NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

Nakon građevinara, Bajs i predsjednik Komore održali i sastanak s obrtnicima

PRIPREMA ZA NATJEČAJE
Nakon građevinara, Bajs i predsjednik Komore održali i sastanak s obrtnicima

Pored građevinskih tvrtki, i obrtnici će imati posla ukoliko prođu na javnim natječajima te ih je trebalo upoznati s uvjetima da bi podnijeli što bolje ponude

23.10.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Ustupila BBŽ PREGLEDA: 441


BJELOVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, zajedno s predsjednikom Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goranom Grgićem, nakon nedavno održanog radnog sastanka u Županijskoj komori Bjelovar – HGK s predstavnicima domaćih građevinskih tvrtki, 11. listopada održao je radni sastanak s građevinskim obrtnicima. Cilj sastanka bio je upoznati sve zainteresirane građevinske obrtnike s natječajima koji će uskoro u raspis.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove uskoro će u raspis petnaest javnih natječaja za građevinske radove na objektima u školstvu i zdravstvu, vrijednih gotovo 35 milijuna kuna. Riječ je o projektima  vrijednosti od 200 tisuća kuna pa sve do 12 milijuna kuna, za koje su osigurana sredstva iz fondova Europske unije, a dijelom ih financira i sama Bjelovarsko-bilogorska županija.Namjera Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno njenog čelnog čovjeka, je da naši domaći obrtnici budu upoznati s natječajima kako bi bili spremni na njih se i javiti, budući kako radovi podliježu novom Zakonu o javnoj nabavi. Stoga je na inicijativu župana Damira Bajsa održan radni sastanak na kojemu je pojašnjeno o kojima je projektima riječ, uvjetima, radovima koji će se izvoditi, ali i o svim pravima, kako bi natječaju naši građevinski obrtnici pristupili i kroz zajednice ponuditelja.

Idealna je to prilika da radove dobiju naši građevinski obrtnici kako bi uložena sredstva ostala u našoj županiji, ali pod uvjetom da zadovoljavaju uvjetima natječaja. Također, prilika je to i da obrtništvo u našoj županiji krupnim koracima krene prema naprijed. Podsjetimo, broj obrtnika u našoj županiji raste drugu godinu zaredom, a dobivanjem ovakvih projekata, obrtnici bi se zasigurno lakše odlučili na dodatna investiranja i širenja svog obrta, te naravno na zapošljavanje novih obrtnika.Inače, kada govorimo o školstvu uskoro će u natječaj radovi vrijedni gotovo 27 milijuna kuna koji podrazumijevaju obnovu 11 školskih zgrada i 1 školsko-sportsku dvoranu. Najveće je to ulaganje u povijesti županije u njene škole od gradnje Srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Riječ je o radovima energetske obnove koji podrazumijevaju izmjenu krovišta, stolarije, vanjske ovojnice, izolacije prostora, ugradnje sustava grijanja, izolacije stropa, uređenje podova, ugradnju nove rasvjete, gradnju prilaznih rampi za invalide, keramičarske radove i niz drugih. Dakle, puno posla za građevinarce, ali i obrtnike.

Uz radove u školstvu pred raspisom natječaja su i radovi u zdravstvu naše županije. Tako će uskoro u obnovu 4 velika Doma zdravlja u našoj županiji i to u Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju i Garešnici za koje su osigurana sredstva putem europskog projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije«, vrijednog ukupno 10,3 milijuna kuna.A da naši gospodarstvenici i obrtnici mogu zadovoljiti potrebe predviđenih radova, potvrđuje i izgradnja bazena u Velikom Grđevcu vrijednog 19 milijuna koji su u potpunosti gradile domaće snage.

– Naša komora sa Županijom ima dugogodišnju dobru suradnju, ali ovo je novi korak. Županova inicijativa je itekako korisna, tako da se prvo pokušam dogovoriti i čujemo sve informacije oko nadolazećih natječaja. Nedavno smo govorili o idealu gdje novac treba ostati u županiji i sada je prilika, stoga se zahvaljujem županu na tome. Mi imamo Ceh graditelja i kroza taj ceh ćemo lakše komunicirati i mislim da je to dobar put, tako da ne moramo pregovarati pojedinačno, te da kroz zajednice ponuditelja pokušamo doći do dobivanja projekta – rekao je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.– Mi imamo dobra iskustva gdje su naše tvrtke kroz zajednicu ponuditelja odradile projekt uspješno, stoga bismo voljeli da što više bude naših poduzetnika i obrtnika. No, ovi projekti nisu jedini, mi imamo još projekata u tijeku, tako da će poslova biti još i više. Ugovori za ove projekte su potpisani, osigurana su sredstva i mi se nećemo žuriti s natječajima dok ne prezentiramo projekte vama, jer želimo vidjeti postoje li mogućnosti i interes. Po našim saznanjima, obrtnici mogu bez problema ići sami na male projekte, a za veće projekte trebali bi ići kroz zajednicu ponuditelja. Naglasit ću da kroz tu zajednicu ponuditelja možete ići i s gospodarstvenicima. Naše htijenje je da se ne žurimo s natječajima, ali ipak da se oni objave u roku od 2 – 3 tjedna. Također, nećemo ih objaviti sve isti dan, već od manjeg projekta prema većima – pojasnio je župan Damir Bajs.– Imam potrebu zahvalit se županu u ime Ceha graditelja. Ovo je prvi put od 1992. da se pokrenula ovakva priča i inicijativa što je pohvalno. Ja sam siguran da ćemo se mi udružiti i nadam se da ćemo neke i dobiti. Mi već neke poslove uspješno i radimo za Županiju. Sposobni smo ove male projekte do milijun kuna uredno odraditi, a za ostalo ćemo se vjerujem udružiti. Ipak nas ne zanimaju oni veliki projekti i ako dobijemo nekoliko poslova, mi ćemo biti zadovoljni. Ovo je novina za nas, jer dosada nismo znali o natječajima i nismo se stigli javiti, a sada znamo o čemu se radi i koje to poslove možemo odraditi. Hvala što ste nas se sjetili i neka to bude stalna praksa odsada – izjavio je Ivan Lovrić, predsjednik Ceha graditeljstva.

Tagovi: bjelovarko-bilogorska županija, damir bajs, obrtnička komora, goran grgić, obrtnici, natječaji

Turistička zajednica održala edukaciju o cikloturizmu

U Gradskoj vijećnici održan okrugli stol o mladima

Prvi Srednjeeuropski poduzetnički forum održan u Daruvarskim toplicama

Župan i predsjednik Komore upoznali lokalne poduzetnike s natječajima

Deveti po redu Sajam poslova

Obilježena godišnjica smrti istaknutog političara Stanislava Pavića

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Ornela Malogorski nova je predsjednica Ogranka HPKZ

Učenici volontirali za vrijeme praznika

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Kredit Ponuda @ 3 Kamatna Stopa

ponuda kredita između posebno i tvrtke

ponuda kredita između posebno i tvrtke

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO