Župan i predsjednik Komore upoznali lokalne poduzetnike s natječajima

NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

FOTO: Štefan Brajković

PRILIKA ZA DOBIVANJE POSLOVA

Župan i predsjednik Komore upoznali lokalne poduzetnike s natječajima

U raspis ide petnaest javnih natječaja za građevinske radove u školstvu i zdravstvu te lokalni poduzetnici ako su upoznati s uvjetima natječaja mogu podnijeti dobre ponude

23.10.2017. 10:21 | Zvono PREGLEDA: 738

BJELOVAR Predsjednik Županijske komore Bjelovar Jakov Ćorić i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima 10. listopada održali su radni sastanak s predstavnicima građevinskih tvrtki s područja naše županije, kako bi naše građevince upoznali s natječajima koji će uskoro u raspisivanje.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove uskoro će u raspis petnaest javnih natječaja za građevinske radove na objektima u školstvu i zdravstvu, vrijednih gotovo 35 milijuna kuna. Riječ je o projektima  vrijednosti od 450 tisuća kuna pa sve do 12 milijuna kuna, a za njih su osigurana sredstva iz fondova Europske unije, a dijelom ih financira i sama Bjelovarsko-bilogorska županija.Namjera Županije je da se gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici s područja naše županije, upoznaju s natječajima kako bi bili spremni javiti se na njih, budući da spomenuti radovi podliježu i novom Zakonu o javnoj nabavi. Stoga je na inicijativu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa održan radni sastanak, na kojemu je pojašnjeno o kojima je projektima riječ, njihovim uvjetima, ali i svim pravima kako bi natječaju naši građevinci pristupili i kroz zajednice ponuditelja. Uz potporu komora i cehova nadajmo se da će prijava i biti.

Ipak, idealna je to prilika da te radove dobiju upravo naše građevinske tvrtke, kako bi uložena sredstva ostala u našoj županiji, ali uz pretpostavku da zadovoljavaju uvjetima natječaja.

Tako će uskoro raspis natječaja za radove u školstvu vrijednih 27 milijuna kuna, a podrazumijevaju obnovu 11 školskih zgrada i 1 školsko-sportsku dvoranu. Riječ je o radovima energetske obnove koji podrazumijevaju izmjenu krovišta, stolarije, vanjske ovojnice, izolacije prostora, ugradnje sustava grijanja, izolacije stropa, uređenje podova, ugradnja nove rasvjete, gradnju prilaznih rampi za invalide, keramičarske radove.Podsjetimo, najveće je to ulaganje u povijesti županije u njene škole od gradnje Srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Ipak, prioritet je da svi naši učenici, ali i profesori u osnovnim i srednjim školama, imaju iste uvjete i standard 21. stoljeća, bez obzira išli oni u matičnu ili područnu školu.

Osim ulaganja u školstvo, u obnovu će i četiri županijska Doma zdravlja i to u Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju i Garešnici, za koje su osigurana sredstva putem europskog projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“, vrijednog 10,3 milijuna kuna, a od čega su građevinski radovi oko 5 milijuna kuna.

– Moja tvrtka bavi se visokom gradnjom i imamo 10 zaposlenih. U ovim natječajima vidimo priliku kako bi se i mi prijavili. Dosada je teško bilo dobiti posao na javnim natječajima na ovom području, jer često nismo znali što je sve potrebno od papirologije i koji su uvjeti, jer smo saznali prekasno. Stoga pozdravljam ovu inicijativu Županije kako bi se poduzetnike upoznalo s natječajima i kako bi se mogli pravovremeno pripremiti – rekao je Matija Štokić iz tvrtke Modul projekt iz Rovišća.– Drago mi je da za ovaj sastanak postoji veliki interes. Pred nama je 15 natječaja koji će se provoditi putem novog zakona i pod novim uvjetima, stoga je ovo prilika da naši poduzetnici unaprijed znaju o kojim natječajima je riječ, ali da ih upoznamo i sa svim pravima koje imaju kroz zajednicu ponuditelja kako bi pristupili natječaju. Ovu praksu provodit ćemo i dalje, jer nakon drugo vremena imamo set ugovora i mogućnost da imamo velike građevinske poduhvate. Graditeljstvu, koje čine gospodarstvenici, ali i obrtnici, treba omogućiti da rade i kod kuće, a mi ćemo im pomoći da kroz javne informacije koje su dostupne svima, upoznamo sa svim detaljima. Drago mi je da ima zainteresiranih i da aktivno postavljaju pitanja. Iz pitanja vidimo da proizlazi bojazan oko damping cijena, postoje upiti kako postaviti svoju ponudu, pitanje rokova i vjerujem da smo u početnom razgovoru razjasnili naše viđenje, ali vidjeli i sve njihove upite – pojasnio je župan Bajs, te dodao kako će se natječaji raspisivati sukcesivno.– Ovo je hvalevrijedan sastanak, jer imamo priliku napraviti pomake u građevinskom sektoru. Već dugo nije bilo moguće odrađivati građevinske poslove jer nismo imali tvrtke koje su bile sposobne ići u te projekte. Sada imamo izmijenjenu situaciju sa Zakonom o javnoj nabavi, a župan je pokrenuo inicijativu koju ja pozdravljam, kako bi se u što većem dijelu angažirali naši domaći poduzetnici. Ipak imamo projekte vrijedne oko 35 milijuna kuna, a za očekivati ih je još i više. Mi se tu moramo organizirati kao graditeljstvo, napraviti zaokret kako se pojedine zajednice grupe poduzetnika javile na te poslove, jer ovdje i sada se otvara prostor za stabilnije poslovanje – rekao je predsjednik Županijske komore Bjelovar Jakov Ćorić.


Tagovi: bjelovarko-bilogorska županija, damir bajs, županijska komora bjelovar, jakov ćorić, hgk, poduzetnici, natječaji

Župan Bajs na Danima Ede Murtića
Turistička zajednica održala edukaciju o cikloturizmu
U Gradskoj vijećnici održan okrugli stol o mladima
Prvi Srednjeeuropski poduzetnički forum održan u Daruvarskim toplicama
Nakon građevinara, Bajs i predsjednik Komore održali i sastanak s obrtnicima
Deveti po redu Sajam poslova
Župani Bajs i Androić ovaj tjedan u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike
Župan Bajs otvorio 17. susrete umirovljenika
Potpisivan ugovor o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca
Potpisan ugovor s Udrugom umirovljenika Predavac
Župan Bajs na češkim žetvenim svečanostima
Damir Bajs nagradio učenike za uspjeh na državnoj razini
Župan Bajs o mjerama za subvencioniranje zapošljavanja zdravstvenog osoblja
Damir Bajs na otvorenju novog strelišta LD »Šljuka«
Bajs i Krajač uručili ključeve dvaju vozila za sportaše
Uskoro započinje i temeljita obnova Osnovne škole Rovišće, dvorane i Područne škole u Kraljevcu
Bajs na konferenciji HGK o zapošljavanju
Ministar Marić u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom
Župan Bajs potpisao ugovore za sufinanciranja prijava na EU natječaje
Župan Bajs i gradonačelnik Hrebak na skupštini Bjelovarskog sajma
Spremanje sijena na samoj granici Bjelovara
Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove
Nacionalna radionica u području upravljanja projektima
Konjički klub Garić upoznao djecu s konjima
Navijači, navijači, zajedno smo jači
Uz stotu obljetnicu rođenja Nelsona Mandele
Školska zgrada u Velikom Korenovu stara 100 godina ide u obnovu

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

Spremanje sijena na samoj granici Bjelovara

.

Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove

.

Nacionalna radionica u području upravljanja projektima

.

Konjički klub Garić upoznao djecu s konjima

.

Navijači, navijači, zajedno smo jači

.

Uz stotu obljetnicu rođenja Nelsona Mandele

.

Školska zgrada u Velikom Korenovu stara 100 godina ide u obnovu

.

Hrebak najavio izgradnju malonogometnog igrališta pored vrtića

.

Hrebak u Zagrebu potpisao ugovor o ulaganju u vrtiće

.

Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu

.

RK BJELOVAR: Tko je otišao, tko je došao

.

Župan Bajs na češkim žetvenim svečanostima

.

TOMINAC NA TRIBINAMA STADIONA LUŽNJIKI: Ugostit ćemo naše svjetske viceprvake na Logoru

HRVATSKA JE VICEPRVAK SVIJETA: Tuga, veselje, pa ponovo tuga, ali na kraju veselje i veliko slavlje bjelovarskih navijača

Traži se mladić koji je prošli tjedan oskvrnuo grobove

Vatreni – nogometni ratnici – moderni gladijatori

TOMINAC NA TRIBINAMA STADIONA LUŽNJIKI: Ugostit ćemo naše svjetske viceprvake na Logoru

Ždralovačka Mladost kreće u novu sezonu

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Kako komentirate slab odaziv na rad za opće dobro?

Svaki početak je težak, vidjet ćemo do kraja godine.

Bespotrebno cimaju ljude, nije njima lako.

Treba ukinuti socijalnu pomoć.

Ma svi znaju da oni ustvari rade na crno, samo smo se dosad pravili ludi, a sad je jasno.

Tko ima opravdanje u redu, a ostalima koji nisu došli prestati plaćati.

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE