Bjelovarski autori poigrali se sa školskom zadaćom

NASLOVNANEOZBILJNO ZVONO

FOTO: Internet

MODERNA BAJKA

Bjelovarski autori poigrali se sa školskom zadaćom

Kako se u zadaći iz hrvatskog za peti razred osnovne pojavila bajka o nogometašu i manekenki, nekoliko bjelovarskih autora odlučilo se vratiti u osnovnoškolske dane i napraviti taj zadatak kako oni misle da treba; napisali M. Š., A. C., I. J. P. i A. K., identitet poznat redakciji i većini Bjelovarčana, a mi objavili. (Sva prava pridržana.)

23.10.2017. 11:16 | Zvono PREGLEDA: 3213

Bila jednom jedna djevojka, recimo da se zvala Esmeralda i bila je zarobljena u kuli u koju ju je zaključala zla vještica Bulimija. Tamo je njegovala svoju kosu i govorila si u brk »To nisam ja, to je moja Šauma«. Jednog jutra dok se promatrala u ogledalo, kroz prozor je doletjela nogometna lopta i udarila je u glavu. Glavom je opalila u ogledalo koje se razbilo u tisuću komada. Svaki komadić govorio je za sebe »Ti si najljepša, a ne maćeha ni Snjeguljica«, no kakofonija malih glasića dovela je do konfuzije jer su se riječi izmiješale i čulo se »najljepša Snjeguljica«, i ta ju je situacija izludila ju je do te mjere da je počela zapomagati: »Tišina, dosta, prestanite«. U tom trenutku pod kulom se pojavio nogometni menadžer koji je tražio loptu. Čuo je njen glas i povikao: »Koje mučko đubre je uzelo moju loptu?«.

Sva još zbunjena od udarca, Esmeralda zaveza kraj svoje pletenice za Orbitrek i spusti se 6 katova do dna kule na suprotnoj strani od spomenutog menadžera. Tamo, ničim ometan, po livadi je trčkarao mlađahan pastir, čija je obitelj bila jako siromašna, pa nikad nije išao u školu. Ugledavši Esmeraldu, koja je baš prošla ugradnju silikona, popunjavanje usana, ugradnju trepavica i svježe geliranje noktiju, ostao je kao zgromljen. Oh, kad bi ona bila moja djeva, pomislio je, no nedostatak financijskih sredstava osujetio je tu miso u samom začetku.....

...ali nije odustajao od pomisli na njene fanplastične atribute.

Mislima su mu prolazile razne ideje, prisjetio se kako ga je na samom početku pastirske karijere otac jednom prilikom zamijenio ovcom te da to iskustvo nije bilo toliko loše, možda bih mogao podati svoje tijelo ne bi li se obogatio i osvojio srce Esmeralde....

...jadni pastuh je razmišljao i razmišljao, i došao je do revolucionarne ideje. Šta bi ha njušio i snubio oko nekakvija Esmeraldi kada i ja mogu biti ona! Hitro je otišao u banku, stavio kuću na hipoteku i digao kredit namijenjen za kompletnu operaciju guzova, sisova i sveg ostalog što zanosna Esmeralda ima. U tren oka je postao kao ona i sad su nju/njega opsjedali nevoljni pastusi. I on/ona je postao/la sretan/la.

Nogometaš i onaj menadžer još su uvijek tražili loptu. »Vidi balune«, reče nogometaš i uperi bradom u pastira/icu i Esmeraldu. Oboje priđu ljepoticama i vragolanski namignu.

Menadžer nije bio imun na čari djeva, no jedna ga je očarala još davno, a ta bijaše Para Dolarić, te on u hipu prizva svoju racionalnost i prozbori nogometašu (otkud ovaj?).... »Mani se sinko takvijeh, nego hajmo mi na testiranje tvog pamćenja.« Mladi nogometaš pak, ne mogavši svrnuti pogled s pastirice zapita: »Kakvog pamćenja?« i dobi ugovor. Nato skoči Esmeralda i lijevim kružnim pokosi mladu pastiricu......

Pastirica pade bez jauka, pravo u naručje ovce Dolly koju je ljubio/la dok je bio/la pastir, te izdahne šapćući joj: »Samo ti«, »Volim te« i »Slatka tajna«. Dolly zaplače, a Esmeralda samo hladno kaže: »Jede mi se čokolada. Vodi me u Zvečevo, pa iza tog idemo do Vukovara, ženi mi se prijatelj s faxa, on je studirao patuljkologiju na odsjeku za bajke. Nabujkec, ne znam znaš li ga?«.  »Kako ne rado ću te pratiti, samo da prije tog svratim na sud s ovim mojim koji slabo pamti, imamo nešt za obaviti.« reče menadžer.

Vozeći se u velikom autu, nogometaš i Esmeralda zaspaše na zadnjem sjedištu, dok je menadžer hipnotiziran krunicom na retrovizoru pjevušio skladbe s Radio Marije. Odavši se zanosu koju rvat osjeća prema pismi, bogorodici i vožnji velikog auta, pažnja mu popusti i on zabi auto u pročelje Općinskog suda u Zagrebu. Namah trgnuti iz sna, nogometaš i Esmeralda padoše u strahu jedno drugom u naručje i tu planu iskra istinske ljubavi i poštovanja između njih. Osvijestivši se, menadžer zaurla.....

ZA DOM SPREMNI !!!!

U jednom trenutku je novopečena Esmeralda shvatila da joj je doma ostala upaljena peć na kojem je krčkalo krepko grazelje. I tako...

....Esmeralda za doma spremi netom potpisani ugovor te se odnedavno puno povoljnijom taxi uslugom odveze do kule da umiješa zafrig u grazelje.

….te upali Tv i ugleda lice Vlade Šeksa. Momentalno ode u šupu, uzme štrik i objesi se u inat svima. EVO VAM GA SAKERI SADA ZAJEBAJITE NEKU DRUGU BUDALU.

Ali pošto njenim venama kola hunsko magorska krv i Atilin znak, koji ju prati od 6 razreda osnovne, ona se preporodi kao Jelena.

Shrvan viješću da si je voljena Esmeralda oduzela život, mladi nogometaš otputuje u Bermudski trokut, pa od tamo dovede voodoo vrača, koji pomoću dormeo madraca i nekih trava vrati Esmeraldu u zemaljski život. To nije bilo osobito teško, jer je djeva ionako bila većim dijelom sastavljena od silikonskih i keramičkih dijelova, koji dobro trpe temperaturu i pritisak. No, kao Jelena, pod Attilinim znakom obnovljena, ona više nije težila materijalnim dobrima, već istinskoj duhovnosti, pa uplati dva tjedna za sebe i nogometaša u Scientističkom resortu na Bahamima...

….te fala dragom Bogi i njegovim svecima, Sjevernokorejski vožd baci par naramaka bombi i ode sve u zaborav….

Uto H.G.Wells dojezdi u svom vremenskom stroju i nagovori sjevernokorejskog bubuljičavca da zasnuje dobro financiranu nogometnu ligu.....

On to učini i postavi Ćiru Blaževića za trenera.

Kad Jelena ugleda Ćiru, obdarenog sredstvima i na izmaku vremena da ih potroši, u njoj se rodi plamen od kojeg bi iskipilo grazelje, te baci svoje čari na njega. Menadžer, netom ranjen u nogu u saobraćajki pred Općinskim sudom u Zagrebu, pristupi mladom nogometašu te mu prozbori:

»A što ćemo ljubav kriti, kad ja dragi moram tvoj biti.«

I tako nove snage u društvu organiziraše referendum o obitelji na kojem premoćno pobijedi opcija da su menadžer i nogometaš također obitelj, a istospolni brakovi dobiše isti tretman kao raznospolni. Bogorodica se odrekne rvacke, javi novo stanje u centralu i od tada se rvati pozdravljaju sa Petar Punk i Hrvati!

Također se stvori referendum da se razlika mekog i tvrdog č zauvijek briše i da se od sad koristi samo čđ.

Jednorozi zarzaše, dodoi zalepršaše nad domovinom i svi bijahu sretni od tada pa zauvijek. Manekenka i nogometaš nisu završili zajedno, jer im to gramatički više nije bilo moguće, ali svijet je spašen.


Tagovi: moderna bajka, školska zadaća, trnoružica, manekenka, nogometaš

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku
Bajs obišao radove na područnoj školi u Međurači
Zbog previsokih cijena goriva vozači ponovo zaustavili automobile
ALL STAR: Među odabranim igračima i trojica iz bjelovarskog KK Vedi
U subotu u Galovcu održan jahački seminar istaknute engleske trenerice
MOJA PATROLA: Aplikacija koja upozorava na policijske prometne ophodnje i radare
Novi album Nebojše Buhina predstavljen u Kulturnom i multimedijskom centru
Bojana Hribljan na potpisivanju ugovora za radove na obnovi škole u Predavcu
I župan Damir Bajs podržao program STEM
Bajs otvorio novoasfaltiranu cestu u Srijedskoj
Župan Bajs s češkom delegacijom u Češkoj osnovnoj školi u Končanici
Šest pobjeda bjelovarskih atletičara u Varaždinu
Tekst o uvjetima rada na bjelovarskoj pedijatriji
Najstariji nogometni turnir u spomen braniteljima odigran u Dragancu
Kamion prikolicom »počešao« auto na raskrižju
Dva finala za dječake NK Bjelovara na 16. memorijalnom turniru Dr. Anđelko Višić
Domaćini iz VRK Bjelovar pobjednici drugog Bjelovarskog cepelina
U Iloku 29. i 30. lipnja jedinstven DunavArt Festival
Znanstveni sajam održan u Kulturnom i multimedijskom centru
Kuhar pobijedio predrasude
Učiteljice na Terezijani
Najveća živa legenda popularne glazbe danas slavi 76. rođendan

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Bajs obišao radove na područnoj školi u Međurači

.

Zbog previsokih cijena goriva vozači ponovo zaustavili automobile

.

ALL STAR: Među odabranim igračima i trojica iz bjelovarskog KK Vedi

.

U subotu u Galovcu održan jahački seminar istaknute engleske trenerice

.

MOJA PATROLA: Aplikacija koja upozorava na policijske prometne ophodnje i radare

.

Novi album Nebojše Buhina predstavljen u Kulturnom i multimedijskom centru

Halid Bešlić na Terezijani

Sudar na križanju Đurđevačke i Matačićeve

Zbog previsokih cijena goriva vozači ponovo zaustavili automobile

Tekst o uvjetima rada na bjelovarskoj pedijatriji

Učiteljice na Terezijani

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Hoćete ići gledati nogometno SP na velikom ekranu u centru grada?

Da, sve utakmice, makar sjekire padale

Samo utakmice kad igra Hrvatska

Ne, radije gledam doma, udobnije je

Nisam u Bjelovaru, putujem u Rusiju, imam uplaćen aranžman

Kakav ekran? kakvo SP?

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE