NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Nakon građevinara, Bajs i predsjednik Komore održali i sastanak s obrtnicima

PRIPREMA ZA NATJEČAJE
Nakon građevinara, Bajs i predsjednik Komore održali i sastanak s obrtnicima

Pored građevinskih tvrtki, i obrtnici će imati posla ukoliko prođu na javnim natječajima te ih je trebalo upoznati s uvjetima da bi podnijeli što bolje ponude

23.10.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 530


BJELOVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, zajedno s predsjednikom Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goranom Grgićem, nakon nedavno održanog radnog sastanka u Županijskoj komori Bjelovar – HGK s predstavnicima domaćih građevinskih tvrtki, 11. listopada održao je radni sastanak s građevinskim obrtnicima. Cilj sastanka bio je upoznati sve zainteresirane građevinske obrtnike s natječajima koji će uskoro u raspis.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove uskoro će u raspis petnaest javnih natječaja za građevinske radove na objektima u školstvu i zdravstvu, vrijednih gotovo 35 milijuna kuna. Riječ je o projektima  vrijednosti od 200 tisuća kuna pa sve do 12 milijuna kuna, za koje su osigurana sredstva iz fondova Europske unije, a dijelom ih financira i sama Bjelovarsko-bilogorska županija.Namjera Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno njenog čelnog čovjeka, je da naši domaći obrtnici budu upoznati s natječajima kako bi bili spremni na njih se i javiti, budući kako radovi podliježu novom Zakonu o javnoj nabavi. Stoga je na inicijativu župana Damira Bajsa održan radni sastanak na kojemu je pojašnjeno o kojima je projektima riječ, uvjetima, radovima koji će se izvoditi, ali i o svim pravima, kako bi natječaju naši građevinski obrtnici pristupili i kroz zajednice ponuditelja.

Idealna je to prilika da radove dobiju naši građevinski obrtnici kako bi uložena sredstva ostala u našoj županiji, ali pod uvjetom da zadovoljavaju uvjetima natječaja. Također, prilika je to i da obrtništvo u našoj županiji krupnim koracima krene prema naprijed. Podsjetimo, broj obrtnika u našoj županiji raste drugu godinu zaredom, a dobivanjem ovakvih projekata, obrtnici bi se zasigurno lakše odlučili na dodatna investiranja i širenja svog obrta, te naravno na zapošljavanje novih obrtnika.Inače, kada govorimo o školstvu uskoro će u natječaj radovi vrijedni gotovo 27 milijuna kuna koji podrazumijevaju obnovu 11 školskih zgrada i 1 školsko-sportsku dvoranu. Najveće je to ulaganje u povijesti županije u njene škole od gradnje Srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Riječ je o radovima energetske obnove koji podrazumijevaju izmjenu krovišta, stolarije, vanjske ovojnice, izolacije prostora, ugradnje sustava grijanja, izolacije stropa, uređenje podova, ugradnju nove rasvjete, gradnju prilaznih rampi za invalide, keramičarske radove i niz drugih. Dakle, puno posla za građevinarce, ali i obrtnike.

Uz radove u školstvu pred raspisom natječaja su i radovi u zdravstvu naše županije. Tako će uskoro u obnovu 4 velika Doma zdravlja u našoj županiji i to u Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju i Garešnici za koje su osigurana sredstva putem europskog projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije«, vrijednog ukupno 10,3 milijuna kuna.A da naši gospodarstvenici i obrtnici mogu zadovoljiti potrebe predviđenih radova, potvrđuje i izgradnja bazena u Velikom Grđevcu vrijednog 19 milijuna koji su u potpunosti gradile domaće snage.

– Naša komora sa Županijom ima dugogodišnju dobru suradnju, ali ovo je novi korak. Županova inicijativa je itekako korisna, tako da se prvo pokušam dogovoriti i čujemo sve informacije oko nadolazećih natječaja. Nedavno smo govorili o idealu gdje novac treba ostati u županiji i sada je prilika, stoga se zahvaljujem županu na tome. Mi imamo Ceh graditelja i kroza taj ceh ćemo lakše komunicirati i mislim da je to dobar put, tako da ne moramo pregovarati pojedinačno, te da kroz zajednice ponuditelja pokušamo doći do dobivanja projekta – rekao je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.– Mi imamo dobra iskustva gdje su naše tvrtke kroz zajednicu ponuditelja odradile projekt uspješno, stoga bismo voljeli da što više bude naših poduzetnika i obrtnika. No, ovi projekti nisu jedini, mi imamo još projekata u tijeku, tako da će poslova biti još i više. Ugovori za ove projekte su potpisani, osigurana su sredstva i mi se nećemo žuriti s natječajima dok ne prezentiramo projekte vama, jer želimo vidjeti postoje li mogućnosti i interes. Po našim saznanjima, obrtnici mogu bez problema ići sami na male projekte, a za veće projekte trebali bi ići kroz zajednicu ponuditelja. Naglasit ću da kroz tu zajednicu ponuditelja možete ići i s gospodarstvenicima. Naše htijenje je da se ne žurimo s natječajima, ali ipak da se oni objave u roku od 2 – 3 tjedna. Također, nećemo ih objaviti sve isti dan, već od manjeg projekta prema većima – pojasnio je župan Damir Bajs.– Imam potrebu zahvalit se županu u ime Ceha graditelja. Ovo je prvi put od 1992. da se pokrenula ovakva priča i inicijativa što je pohvalno. Ja sam siguran da ćemo se mi udružiti i nadam se da ćemo neke i dobiti. Mi već neke poslove uspješno i radimo za Županiju. Sposobni smo ove male projekte do milijun kuna uredno odraditi, a za ostalo ćemo se vjerujem udružiti. Ipak nas ne zanimaju oni veliki projekti i ako dobijemo nekoliko poslova, mi ćemo biti zadovoljni. Ovo je novina za nas, jer dosada nismo znali o natječajima i nismo se stigli javiti, a sada znamo o čemu se radi i koje to poslove možemo odraditi. Hvala što ste nas se sjetili i neka to bude stalna praksa odsada – izjavio je Ivan Lovrić, predsjednik Ceha graditeljstva.

Tagovi: bjelovarko-bilogorska županija, damir bajs, obrtnička komora, goran grgić, obrtnici, natječaji

Turistička zajednica održala edukaciju o cikloturizmu

U Gradskoj vijećnici održan okrugli stol o mladima

Prvi Srednjeeuropski poduzetnički forum održan u Daruvarskim toplicama

Župan i predsjednik Komore upoznali lokalne poduzetnike s natječajima

Deveti po redu Sajam poslova

Pučki korizmeni napjevi u Velikoj Pisanici

Bjelovarski gimnazijalci izborili prolaz na državnu razinu natjecanja u košarci

Kreću europski projekti od 6 milijuna kuna ulaganja u obnovu Doma zdravlja u Daruvaru te glazbenu školu Brune Bjelinskog

Igor Brajdić: »Dođite u centar grada i fotkajte se uz najstariju pisanicu u Hrvatskoj!«

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Jeste li u potrebi za krediiit

Preminuo omiljeni profesor

Koving – dva desetljeća uspjeha

Iz prvaka Slovenije stiglo 20 lopti u Ždralove

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO