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 797


KOMLETINCI Na istočnoslavonskom ratištu su u Komletincima kod otoka 4. prosinca 1991. poginuli pripadnici 105. Bjelovarske  i 109. Vinkovačjke brigade, 11. domobranske pukovnije i te 3. i 5. gardijske brigade MUP-a i postrojbi HOS-a, njih četrdeset četvorica. Sjećanje na njih bilo je obilježeno komemoracijom na 26. obljetnicu paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca. Bile je to 26. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći. Nažalost u obrani Domovine na tom bojištu branitelji su položili svoje živote.Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca, obilježena je tako 26. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći. Nažalost u obrani Domovine na tom bojištu branitelji su položili svoje živote.– Danas po 26. put svjedočimo o jedinstvu i zajedništvu hrvatskog naroda kada je bilo najteže, a to je bilo u Domovinskom ratu i kada smo svi zajedno branili Hrvatsku gdje je trebalo, stoga se danas prisjećamo i žrtava. I Bjelovarčani i Čazmanci, Đurđevčani, Virovitičani i mnogi drugi bili su ovdje u Komletincima, jer Hrvatska se brani i na najistočnijoj crti koja je bila u Domovinskom ratu, a to je bilo upravo ovdje. Tu smo da posvjedočimo o odlučnosti i hrabrosti ljudi koji su bili ovdje, koji su branili ovaj dio Hrvatske. I ne, makar smo mi bili ovdje, '91. i '92. godine, slabije naoružani i nasuprot nas su bile profesionalne jedinice, ipak nisu prošli. Stali su ovdje i time je zaustavljena vizija velike Srbije na ovim prostorima. I treća stvar koje se moramo sjetiti, to su mladići koji su dali život za Hrvatsku i njihovih obitelji koji danas žive i to ne smijemo zaboraviti – rekao je župan Bajs na Komemoraciji u Komletincima.

Nakon Komemoracije za sve poginule branitelje, služena je Sveta misa zadušnica u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima.

Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, komletinci, branitelji, komemoracija

Župan Damir Bajs s predsjednikom Koordinacije nacionalnih manjina

Rampe za invalide u ambulantama u Rovišću i Bereku

Bajs: »Naš kraj je idealan za cikloturizam«

Župan Bajs predstavio izglasani proračun

Župan Damir Bajs prisustvovao potpisivanju kredita za gradnju bolnice

Kolodvor pobjednik čazmanskog Turnira Četiri kafića

Samo djeca zaslužuju sve

Štićenici Udruge udomitelja na imanju Kazele

Zagrebački studenti prava u Bjelovaru

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

trebate 3000 € do 60.000.000€ u 48 sati

Neoprezna vozačica oborila starca na Lebovićevom šetalištu

Besplatna edukacija za poduzetnice pod pokroviteljstvom Grada i gradonačelnika Hrebaka

Presjekao preko kružnog toka u Zvijercima i zabio se u ogradu

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO