NASLOVNAZVONIMO ZA VASŽIVOT

Nije trik: 12 godina i više od 100 trikova – Marko je najmlađi bjelovarski mađioničar

DVANAESTOGODIŠNJAK S NEOBIČNIM HOBIJEM
Nije trik: 12 godina i više od 100 trikova – Marko je najmlađi bjelovarski mađioničar

Marko raspolaže s više od stotinu naučenih trikova kojima uglavnom zabavlja obitelj i prijatelje

27.10.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Štefan Brajković PREGLEDA: 1708


BJELOVAR Dok njegovi vršnjaci uglavnom skupljaju sličice i gadgete, sedmašu Marku Tušaku strast su učenje i izvođenje mađioničarskih trikova. Gotovo sve svoje slobodno vrijeme posvećuje hobiju u koji se zaljubio prije dvije godine.

– Jednoga dana slučajno sam naišao na tutorial na YouTubeu u kojemu je jedan mladić objašnjavao izvedbu trika sa špilom karata. Svidjelo mi se to što on radi i zamolio sam tatu da mi s interneta naruči prvi špil – prisjetio se svojih mađioničarskih početaka mladi Bjelovarčanin Marko Tušak.

Viđeni trik vrlo je brzo savladao, a uslijedili su složeniji i ozbiljniji trikovi. Marko raspolaže s više od stotinu naučenih trikova kojima uglavnom zabavlja obitelj i prijatelje.– Donedavno nitko nije ni znao da se bavim izvedbom trikova. Ovo mi je prvi medijski nastup- pojasnio je skromno Marko Tušek koji je sa svojim prijateljem Daliborom Turkovićem odlučio pokrenuti i svoj YouTube kanal na kojem će objavljivati vide svojih trikova s različitih bjelovarskih lokacija.

– Cilj nam je uključiti u trikove i slučajne prolaznike te snimiti njihovu reakciju na ono što izvodimo. Također, voljeli bismo i da građani sami sudjeluju u nekim trikovima – pojasnio je mladi mađioničar.Inače, Marko i Dalibor su se slučajno upoznali u Carpe Diemu, gdje Dalibor radi kao konobar, te dogovorili suradnju jer je Daliboru bilo zao što takvu djecu nitko ne primjećuje i zato su odlučili napraviti YouTube kanal.

Do sada, osim zavidnog mađioničarskog znanja, posjeduje i pristojnu kolekciju posebne opreme za nastupe.  Sve potrebno za sada je tu – mađioničarsko znanje i spretnost, a pravo iskustvo javnog nastupa tek dolazi. Uzor su mu dakako, slavni mađioničari poput slavnog Houdinija, no Marko se nada da će i sam jednoga dana postati dobar i poznat poput svojih uzora.Biti mađioničar  znači zabavljati ljude i svojim trikovima omogućiti da se osjećaju dobro. Zloupotreba trikova u ovom je svijetu strogo zabranjena.

Iako i Marko svoju »magiju« koristi gotovo isključivo u zabavne i pozitivne svrhe, uz osmijeh priznaje da ponekad ipak posegne za nekom naučenom varkom pri igranju omiljenih društvenih igara.

Tagovi: mađioničar, marko tušak, trik, iluzija

Sportsko-mađioničarski spektakl: MNK Bjelovar – FUTSAL Dinamo 0:3

Mađioničarstvo kao strast i posao!

NK Ivanska – NK Ribar 4:1

Prepolovio traktor i pobjegao

NK Lasta – NK Trnski 1:0

NK Dinamo – NK Rovišće 1:0

MNK Bjelovar – MNK Rab 4:1

Otkazan koncert narodnjačkog pjevača na Kalniku

Čazma će proljeće dočekati na vrhu tablice

Zajam srebrne pojedinci

Vedea-ne pentru problemele financiare

Ostali oglasi su već ovde. Dodajte vaš oglas

Ostali oglasi su već ovde. Dodajte vaš oglas

KREDITI I POZAJMICE

U prometnoj nesreći u Trojstvenom Markovcu dvoje lakše ozlijeđenih

Ljuban Perenčević je generacije i generacije ekonomista naučio matematiku

Golf udario u Mazdu u Ždralovima, ozlijeđen vozač Opela

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO