NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Dani kruha u Velikom Grđevcu

KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI
Dani kruha u Velikom Grđevcu

OŠ Mate Lovraka i područne škole u Donjoj Kovačici i Maloj Pisanici obilježile su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

23.10.2017. PIŠE: OŠ Mate Lovraka FOTO: OŠ Mate Lovraka PREGLEDA: 1124


VELIKI GRĐEVAC Svake godine tijekom mjeseca listopada u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac svečano se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti pokazujemo i ostvarujemo zajedništvo roditelja, učenika i učitelja u školama. Tako je i ove školske godine PŠ Donja Kovačica i PŠ Mala Pisanica zajedničkim druženjem, radionicama i ukrašavanjem panoa obilježila Dane kruha. Učenici PŠ Pavlovac pripremili su bogat kulturni program i stol prepun blagodati.U matičnoj školi obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz sudjelovanje roditelja, baka, učenika i učitelja. Proveden je integrirani dan uz mnoštvo radionica. Učenici su uredili razredne panoe i kutke prepune plodova jeseni. U dvorani škole postavljena je izložba kruha, krušnih proizvoda i kolača te su učenici poslije posvete uživali u blagovanju. Svoje pekarske proizvode izložile su i lokalne pekare, Madnić i Klas. Izveden je i bogat kulturni program sa nastupima dramske družine, plesne skupine, folklora, zbora, recitatora i razrednih nastupa. Kulturni program obogaćen je i nastupom malih vrtićanaca Dječjeg vrtića »Slatki potok«.U suradnji sa Centrom za pomoć i njegu u općini Veliki Grđevac ostvarena je humanitarna suradnja gdje su učenici donirali i počastili poslasticama stare i nemoćne osobe. Zahvala ide gosp. Željku Vinceku na organizaciji humanitarne akcije i na dugogodišnjoj suradnji.

Vlč. Mijo Posavec, župnik župe Svetoga Duha blagoslovio je kruh, krušne proizvode i plodove zemlje. Učenici su nakon zajedničke molitve sa zadovoljstvom degustirali hranu. Dani kruha podsjećaju koliko treba biti zahvalni na hrani i plodovima koje nam Zemlja daje. Čuvajmo ju i budimo odgovorni!

Tagovi: oš mate lovraka, veliki grđevac, dani kruha

Obilježena obljetnica oslobođenja Velikog Grđevca

Osmaši na terenskoj nastavi u Vukovaru

Harmonikaš iz Velikog Grđevca kreće na studij glazbe u Kragujevac

Župan Bajs zadovoljan poslovanjem velikogrđevičkih bazena

Blagdan Velike Gospe na grđevačkim bazenima

Obilježena godišnjica smrti istaknutog političara Stanislava Pavića

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

Učenici volontirali za vrijeme praznika

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Kredit Ponuda @ 3 Kamatna Stopa

ponuda kredita između posebno i tvrtke

ponuda kredita između posebno i tvrtke

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO