NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Svježa morska riba na bjelovarskoj tržnici

IZ KOMBIJA KOD MLJEKARNICE
Svježa morska riba na bjelovarskoj tržnici

Nakon dvadeset godina, ribari ponovo dovoze ribu iz Novog Vinodolskog u Bjelovar, četvrtkom i subotom. Ponuda ovisi od toga što se tu noć ulovilo.

30.10.2017. PIŠE: Bjelovarski list FOTO: Bjelovarski list PREGLEDA: 2184


BJELOVAR Od druge polovice listopada, kupci na bjelovarskoj Gradskoj tržnici ponovno imaju priliku kupiti svježu morsku ribu. Iako nismo dobili ribarnicu, u Bjelovar su napokon stigli ribari koji svježe ulovljenu ribu prodaju iz svog kombija koji je smješten tik uz objekt u kojemu se nalazi i mliječna tržnica.

– Imamo ribarnicu u Novom Vinodolskom, a ribu prodajemo i u Ogulinu, a sada smo odlučili doći i u Bjelovar. Ovdje ćemo biti dvaput tjedno, odnosno četvrtkom i subotom, a naša ponuda će se sastojati od ribe ulovljene noć ranije. Tako je i danas. Naime, noćas smo ribu tovarili u dva sata, u četiri ujutro smo krenuli, a već za tri sata smo bili tu. Kupcima smo ponudili srdele, girice, pišmolje i bugve, a vidjet ćemo kakav će ulov biti u narednom periodu – kazala je Mirica Matijašić koja je u naš grad stigla zajedno sa suprugom Damirom. Sudeći po prodaju već prvoga dana u Bjelovaru, za plasman se ne trebaju bojati jer kupci su jedva dočekali priliku da u svom gradu ponovno mogu kupiti svježu ribu. Tako je bilo i prije 20-ak godina kada je ova vrijedna obitelj iz Crikvenice također dolazila ribu prodavati na našu tržnicu.

– Prije 20 godina smo dolazili na bjelovarsku tržnicu i bili smo ovdje punih pet godina. Tada se riba prodavala na štandu, a mi nismo bili jedini ribari koji su dolazili, no posla je bilo za sve jer su kupci ovdje zaista cijenili svježu ribu. Nakon što smo od Bjelovarčana koji su ljetovanje proveli u Novom Vinodolskom čuli da Bjelovar više nema ribarnicu, ponajviše na nagovor sina Maura čiji ovo obrt i je, ali i zato što nam je Bjelovar ostao u lijepom sjećanju, odlučili smo se vratiti. Već prvog dana Bjelovarčani su pokazali da zaista cijene domaću, kvalitetnu i svežu ribu, a nadam se da će tako biti i dalje – napominje naša sugovornica dodajući kao su cijene ribe različite. Tako kilogram svježih srdela iznosi 30 kuna, baš kao i kilogram bugvi, pišmulji su proteklog tjedna stajali 40 kuna, a girice 70 kuna, dok će se cijena recimo skuša kretati od 40 do 50 kuna ovisno o veličini.

Tagovi: ribarnica, gradska tržnica, riba

Fotografija na Facebooku potakla gradonačelnika da riješi problem

Na Gradskoj tržnici dodijeljeni certifikati o porijeklu proizvoda

Pržena riba

NK Ivanska – NK Ribar 4:1

Prepolovio traktor i pobjegao

NK Lasta – NK Trnski 1:0

NK Dinamo – NK Rovišće 1:0

MNK Bjelovar – MNK Rab 4:1

Otkazan koncert narodnjačkog pjevača na Kalniku

Zajam srebrne pojedinci

Vedea-ne pentru problemele financiare

Ostali oglasi su već ovde. Dodajte vaš oglas

Ostali oglasi su već ovde. Dodajte vaš oglas

KREDITI I POZAJMICE

U prometnoj nesreći u Trojstvenom Markovcu dvoje lakše ozlijeđenih

Ljuban Perenčević je generacije i generacije ekonomista naučio matematiku

Golf udario u Mazdu u Ždralovima, ozlijeđen vozač Opela

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO