Financiranje građevinskih radova na školama i bolnicama osigurano, slijede javni natječaji

NASLOVNANA SVA ZVONAGOSPODARSTVO

FOTO: Ustupila BBŽ

34 MILIJUNA KUNA POSLOVA

Financiranje građevinskih radova na školama i bolnicama osigurano, slijede javni natječaji

Namjera Županije je da o raspisanim natječajima budu obaviješteni svi gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici Bjelovarsko-bilogorske županije, kako bi mogli dati što bolje ponude da što više posla ode u »domaće ruke«

8.10.2017. 09:08 | Zvono PREGLEDA: 783

BJELOVAR Županijske ustanove Bjelovarsko-bilogorske županije raspisat će javne natječaje za građevinske radove na objektima u zdravstvu i školstvu vrijednih gotovo 34 milijuna kuna. Riječ je o projektima za koje je osigurano financiranje i potpisani su ugovori nakon zelenog svjetla na natječajima putem kojih je osiguran europski novac, a dijelom ih financira i sama Bjelovarsko-bilogorska županija.

Namjera je Bjelovarsko-bilogorske županije da domaći gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici budu upoznati s natječajima koji će uskoro u raspisivanje kako bi bili spremni i javili se na njih budući kako spomenuti radovi podliježu i novom Zakonu o javnoj nabavi.Upravo o raspisivanju natječaja, ali i radovima koji se očekuju župan Damir Bajs 3. listopada na radnom sastanku razgovarao je sa čelnicima županijske Gospodarske i Obrtničke komore Jakovom Ćorićem i Goranom Grgićem.

Kada govorimo o školstvu naše županije tako će uskoro u natječaj radovi vrijedni gotovo 27 milijuna kuna, a podrazumijevaju obnovu 11 školskih zgrada i 1 školsko-sportsku dvoranu. Najveće je to ulaganje u povijesti županije u njene škole od gradnje Srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Jedan od prioriteta jest da svi naši učenici u osnovnim i srednjim školama, ali i profesori i nastavnici imaju isti standard vezan uz građevinsko stanje školskih zgrada koji mora biti prilagođen vremenu u kojem živimo, odnosno standardu 21. stoljeća.U tijeku je sada izrada tendera za gradnju, a uskoro će i raspis javnih natječaja za izvođače radova tijekom listopada i prosinca 2017. godine. Riječ je o radovima energetske obnove koji između ostalog podrazumijevaju izmjenu krovišta, stolarije, vanjske ovojnice, izolacije prostora, ugradnje sustava grijanja, izolacije stropa, uređenje podova, ugradnju nove rasvjete, gradnju prilaznih rampi za invalide, keramičarske radove i niz drugih. Dakle, puno posla za građevinarce, ali i obrtnike.

Uz radove u školstvu pred raspisom natječaja su i radovi u zdravstvu naše županije. Tako će uskoro u obnovu 4 velika Doma zdravlja u našoj županiji i to u Daruvaru, Čazmi, Grubišnom Polju i Garešnici za koje su osigurana sredstva putem europskog projekta »Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije«, vrijednog 10,3 milijuna kuna, od čega su građevinski radovi oko 5 milijuna kuna.Sada postoji mogućnost da te vrijedne radove dobiju naše građevinske tvrtke i obrti kako bi sredstva uložena u gradnju ostala u našoj županiji, naravno uz pretpostavku da naši gospodarstvenici i obrtnici udovoljavaju uvjetima natječaja.

A da naši gospodarstvenici i obrtnici mogu zadovoljiti potrebe predviđenih radova, a i više od toga potvrđuje i izgradnja bazena u Velikom Grđevcu vrijednog 19 milijuna koji su u potpunosti gradile domaće snage. Projekt je to koji je napravljen u roku i kvalitetno prema samim uvjetima natječaja prateći strogu kontrolu i pravila igre Europske unije budući da je gotovo u potpunosti financiran europskim novcem.– Pred nama je raspis natječaja za potpisane ugovore za školske i zdravstvene ustanove. Ukupno imamo 15 natječaja, 11 u školstvu, a 4 u zdravstvu. Što se tiče Bjelovarsko-bilogorske županije, bitno je da su nam ti natječaji odobreni, ali nismo htjeli propustiti da te natječaje prezentiramo našim komorama. Postoji dobra mogućnost da se ti poslovi dobiju na natječaju, a logično je odabrati tvrtke koje rade na području naše županije, a konkurentne su na području cijele Hrvatske. Ovo je dosta veliki izazov jer su natječaji veliki i nadam se da će nekoliko obrtnika zajedno dati ponudu kako bi mogli i pristupiti. Na nama je da prezentiramo uvjete svima, kako bi iskoristili mogućnost prijave na natječaj. Uz potporu komora i cehova nadajmo se da će prijava i biti. Mi ćemo natječaje i tendere pripremiti u relativno kratkom roku i sukcesivno ih raspitivati – objasnio je župan Damir Bajs.– U ime gospodarske komore mogu reći da pozdravljam inicijativu župana iz razloga što u zadnjih 16 godina, naši poduzetnici nisu prolazili na lokalnim natječajima i projektima, a provodili su ih negdje drugdje. Očekujemo da će prijava biti jer na nivou županije mi imamo 167 tvrtki u graditeljstvu koje su napravile oko 430 milijuna kuna prihoda. Mi ćemo okupiti poduzetnike da se jave na natječaj, bilo samostalno ili kao nositelji ponuda sa podizvođačima i vjerujem da će se to dobro razvijati. Zahvalio bih se županu i osjećamo novi odnos prema lokalnom poduzetništvu. Bitno je samo da poduzetnici budu svjesni toga da moraju zadovoljiti vrlo stroge kriterije Europske unije. To traži puno veću angažiranost, ali vjerujem da ćemo sve odraditi skupa – izjavio je Jakov Ćorić, predsjednik županijske komore Bjelovar – HGK.– Zahvaljujem se županu na ovoj inicijativi jer to je za nas obrtnike jako važno. Mi nemamo tvrtke niti agencije koje prate tendere za nas. Nama je često najmanji problem izvesti radove, puno veći problem je papirologija. Suradnja Obrtničke komore Bjelovar i Županije, odnosno župana Bajsa, napreduje iz godinu u godinu, a ovo je možda vrhunac naše suradnje, ako uspijemo uključiti u radove naše obrtnike. Mi smo već kontaktirali obrtnike i interesa ima. Mislim da će se oni javiti kroz zajednice ponuditelja u manjim projektima, a u ovim većima možda kao podizvođači. Ovo će biti pravi zamah da se obrtništvo vrati na grane iz 2007. i 2008. Godine. Ovo su sjajne vijesti za nas i nadam se da će se tako nastaviti – kazao je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore BBŽ.


Tagovi: bjelovarsko-bilogorska županija, damir bajs, gospodarstvenici , poduzetnici, natječaji, građevinski radovi

Damir Bajs u Krapini na sastanku četvorice župana
Župan Bajs na konferenciji o projektu »Postani društveni poduzetnik«
Župan Bajs na radnom sastanku o likovnoj koloniji
Bjelovar od države dobio 7 hektara zemljišta za stadion i školu
Bajs potpisao sporazum o sufinanciranju Obrtničke komore
Damir Bajs primio školske sportaše
Damir Bajs s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek
Damir Bajs na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Dežanovcu
Damir Bajs ispratio učenike na terensku nastavu »Putevima branitelja«
Bajs predstavio nove mjere za poticanje gospodarstva u 2018.
Bajs u Staroj Diklenici: »Imamo najpovoljniju kreditnu liniju za sjetvu u cijeloj Hrvatskoj«
Župan Bajs kao izaslanik predsjednice na komemoraciji u Donjim Mostima
U Gudovcu otvoren 21. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam
Tri milijuna kuna kroz tri godine za liječnike i medicinsko osoblje u bolnicama i domovima zdravlja
Bajs, Hrebak i Posavac najavili 21. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam
Bajs potpisao nove ugovore o stipendijama
Poznati datumi malonogometnih Coca-Cola Cup turnira u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Uz Bajsovu podršku tri škole kreću u novi sustav obrazovanja
Bajs na sjednici Odbora za branitelje
Župan Bajs o Programu za mlade
NK Bjelovar – HNK Vukovar 1991 0:1
Uz 92. rođendan Njezinog Veličanstva
Smeće organizirano čišćeno na više lokacija u Bjelovaru
Subotnja šetnja bjelovarskim sajmom cvijeća
Grupa San & Vuco u Novoj Rači
Došao sa stabljikom konoplje do Sabora, policija ga odmah uhitila
Prodajom stvari u Policijskoj upravi proračun popunjen za skoro šest tisuća kuna
Pri pretjecanju poginuo motorist, nakon toga pijanac se sudario s policijom tijekom očevida

Pretraži Zvono

48 SATI NA ZVONU

.

NK Bjelovar – HNK Vukovar 1991 0:1

.

Uz 92. rođendan Njezinog Veličanstva

.

Smeće organizirano čišćeno na više lokacija u Bjelovaru

.

Subotnja šetnja bjelovarskim sajmom cvijeća

.

Grupa San & Vuco u Novoj Rači

.

Damir Bajs u Krapini na sastanku četvorice župana

.

Došao sa stabljikom konoplje do Sabora, policija ga odmah uhitila

.

Prodajom stvari u Policijskoj upravi proračun popunjen za skoro šest tisuća kuna

Auto udario dvije curice u Štefanju

Subotnja šetnja bjelovarskim sajmom cvijeća

Pri pretjecanju poginuo motorist, nakon toga pijanac se sudario s policijom tijekom očevida

Bjelovar od države dobio 7 hektara zemljišta za stadion i školu

Zračna dostava kave – dronom – na gradilištu u Grubišnom Polju

Aerodrom pokraj Čazme, uz ove ambicije, mogao bi postati troškovna rupa bez dna

Što mislite o potezu Darija Hrebaka s uvođenjem stimulacije do 1000 kn za gradske zaposlenike?

Bacanje para u ovoj krizi

To on svojima daje i kapom i šakom

Pa već dobivaju plaću, to bi im trebalo biti dosta

Da, ali ako budu radili bolje nego dosad

Kad dođem na gradski šalter sve obavim za manje od 20 min, zaslužuju te novce

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJE