NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

»Znajući prošlost u sigurniju budućnost« – Bajs i Šola u Obrtničkoj školi

UPOZNAVANJE S RATNOM PROŠLOŠĆU
»Znajući prošlost u sigurniju budućnost« – Bajs i Šola u Obrtničkoj školi

Trećina županije bila je u ratu okupirana što ne zna trećina učenika, a program kojim bi se to trebalo ispraviti potiču i župan Damir Bajs i predsjednik Udruge dragovoljaca Stipe Šola

08.11.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 855


BJELOVAR Učenike Obrtničke škole Bjelovar u sklopu provođenja projekta »Znajući prošlost u sigurniju budućnost« 6. studenog posjetili su župan Damir Bajs sa suradnicima i predsjednik UHDDR-a BBŽ Stipe Šolama sa suradnicima.Naime, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te Bjelovarsko-bilogorske županije i ove godine provodi projekt »Znajući prošlost u sigurniju budućnost«, gdje učenici svih drugih razreda županijskih srednjih škola pišu test znanja o Domovinskom ratu.Ovo je trinaesta godina provođenja projekta »Znajući prošlost u sigurniju budućnost«. Projekt ove godine obuhvaća oko 1400 djece, a oni najbolji njih tristotinjak,  putuju u Vukovar u prilici Dana sjećanja na vukovarsku tragediju 18. studenog. Kroz dosadašnjih dvanaest godina provođenja projekta test znanja o Domovinskom ratu pisalo je preko 27.000 učenika, a put Vukovara išlo je njih preko 5000. Time se u konačnici i ispunjava osnovni cilj provođenja projekta, očuvanje istine i digniteta na Domovinski rat, ali i približavanje učenicima najvažnijih zbivanja vezanih uz povijest nastanka neovisne hrvatske države.– Povijest kao predmet nemamo u drugom razredu, ali inače ne učimo onoliko koliko bi trebali znati o Domovinskom ratu. Gradivo koje imamo je kratko i malo nejasno. Mislim da bi bilo bolje da se to proširi i da više učimo o povijesti Hrvata i Domovinskom ratu. Ja recimo nisam znao da su agresori došli vrlo blizu Bjelovara i da se rat odvijao na našem području – kazao je učenik 2.c razreda Obrtničke škole, Mihael Grgić.– Kroz ovaj projekt potaknuli smo Ministarstvo hrvatskih branitelja da pokrene još jedan projekt za učenike sedmih razreda osnovnih škola, a riječ je o dvodnevnom programu terenske nastave pod nazivom »Putevima bjelovarskih branitelja«. Ova dva projekta pokazala su veliku zainteresiranost učenika za upoznavanjem s događajima iz Domovinskog rata i stoga trebaju dobiti pravu i istinitu informaciju – rekao je Stipe Šola, predsjednik UHDDR-a BBŽ.– Kad je riječ o našoj županiji, znamo da je trećina županije bila okupirana i većina naših učenika to ne zna, pa je red da u školi izvan nastave, imaju ovakve mogućnosti kako bi dobili više informacija o događajima iz Domovinskog rata. Ono što je također važno, da je ovim programom obuhvaćeno oko 27.000 učenika, a njih 5000 je posjetilo grad Vukovar, nakon čega drugačije gledaju na Domovinski rat. Važno je da mladim generacijama pružimo mogućnost da više saznaju o najvažnijim zbivanjima vezanim uz povijest nastanka neovisne države Hrvatske – izjavio je župan Damir Bajs.

Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, obrtnička škola bjelovar, domovinski rat, uhddr, stipe šola

Župan Bajs na konferenciji predstavio projekt »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije«

Bajs u Varaždinu potpisao sporazum o suradnji pet županija

Župan Bajs potpisao Pismo namjere za novi školski smjer u Čazmi

Župan Bajs s ministrom Butkovićem i čelnikom Hrvatskih cesta Škorićem

Bjelovarsko-bilogorska županija druga u Hrvatskoj po brzini izdavanja građevinskih dozvola

U subotu se gasi javna rasvjeta

Hrebak najavio manifestaciju »Pisanicom do Uskrsa« i holografsku projekciju

Preminuo omiljeni profesor

Na današnji dan prije godinu dana preminuo je legendarni pionir rock gitare

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO