NASLOVNAZVONIMO ZA VASŽIVOT

OSIT-ovci na treninzima tekvandoa, joge, pjevanja i plesa

UDRUGA NE MIRUJE
OSIT-ovci na treninzima tekvandoa, joge, pjevanja i plesa

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama poslala nam je dopis u kojem s ehvale svojim brojnim aktivnostima -a imaju se čime i pohvaliti: tekvandom, jogom, glazbom....

23.10.2017. PIŠE: OSIT Bjelovar FOTO: OSIT Bjelovar PREGLEDA: 1101


BJELOVAR Ove godine dosta pažnje ćemo posvetiti poboljšavanju i održavanju općeg psiho-fizičkog stanja naših korisnika a samim time utjecati na na održavanje zdravlja i smanjiti odlaske kod doktora. Tako smo u dogovoru sa našim uspješnim trenerima iz tekvando kluba »FOX«, dogovorili održavanje treninga i posjete njihovom »Fox brlogu«. Već prvi trenig izazvao je kod naših korisnika veselje, oduševljenje a prilagođen pristup njihovih trenera i trenerica samo je povećao želju za druženjem i vježbanjem. Usprkos maloj upali mišića, svi jedva čekaju nove treninge. U cilju što većeg broja različitih stimulansa sa ciljem podizanja općeg psihofizičkog stanja naših korisnika, joga studio »Namaste«, vlasnice Marijane Jurković, također nam je ponudio suradnju u vidu joga radionica, prilagođenih našim korisnicima. Iako su nam te aktivnosti potpuno nove i nepoznate, već nakon prvog sata, svi korisnici su bili oduševljeni i zadovoljni. Uz razne elemente joge, poze kamen, krava, mačka, ratnik, avion i mnoge druge, našim korisnicima se posebno svidjela ciljana masaža vrata i glave, te vježbe opuštanja, disanja i meditacije. Nakon satova joge, korisnici su smireniji, opušteniji, i motiviraniji za rad, što u konačnici dovodi do poboljšanja općeg stanja, smanjenje mogućnosti povreda i bolesti i povećanje samopuzdanja. Što bi to sve bilo bez glazbe i pravog ritma. Stoga smo sa profesoricom glazbene kulture Ružom Milić, također uspostavili prijateljski odnos i suradnju, te svaki četvrtak imamo »glazbeni četvrtak«. Teta Ruža nas poučava raznim ritmovima, pjevanju, održavanju ritma, a kroz metodičke igre, učimo orijentaciju u prostoru pomoću zvuka, davanje ritma udaraljkama, zvečkama i slično. Također učimo plesati, i to polku, valcer i »stiskavac«.

Naravno da nismo zanemarili i razne radno-okupacijeske radionice, te se već vrijedno i marljivo prirpemamo za predstojeće blagdane. Naša »Vilenjačka radionica«, radi punom parom, a naše prostorije već su pune prekrasnih raznih predmeta, koje ćemo Vam prezentirati na manifestaciji »Advent u Bjelovaru«.

Naš rad, i sve navedeno možete redovito pratiti na društvenim mrežama, facebooku, pod profilom »Osit Mario« ili na našoj internet stranici

Tagovi: osit, udruga osoba s intelektualnim teškoćama, tekvando, joga, glazba, pjevanje, ples

Ženske udruge za Valentinovo u Klubu Bilogora

Učenici volontirali za vrijeme praznika

Zamjenica gradonačelnika u Pučkoj kuhinji i OSIT-u

OSIT-ovci i učenici Pete osnovne skupa u kinu

Engleski jezik i film obogatili život osoba s intelektualnim poteškoćama

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

Rezultati petog košarkaškog turnira M-11

Veliki interes prosvjetara za predavanje o održavanju discipline u razredu

ŽOK Bjelovar II – ŽOK Vrbovec II 3:1

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

nude kredite između posebice

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO