NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Dani kruha u Velikom Grđevcu

KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI
Dani kruha u Velikom Grđevcu

OŠ Mate Lovraka i područne škole u Donjoj Kovačici i Maloj Pisanici obilježile su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

23.10.2017. PIŠE: OŠ Mate Lovraka FOTO: OŠ Mate Lovraka PREGLEDA: 1243


VELIKI GRĐEVAC Svake godine tijekom mjeseca listopada u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac svečano se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti pokazujemo i ostvarujemo zajedništvo roditelja, učenika i učitelja u školama. Tako je i ove školske godine PŠ Donja Kovačica i PŠ Mala Pisanica zajedničkim druženjem, radionicama i ukrašavanjem panoa obilježila Dane kruha. Učenici PŠ Pavlovac pripremili su bogat kulturni program i stol prepun blagodati.U matičnoj školi obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz sudjelovanje roditelja, baka, učenika i učitelja. Proveden je integrirani dan uz mnoštvo radionica. Učenici su uredili razredne panoe i kutke prepune plodova jeseni. U dvorani škole postavljena je izložba kruha, krušnih proizvoda i kolača te su učenici poslije posvete uživali u blagovanju. Svoje pekarske proizvode izložile su i lokalne pekare, Madnić i Klas. Izveden je i bogat kulturni program sa nastupima dramske družine, plesne skupine, folklora, zbora, recitatora i razrednih nastupa. Kulturni program obogaćen je i nastupom malih vrtićanaca Dječjeg vrtića »Slatki potok«.U suradnji sa Centrom za pomoć i njegu u općini Veliki Grđevac ostvarena je humanitarna suradnja gdje su učenici donirali i počastili poslasticama stare i nemoćne osobe. Zahvala ide gosp. Željku Vinceku na organizaciji humanitarne akcije i na dugogodišnjoj suradnji.

Vlč. Mijo Posavec, župnik župe Svetoga Duha blagoslovio je kruh, krušne proizvode i plodove zemlje. Učenici su nakon zajedničke molitve sa zadovoljstvom degustirali hranu. Dani kruha podsjećaju koliko treba biti zahvalni na hrani i plodovima koje nam Zemlja daje. Čuvajmo ju i budimo odgovorni!

Tagovi: oš mate lovraka, veliki grđevac, dani kruha

Koving – dva desetljeća uspjeha

Na današnji dan 1899. u Velikom Grđevcu rodio se Mato Lovrak

»Ne volim riječ tolerancija, jer ona podrazumijeva prešutno ignoriranje«

U Velikom Grđevcu rješavaju probleme s odlaganjem otpada

Obilježena obljetnica oslobođenja Velikog Grđevca

Pučki korizmeni napjevi u Velikoj Pisanici

Bjelovarski gimnazijalci izborili prolaz na državnu razinu natjecanja u košarci

Kreću europski projekti od 6 milijuna kuna ulaganja u obnovu Doma zdravlja u Daruvaru te glazbenu školu Brune Bjelinskog

Igor Brajdić: »Dođite u centar grada i fotkajte se uz najstariju pisanicu u Hrvatskoj!«

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Preminuo omiljeni profesor

Koving – dva desetljeća uspjeha

Iz prvaka Slovenije stiglo 20 lopti u Ždralove

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO