NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Informacije o djeci preko Interneta

RADIONICA ZA RODITELJE U ČETVRTOJ OSNOVNOJ ŠKOLI
Informacije o djeci preko Interneta

U četvrtak su zainteresirani roditelji učenika mogli doznati kako se koristi sustav e-Građani i kako mogu preko interneta pratiti školski uspjeh njihove djece

23.10.2017. PIŠE: IV. OŠ Bjelovar FOTO: IV. OŠ Bjelovar PREGLEDA: 1080


BJELOVAR U suradnji s Narodnom knjižnicom »Petar Preradović« Bjelovar, knjižničarka IV. OŠ Bjelovar, Dejana Bedeković, organizirala je radionicu s predavanjem za roditelje učenika IV. OŠ Bjelovar o korištenju usluga sustava e-Građani, uz potporu ravnatelja Nikole Margetića. Radionica je održana u knjižnici i čitaonici škole u četvrtak, 19. listopada 2017. u vremenu od 18 do 19 sati. Gost predavač je bio knjižničar sa Studijskog odjela Narodne knjižnice »Petar Preradović« Bjelovar, Slaven Pejić, magistar informatologije. Radionici su prisustvovali zainteresirani roditelji.

Polaznici radionice su prvo upoznati kako općenito pristupiti sustavu e-Građani, zatim sa svim njegovim mogućnostima, i na kraju s mogućnosti pristupu e-Dnevniku za roditelje preko sustava e-Građani.

Polaznike se dojmio podatak da preko sustava e-Građani mogu pristupiti mnogim osobnim dokumentima tipa Domovnice, Rodnog lista i slično, a najviše što mogu pristupiti e-Dnevniku, pogledati kako izgleda i dobivati preko njega informacije o vlastitom djetetu. Znači, naviše ih se dojmio podatak o razlici pristupa E-dnevniku koji vide djeca i E-dnevniku koji vide roditelji, o čemu žele još više čuti.

Roditelji su bili puni pitanja i razvila se rasprava sa zaključkom da bi trebalo biti više ovakvih radionica i predavanja za roditelje. Također, polaznici bi htjeli više praktičnog rada na računalu kako bi na licu mjesta primijenili ono što su čuli te kako bi automatski mogli komentirati ako naiđu na neki problem.

Sustav e-Građani je projekt Vlade Republike Hrvatske pokrenut s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javne uprave te povećanja transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga. Uslugama u sustavu e-Građani i Osobnom korisničkom pretincu možete pristupiti samo ako ste registrirani korisnik.

Sustav e-Građani može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica. Znači ako imate ugovoreno internet bankarstvo (PBZ, ZABA, Raiffeisen Bank, HPB…) sustavu možete pristupiti na isti način kako pristupate i sustavu internet bankarstva (čitač kartice ili token). Ako nemate e-bankarstvo, možete zatražiti u FINA-inoj poslovnici ePass pristup sustavu e-Građani. Za registraciju putem ePASS ili mTOKEN potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica, OIB i mail adresa.Tagovi: e-građani, iv. oš bjelovar, radionica, učenici, roditelji, e-dnevnik

Od 4. rujna sustav e-Građani u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović«

Učitelji iz Četvrte osnovne na usavršavanju u Irskoj

Bjelovarčanke iz Četvrte osnovne na kvizu o Tadijanoviću

Četvrta osnovna, prva u robotici

Radionica o prometnoj sigurnosti u Trećoj osnovnoj

Damir Bajs u radnom posjetu Daruvaru

Župan Bajs na radionici o održivom razvoju

Hrebak na bazenu s vrtićkom djecom

Gradonačelnik Hrebak najavit će gradski natječaj za najbolju start-up tvrtku

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

Kredit novac 100 od garanciju 2.000 eura ima 60.000

možete dobiti iznos od 2000€ ima 600.000.000€

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO