NASLOVNANA SVA ZVONAVIJESTI

Okrugli stol o standardizaciji i certificiranju turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

LABELLING
Okrugli stol o standardizaciji i certificiranju turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Da bi se istakli najbolji seoski objekti potrebno je usluge standardizirati, bilo da se radi o djelatnosti ugostiteljstva, turizma ili proizvodnje

08.11.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 532


BJELOVAR Uz potporu Hrvatske turističke zajednice te u suradnji s Hrvatskom udrugom za turizam i ruralni razvoj »Klub članova Selo« Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je u ponedjeljak 6. studenog prezentaciju projekta i Okrugli stol za javni i privatni sektor u turizmu na temu »Labelling – standardizacija i certifikacija ruralnog turizma Bjelovarsko-bilogorske županije«.

Cilj projekta je s dodatnim posebnim i specijaliziranim oznakama za standardizirane objekte povećati kvalitetu turističke ponude obiteljskog smještaja, restorana, OPG-a, vinarija i slično. Također, ovim projektom planira se postići bolja tržišna prepoznatljivost, podići razina usluge, te ostvariti dodatna promidžba cijele destinacije.– Cilj projekta je objekte koji su već registrirani, bez obzira pružaju li oni ugostiteljske ili turističke usluge, ili su proizvodni objekti, a doprinose razvoju pojedinog mjesta ili destinacije, dodatno standardizirati i certificirati. Dakle, cilj je izvući najkvalitetnije objekte koji već imaju dobre sadržaje i koji već imaju goste, te dati im dodatnu oznaku kvalitete. To je bitno s jedne strane zbog gostiju, jer gosti s takvom oznakom imaju sigurnost u kakav oni objekt dolaze, a s druge strane važno je zbog ljudi na terenu kod kojih se dolazi – izjavila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj »Klub članova Selo« te dodala kako Bjelovarsko-bilogorska županija izuzetno uspješno razvija ruralni turizam– Vi ste jedina županija u Hrvatskoj koja provodi certificirane konjičke staze od 90 kilometara i nekih 30-ak objekata na njima. Po tom modelu kojeg ste napravili, mi ćemo stvarati mikroruralne turističke destinacije i dobit će se određena oznaka kvalitete, koja će bit posebno vizualno uređena i nakon čega će objekti koji zadovolje određene kriterije, dobiti oznake kvalitete – kazala je Dijana Katica.Tako će se u prvoj fazi projekta prikupiti i obraditi podaci na terenu, napraviti strateški plan i analiza, te obaviti pozicioniranje destinacije, dok će se u drugoj fazi definirati standardi za labeling i dodijeliti oznake turističkim objektima za pojedine vrste usluga koje pružaju.

– Jedan od osnovnih ciljeva razvoja turizma u našoj županiji je razvoj ruralnog turizma. Danas imamo blizu 50 OPG-ova, a prije koju godinu smo imali tek tri – četiri. To znači da možemo napraviti novi i kvalitetniji iskorak, a to je projekt labellinga, odnosno standardizacije i certifikacije naših OPG-ova, vinarija i svih onih koji se bave turizmom na ruralnom prostoru.  Time ćemo postići bolju kvalitetu i bolji tržišni nastup. Moram reći da smo ovaj program dobili na natječaju HTZ, vrijednosti 80.000 kuna, što u potpunosti i financira HTZ.  Prvi konkretni pomaci bit će napravljeni u veljači i ožujku, nakon čega ćemo dobiti i potvrdu kvalitete i potvrdu mogućnosti viših cijena, a to je ono što želimo – istaknuo je župan Bajs, ujedno i predsjednik TZ BBŽ.– Ovakvi projekti mogu puno pomoći, jer treba imati pravo mjesto da se diskutira o problemima i mogućem razvoju. U našem slučaju svakako planiramo razvoj povećanja kapaciteta u smislu smještaja, povećanje poljoprivredne proizvodnje moguće sa kombinacijom ruralnih fondova i daljnjim savjetima, te možda nekim trendovima koji se razvijaju tako da se prati jedan svjetski trend – rekao je Vladimir Vlajinić, nositelj OPG-a »Na malenom brijegu«.Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, turizam, labelling, rulani turizam

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Damir Bajs primio predstavnike županijske Zajednice tehničke kulture

Bajs na predavanju guvernera HNB o uvođenju eura

Župan Bajs sa suradnicima u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje

Hrebak na bazenu s vrtićkom djecom

Gradonačelnik Hrebak najavit će gradski natječaj za najbolju start-up tvrtku

Još u srcima svijetli onih 19:14

Kujica Pusa nestala u Kapeli

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO