NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Odabrana ponuda za izgradnju istočne bjelovarske obilaznice

ROK IZGRADNJE 20 MJESECI
Odabrana ponuda za izgradnju istočne bjelovarske obilaznice

Obilaznicu će za 57 milijuna kuna graditi tvrtke iz Zagreba, Splita, Đakova i Varaždina

14.11.2017. PIŠE: Bjelovarac FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 5460


BJELOVAR Hrvatske ceste na javnom natječaju za izgradnju bjelovarske istočne obilaznice u duljini od 3,5 kilometra odabrale su ponudu zajednice ponuditelja Strabag Zagreb, Poduzeće za ceste Split, Tehno-elektro Đakovo i GK Grupa Varaždin za cijenu od 56,9 milijuna kuna bez PDV-a i rok završetka od 20 mjeseci nakon sklapanja ugovora, objavljeno je u petak u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

POVEZNICA ZA VIROVITICU

Početkom srpnja Hrvatske ceste raspisale su javni natječaj za prvu fazu izgradnje istočne bjelovarske obilaznice, do sada najzahtjevnijeg i novčano najizdašnijeg dijela budućeg bjelovarskog prometnog prstena koji će, jednom kada se završi, omogućiti uklanjanje teretnog prijevoza iz centra Bjelovara.



Kako stoji u projektnoj dokumentaciji, za tranzitni promet iz Đurđevca prema Čazmi i Velikim Zdencima, ali i obratno, trenutno ne postoji niti jedan alternativni pravac, već se sav promet odvija kroz središte Bjelovara. To je i osnovni razlog zbog kojega Hrvatske ceste namjeravaju izgraditi istočnu obilaznicu grada koja je usto i logičan nastavak postojeće južne obilaznice. Usto, u planu je i izgradnja spojne ceste od budućeg čvora Bjelovar na brzoj cesti Zagreb - Bjelovar -Virovitica, dionica Vrbovec – Bjelovar, do južne obilaznice, čime bi bjelovarska istočna obilaznica postala važna prometna poveznica za Viroviticu.

Iako je dionica dugačka tek 3,45 kilometara, planirana vrijednost radova iznosila je visokih 64 milijuna kuna, a tu je i dodatnih 3,1 milijun kuna za nadzor. Cijenu od gotovo 20 milijuna kuna po kilometru za »običnu« državnu cestu, koja čak nije ni dvotračna, »nabijaju« objekti. Primjerice, na spoju Slavonske i južne obilaznice, dakle na početku buduće istočne obilaznice, planiran je kružni tok s dva desna bajpasa, a takav u Bjelovaru do sada nije postojao. Bit će smješten s »bjelovarske strane« Bjelovacke, prije mosta. Zahvaljujući bajpasima, s Južne obilaznice moći ćete izravno skrenuti prema Ždralovima, bez potrebe da se uključujete u kružni tok. Na isti način kružni tok ćete zaobići ako iz smjera Bjelovara skrenete na istočnu obilaznicu.



Profitirat će i stanovnici Radničkog naselja koji će također dobiti priključak na istočnu obilaznicu, a postavit će se i bukobrani visine do tri metra. A, to bi pak trebalo sačuvati uši građana i od noćnog rada u Bjelinu i Kronospanu CRO, drvoprerađivačima nastalima na temeljima bivše Česme koji su po visini ulaganja u nove pogone i opremu, kao i po broju novozaposlenih radnika, zasigurno u samom vrhu bjelovarskih investitora.

NADVOŽNJAK IZNAD PRUGE

Gradit će se i nadvožnjak iznad pruge Bjelovar – Kloštar Podravski, a Bjelovacka će se premostiti na čak dva mjesta. Usto, kako bi se spriječile potencijalne opasnosti od poplava, uredit će se i korito našeg velebnog potoka.

Vrijedi napomenuti kako će se graditi priključak za raskrižje s Bilogorskom ulicom ispod tvrtke Gašpar, iako se sam spoj neće graditi, barem ne u ovoj fazi.

Istočna obilaznica završit će u Trojstvenoj ulici, između Trojstvenog Markovca i Grginca, a tek u drugoj fazi trebao bi se izgraditi nastavak do državne ceste prema Đurđevcu i to na raskrižju Đurđevačke ceste i Ulice Vijenac.





Tagovi: istočna bjelovarska obilaznica, obilaznica, izgradnja

Sudar na sjevernoj obilaznici

U subotu se gasi javna rasvjeta

Hrebak najavio manifestaciju »Pisanicom do Uskrsa« i holografsku projekciju

Preminuo omiljeni profesor

Župan Bajs na konferenciji predstavio projekt »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije«

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Zamjenica gradonačelnika na obilježavanju Dana Grada Pakraca

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO