NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Informacije o djeci preko Interneta

RADIONICA ZA RODITELJE U ČETVRTOJ OSNOVNOJ ŠKOLI
Informacije o djeci preko Interneta

U četvrtak su zainteresirani roditelji učenika mogli doznati kako se koristi sustav e-Građani i kako mogu preko interneta pratiti školski uspjeh njihove djece

23.10.2017. PIŠE: IV. OŠ Bjelovar FOTO: IV. OŠ Bjelovar PREGLEDA: 927


BJELOVAR U suradnji s Narodnom knjižnicom »Petar Preradović« Bjelovar, knjižničarka IV. OŠ Bjelovar, Dejana Bedeković, organizirala je radionicu s predavanjem za roditelje učenika IV. OŠ Bjelovar o korištenju usluga sustava e-Građani, uz potporu ravnatelja Nikole Margetića. Radionica je održana u knjižnici i čitaonici škole u četvrtak, 19. listopada 2017. u vremenu od 18 do 19 sati. Gost predavač je bio knjižničar sa Studijskog odjela Narodne knjižnice »Petar Preradović« Bjelovar, Slaven Pejić, magistar informatologije. Radionici su prisustvovali zainteresirani roditelji.

Polaznici radionice su prvo upoznati kako općenito pristupiti sustavu e-Građani, zatim sa svim njegovim mogućnostima, i na kraju s mogućnosti pristupu e-Dnevniku za roditelje preko sustava e-Građani.

Polaznike se dojmio podatak da preko sustava e-Građani mogu pristupiti mnogim osobnim dokumentima tipa Domovnice, Rodnog lista i slično, a najviše što mogu pristupiti e-Dnevniku, pogledati kako izgleda i dobivati preko njega informacije o vlastitom djetetu. Znači, naviše ih se dojmio podatak o razlici pristupa E-dnevniku koji vide djeca i E-dnevniku koji vide roditelji, o čemu žele još više čuti.

Roditelji su bili puni pitanja i razvila se rasprava sa zaključkom da bi trebalo biti više ovakvih radionica i predavanja za roditelje. Također, polaznici bi htjeli više praktičnog rada na računalu kako bi na licu mjesta primijenili ono što su čuli te kako bi automatski mogli komentirati ako naiđu na neki problem.

Sustav e-Građani je projekt Vlade Republike Hrvatske pokrenut s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javne uprave te povećanja transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga. Uslugama u sustavu e-Građani i Osobnom korisničkom pretincu možete pristupiti samo ako ste registrirani korisnik.

Sustav e-Građani može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica. Znači ako imate ugovoreno internet bankarstvo (PBZ, ZABA, Raiffeisen Bank, HPB…) sustavu možete pristupiti na isti način kako pristupate i sustavu internet bankarstva (čitač kartice ili token). Ako nemate e-bankarstvo, možete zatražiti u FINA-inoj poslovnici ePass pristup sustavu e-Građani. Za registraciju putem ePASS ili mTOKEN potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica, OIB i mail adresa.Tagovi: e-građani, iv. oš bjelovar, radionica, učenici, roditelji, e-dnevnik

Od 4. rujna sustav e-Građani u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović«

Bjelovarčanke iz Četvrte osnovne na kvizu o Tadijanoviću

Četvrta osnovna, prva u robotici

»Ratnici u miru« izradili brojne umjetnine

Održana radionica izrade tradicionalnih rukotvorina od kukuruzovine u I. osnovnoj školi Bjelovar

»Ocat i sin« – začin za zabavnu večer

NK Ivanska – NK Ribar 4:1

Prepolovio traktor i pobjegao

NK Lasta – NK Trnski 1:0

Nudimo kredit novac Finansijski gotovine ovdje

Dobiti kredit u 4 sata

Jeste li u potrebi za krediiit

nude kredite između posebice ozbiljna i brza

KREDIT PONUDA U Italiji OZBILJNA I PRIVATNI

U prometnoj nesreći u Trojstvenom Markovcu dvoje lakše ozlijeđenih

Prepolovio traktor i pobjegao

Ljuban Perenčević je generacije i generacije ekonomista naučio matematiku

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO