NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Okrugli stol o standardizaciji i certificiranju turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

LABELLING
Okrugli stol o standardizaciji i certificiranju turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Da bi se istakli najbolji seoski objekti potrebno je usluge standardizirati, bilo da se radi o djelatnosti ugostiteljstva, turizma ili proizvodnje

08.11.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 358


BJELOVAR Uz potporu Hrvatske turističke zajednice te u suradnji s Hrvatskom udrugom za turizam i ruralni razvoj »Klub članova Selo« Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je u ponedjeljak 6. studenog prezentaciju projekta i Okrugli stol za javni i privatni sektor u turizmu na temu »Labelling – standardizacija i certifikacija ruralnog turizma Bjelovarsko-bilogorske županije«.

Cilj projekta je s dodatnim posebnim i specijaliziranim oznakama za standardizirane objekte povećati kvalitetu turističke ponude obiteljskog smještaja, restorana, OPG-a, vinarija i slično. Također, ovim projektom planira se postići bolja tržišna prepoznatljivost, podići razina usluge, te ostvariti dodatna promidžba cijele destinacije.– Cilj projekta je objekte koji su već registrirani, bez obzira pružaju li oni ugostiteljske ili turističke usluge, ili su proizvodni objekti, a doprinose razvoju pojedinog mjesta ili destinacije, dodatno standardizirati i certificirati. Dakle, cilj je izvući najkvalitetnije objekte koji već imaju dobre sadržaje i koji već imaju goste, te dati im dodatnu oznaku kvalitete. To je bitno s jedne strane zbog gostiju, jer gosti s takvom oznakom imaju sigurnost u kakav oni objekt dolaze, a s druge strane važno je zbog ljudi na terenu kod kojih se dolazi – izjavila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj »Klub članova Selo« te dodala kako Bjelovarsko-bilogorska županija izuzetno uspješno razvija ruralni turizam– Vi ste jedina županija u Hrvatskoj koja provodi certificirane konjičke staze od 90 kilometara i nekih 30-ak objekata na njima. Po tom modelu kojeg ste napravili, mi ćemo stvarati mikroruralne turističke destinacije i dobit će se određena oznaka kvalitete, koja će bit posebno vizualno uređena i nakon čega će objekti koji zadovolje određene kriterije, dobiti oznake kvalitete – kazala je Dijana Katica.Tako će se u prvoj fazi projekta prikupiti i obraditi podaci na terenu, napraviti strateški plan i analiza, te obaviti pozicioniranje destinacije, dok će se u drugoj fazi definirati standardi za labeling i dodijeliti oznake turističkim objektima za pojedine vrste usluga koje pružaju.

– Jedan od osnovnih ciljeva razvoja turizma u našoj županiji je razvoj ruralnog turizma. Danas imamo blizu 50 OPG-ova, a prije koju godinu smo imali tek tri – četiri. To znači da možemo napraviti novi i kvalitetniji iskorak, a to je projekt labellinga, odnosno standardizacije i certifikacije naših OPG-ova, vinarija i svih onih koji se bave turizmom na ruralnom prostoru.  Time ćemo postići bolju kvalitetu i bolji tržišni nastup. Moram reći da smo ovaj program dobili na natječaju HTZ, vrijednosti 80.000 kuna, što u potpunosti i financira HTZ.  Prvi konkretni pomaci bit će napravljeni u veljači i ožujku, nakon čega ćemo dobiti i potvrdu kvalitete i potvrdu mogućnosti viših cijena, a to je ono što želimo – istaknuo je župan Bajs, ujedno i predsjednik TZ BBŽ.– Ovakvi projekti mogu puno pomoći, jer treba imati pravo mjesto da se diskutira o problemima i mogućem razvoju. U našem slučaju svakako planiramo razvoj povećanja kapaciteta u smislu smještaja, povećanje poljoprivredne proizvodnje moguće sa kombinacijom ruralnih fondova i daljnjim savjetima, te možda nekim trendovima koji se razvijaju tako da se prati jedan svjetski trend – rekao je Vladimir Vlajinić, nositelj OPG-a »Na malenom brijegu«.Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, turizam, labelling, rulani turizam

Sastanak župana Damira Bajsa s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak

Zamjenica župana s ravnateljima i pomoćnikom ministrice o srednjoškolskom obrazovanju

U Velikoj Pisanici obilježena obljetnica oslobođenja

Župan Bajs i predsjednik Obrtničke komore uručili majstorske diplome

U 2018. dodatne potpore za liječnike

»Ocat i sin« – začin za zabavnu večer

NK Ivanska – NK Ribar 4:1

Prepolovio traktor i pobjegao

NK Lasta – NK Trnski 1:0

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Dobiti kredit u 4 sata

Jeste li u potrebi za krediiit

nude kredite između posebice ozbiljna i brza

KREDIT PONUDA U Italiji OZBILJNA I PRIVATNI

U prometnoj nesreći u Trojstvenom Markovcu dvoje lakše ozlijeđenih

Prepolovio traktor i pobjegao

Ljuban Perenčević je generacije i generacije ekonomista naučio matematiku

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO