NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Više od sto pedeset sireva na sajmu u Grubišnom Polju

15. IZLOŽBENO-PRODAJNA MANIFESTACIJA
Više od sto pedeset sireva na sajmu u Grubišnom Polju

Sajam je otvorio državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, a na otvaranju je bio i župan Bajs

24.11.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 780


GRUBIŠNO POLJE Osamnaestog studenog je u Grbušnom Polju svečano otvoren 15. po redu Gospodarski sajam – Sajam sira. Riječ je o manifestaciji degustacijsko-prodajnog karaktera u organizaciji Grada Grubišno Polje, a kao partner sudjelovala je Bjelovarsko-bilogorska županija. Sajamsku manifestaciju upotpunili su i stručni skupovi, prezentacija novih proizvoda, te bogati kulturno-umjetnički program.

Ove godine sajam je obilježio rekordan broj izlagača, ukupno njih 152, što je za 23% više u odnosu na prošlu godinu, i to iz jedanaest hrvatskih županija, ali i susjedne Mađarske.– Od prvog sajma kad je bilo četrdesetak izlagača, danas govorimo o njih 152. Ovaj sajam je pripremljen za sve koji su zainteresirani, imaju viziju da sami nešto postignu. Osim kontakta s izlagačima, pripremljene su radionice na kojima se može upoznati s mjerama i poticajima Europske unije.  Želim se zahvaliti svima koji učestvuju, unatoč teškoj situaciji u preradi mlijeka. Drago mi je da je ipak povećan broj uzoraka sira danih na ocjenjivanje na Agronomski fakultet u Zagrebu. Od 46 uzoraka, čak 32 su vrhunske kvalitete, što potrekpljuje i nacionalnu akciju »Kupujmo hrvatsko« – izjavio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.– Prije 15 godina sajmovanje se vratilo se u Grubišno Polje na inicijativu gradonačelnika, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, koja je suorganizator i Bjelovarskim sajmom koji je u našem većinskom vlasništvu. Drago mi je da je to tradicija ovog kraja  i veseli me da je Gospodarski sajam postao međunarodni sajam, da postoji porast dolazaka i povećan broj izlagača. To sve znači da postoji interes za ovaj sajam i da ovaj dio županije, mora i treba biti sajmeni predvodnik. Nadam se da ćemo sljedeće godine sajam održati u novoj, obnovljenoj dvorani, s obzirom da su nam odobrena sredstva za energetsku obnovu škole i dvorane – rekao je župan Bajs na otvorenju 15. Gospodarskog sajma.Sajam je otvorio izaslanik Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i europskih fondova, koji je svim izlagačima poželio uspješnu prodaju i dobru promociju svojih proizvoda, ali i uspostavu novih suradnji.

Također, već tradicionalno, održano je i ocjenjivanje sireva od strane stručnjaka Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Od 46 uzoraka, čak 32 su vrhunske kvalitete, a titulu šampiona odnio je polutvrdi punomasni kozji sir u merlotu, proizveden na OPG-u Đurković iz Marjančaca u Slavoniji.Tagovi: grubišno polje, bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, gospodarski sajam, sajam sira

Sjajni LOP-ov Mustafa

Teret od 70 tona iz vukovarske luke krenuo prema Grubišnom Polju

RK Ivanska – RK Ilova 32:26

RK Ilova – RK Vidovec II 34:25

Inženjer koji je doplesao u Grubišno Polje

KK Bjelovar – KK Cibona 81:137

Župan Bajs sastao se s novom predstojnicom Ureda državne uprave

Gradonačelnik Hrebak i zamjenik Brajdić sastali se s predstavnicima MO

Anja Stanković: »Djecu učim da razumiju i filtriraju informacije kojih ima sve više«

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Ponuda za zajam Posuditi od 2.000 eura do 90.000.000

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

Ponuda kredita 100 od garancija bez ikakvih problema

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Jeste li vidjeli sudar u ponedjeljak na križanju Bakačeve i Frankopanske?

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO