NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Župan Damir Bajs na komemoraciji palim braniteljima u Komletincima

26 GODINBA OD POGINIJE
Župan Damir Bajs na komemoraciji palim braniteljima u Komletincima

Župan Bajs i županijsko izaslanstvo prisustvovali su polaganju vijenaca i svetoj misi za 44 branitelja iz 105. Bjelovarske brigade koji su poginuli 1991.

05.12.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 965


KOMLETINCI Na istočnoslavonskom ratištu su u Komletincima kod otoka 4. prosinca 1991. poginuli pripadnici 105. Bjelovarske  i 109. Vinkovačjke brigade, 11. domobranske pukovnije i te 3. i 5. gardijske brigade MUP-a i postrojbi HOS-a, njih četrdeset četvorica. Sjećanje na njih bilo je obilježeno komemoracijom na 26. obljetnicu paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca. Bile je to 26. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći. Nažalost u obrani Domovine na tom bojištu branitelji su položili svoje živote.Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca, obilježena je tako 26. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći. Nažalost u obrani Domovine na tom bojištu branitelji su položili svoje živote.– Danas po 26. put svjedočimo o jedinstvu i zajedništvu hrvatskog naroda kada je bilo najteže, a to je bilo u Domovinskom ratu i kada smo svi zajedno branili Hrvatsku gdje je trebalo, stoga se danas prisjećamo i žrtava. I Bjelovarčani i Čazmanci, Đurđevčani, Virovitičani i mnogi drugi bili su ovdje u Komletincima, jer Hrvatska se brani i na najistočnijoj crti koja je bila u Domovinskom ratu, a to je bilo upravo ovdje. Tu smo da posvjedočimo o odlučnosti i hrabrosti ljudi koji su bili ovdje, koji su branili ovaj dio Hrvatske. I ne, makar smo mi bili ovdje, '91. i '92. godine, slabije naoružani i nasuprot nas su bile profesionalne jedinice, ipak nisu prošli. Stali su ovdje i time je zaustavljena vizija velike Srbije na ovim prostorima. I treća stvar koje se moramo sjetiti, to su mladići koji su dali život za Hrvatsku i njihovih obitelji koji danas žive i to ne smijemo zaboraviti – rekao je župan Bajs na Komemoraciji u Komletincima.

Nakon Komemoracije za sve poginule branitelje, služena je Sveta misa zadušnica u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima.

Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, komletinci, branitelji, komemoracija

Župan Damir Bajs najavio dvadeset četvrte Dane hrvatskog pučkog teatra

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Damir Bajs primio predstavnike županijske Zajednice tehničke kulture

Bajs na predavanju guvernera HNB o uvođenju eura

Marić obećao Tomincu da će pitanje zemljišta budućeg stadiona biti uskoro riješeno

Veliki rezultat u malom nogometu

Hrebak na bazenu s vrtićkom djecom

Gradonačelnik Hrebak najavit će gradski natječaj za najbolju start-up tvrtku

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Nudimo Novčane Pozajmice

Financijska pomoć.

nude kredite između posebice

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO