NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

U 2018. dodatne potpore za liječnike

SAVJET ZA ZDRAVLJE ODRŽAO PRVU SJEDNICU U MALOJ VIJEĆNICI
U 2018. dodatne potpore za liječnike

Ravnatelji zdravstvenih ustanova i članovi županijskog Savjeta za zdravlje su sa županom raspravljali o stanju u zdravstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

10.11.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 1146


BJELOVAR Prva sjednica Savjeta za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj su, osim župana Damira Bajsa, sudjelovali ravnatelji zdravstvenih ustanova Bjelovarsko-bilogorske županije, te članovi Savjeta za zdravlje BBŽ. održana je 7. studenog u maloj vijećnici.

Na dnevnom redu prve sjednice razgovaralo se o izmjenama Zakona o zdravstvu, stanju zdravstva u našoj županiji, nacrtu Izmjena i dopuna Mreže javne zdravstvene službe te o izgradnji Opće bolnice Bjelovar.O stanju u Domovima zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije ukratko je pojasnila v.d. ravnateljice Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić:

– U našem Domu zdravlja imamo sve timove popunjene koje imamo ugovorene s HZZO-om. U nekim timovima rade liječnici uz mirovinu na četiri sata, ali to su liječnici koji su u radnom odnosu Doma zdravlja, a ne koncesiji. Riječ je o tri liječnika. Mi često raspisujemo natječaje, ali ja tvrdim da liječnici nisu toliko zainteresirani za specijalizaciju obiteljske medicine, niti za rad u ordinacijama obiteljske medicine. Teško je naći liječnika primarne zdravstvene zaštite, ali mi se trudimo. Nedavno smo našli mladog liječnika koji radi u Kapeli i jako je zadovoljan s uvjetima i uređenjem ordinacije. Na sve načine pokušavamo privući liječnike, ali činjenica da imamo manjak liječnika je problem u cijeloj Hrvatskoj. Ipak, mi na svim lokacijama imamo popunjene timove, samo neki rade uz mirovinu, a to dozvoljava Ministarstvo zdravstva.Kako problem nedostatka liječnika u našoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj, uistinu postoji, potvrdio je i župan Damir Bajs, ali je najavio kako će od sljedeće godine Bjelovarsko-bilogorska županija izdvajati dodatna sredstva potpore kako bi liječnici ostali u našoj županiji.

– Kada govorimo o zdravstvu imamo problem s manjkom liječnika, ali drago mi je da je u zadnjih godinu dana povećan broj specijalista u Općoj bolnici Bjelovar. Mi smo dali pogodnosti i uvjete i liječnici su došli. Ipak, svjesni smo da je problem liječnika u ambulantama akutan. Želimo napraviti iskorak, stoga ćemo iduće godine izdvojiti sredstva za potporu da bi ostali liječnici u našoj županiji. Nekada smo davali stanove u suradnji s Gradovima i Općinama, a sada ćemo to i nadograditi. Sada ulažemo velika sredstva u primarnu zdravstvenu zaštitu i Opću bolnicu Bjelovar, ali bez liječnika i specijalista to ulaganje ne može dati rezultate – izjavio je župan Bajs.O Izmjenama i dopunama Mreže javne zdravstvene službe govorila je pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić.

– Po Mreži za našu županiju nema posebnih izmjena, osim što ćemo dobiti jednog stručnog suradnika za prevenciju ovisnosti, odnosno mentalno zdravlje. Mi ćemo se dogovoriti s ravnateljima pa ćemo tražiti da se uvrsti još jedan ortodont, internist jer imamo velike liste čekanja. U fizikalnoj medicini imamo 4 tima, ali trebalo bi nam barem 5. Isto tako, laboratoriji koji su bili prošle godine upiti, tražit ćemo da ostave laboratorije koje i imamo, tako da nam po jedan tim ostane u svakom gradu, pošto za HZZO to nije nikakav trošak. Oni su predložili 2 tima i to za Daruvar i Bjelovar, što je zaista premalo, jer kako liječnici tvrde uzorak se ne može kvalitetno obraditi kada putuje daleko – pojasnila je Jasmina Radojčić te dodala kako je javna rasprava otvorena do 18. studenog, a nakon ove sjednice Ministarstvu zdravstva uputit će se ovi prijedlozi.

Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, savjet za zdravlje, liječnici, potpore

Župan Bajs na konferenciji predstavio projekt »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije«

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Župan Bajs s ministrom Butkovićem i čelnikom Hrvatskih cesta Škorićem

Bjelovarsko-bilogorska županija druga u Hrvatskoj po brzini izdavanja građevinskih dozvola

U subotu se gasi javna rasvjeta

Hrebak najavio manifestaciju »Pisanicom do Uskrsa« i holografsku projekciju

Preminuo omiljeni profesor

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO