NASLOVNANA SVA ZVONAZNANOST I TEHNO

Održan prvi bjelovarski Hackathon – CODE4BJELOVAR

NATJECANJE U PROGRAMIRANJU
Održan prvi bjelovarski Hackathon – CODE4BJELOVAR

Uz podršku Grada Bjelovara, a u organizaciji EducirajMe centra Bjelovar ekipe hackera iz cijele Hrvatske su 24 sata neprekidno programirale i kodirale, te je proizvedena korisna internetska aplikacija koja pokazuje svakodnevne cijene na bjelovarskoj tržnici

07.10.2017. PIŠE: EducirajMe tim FOTO: EducirajMe tim PREGLEDA: 1183


BJELOVAR Proteklog vikenda održan je prvi bjelovarski Hackathon u organizaciji EducirajMe centra Bjelovar i uz podršku grada Bjelovara. Sudeći po reakcijama svih uključenih, timova i cijele Hrvatske, unatoč umoru, Hackathon ver2, svakako izgleda vrlo realno.

Bio je to prvi Hackatkon u Bjelovaru, a radilo se o standardnom hackathon formatu – 24 satnom programiranju/kodiranju u timovima na određenu temu/problem. Problem koji je trebalo riješiti bio je osmisliti mobilnu web/aplikaciju koja će pružati ažurne informacije o dostupnosti pojedinih artikala na bjelovarskom »placu« – bjelovarskoj gradskoj tržnici.Zadatak timova bio je predvidjeti što više mogućih okolnosti sa strane svih koji su uključeni u poslovanje tržnice – prodavatelji, kupci, davatelji infrastrukture te ponuditi rješenja za sve strane.

Sudjelovalo je sveukupno šest timova, pristiglih iz cijele Hrvatske, uglavnom vrhunske informatičke edukacje i znanja, kao i iskustva na ovakvim natjecanjima u programiranju. Po uvodnoj prezentaciji bacili su se na težak 24-satni zadatak, što je osim umnog, predstavljalo i značajan fizički napor, kao i uvijek.

Glavni mentor je bio Mario Krvarić iz tvrtke Foreo, a mentorski tim sačinjavali su još Ivan Čulo iz Mircoblinka te predstavnici Grada Bjelovara i organizatora, EducirajMe grupe. Posebnost ovog hackathona bio je i taj što su u ocjenjivačkom sudu, uz mentore, bili i voditelji svih ekipa koje su sudjelovale, pa su svi dobili šansu procijeniti svoj i tuđe radove.Svi timovi na kraju su morali napraviti i prezentaciju rješenja, a vrijedi napomenutu da niti jedan tim nije odustao tijekom natjecanja, i da su svi uspjeli prezentirati ono što su isprogramirali, što je priličan kuriozitet na ovakvim natjecanjima.

Pobjedu je na kraju odnijela ekipa onclick, ispred ekipe var code = nrewCoffe(); i ekipe Avoco. Onclick je bio dvočlani tim, a činili su ga Stella Sajčić, ujedno i voditeljica tima te Ivan Pepelko.

Pobjednici su osvojili vrijedne financijske i materijale nagrade, a svi timovi imaju šansu potpisati ugovor za razvoj i implementaciju svog rješenja sa Gradom Bjelovarom, s obzirom da se radi o realnom problemu i zadatku na kojem su radili.Kao što smo napomenuli, organizator natjecanja je bio EducirajMe centar Bjelovar, generalni pokrovitelj Grad Bjelovar, a medijski pokrovitelj bio je portal grad Bjelovar.com.

Technology provider Hackathona bio je Microblink, sponzori tehničke opreme bili su Omega IT i Marmi Media. Sponzori su bili još Zepelin craft brewery te AK Bjelovar (HAK Hrvatska), a sponzori hrane su bili Caffe & Bistro Franz, Koestlin i Palačinkarnica Bjelovar. Sponzor relax rooma bio je JYSK, dok je službeno piće bilo energetski napitak Hell Focus.

Organizatori su vrlo zadovoljni prvim Hackathonom, a najavljuju iduće godine nastavak projekta i nadaju se još boljem Hackathonu.Tagovi: hackathon, code4bjelovar, natjecanje, programiranje, grad bjelovar, educirajme

Bjelovarski gimnazijalci uspješni u Primoštenu

Najveće natjecanje hrvatskih kuhara dolazi u Trojstveni Markovac, u »Šljukin Gon«

Karolina Kalabek zapamtila 750 znamenki broja Pi i osvojila putovanje u Gardaland

Učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar izvrsni na natjecanju u Osijeku

Četvrto i peto mjesto za plesače iz »H-8« u Čakovcu

Juniori Bjelovara nadigrali zagrebački Dinamo

KK Bjelovar – KK Cedevita 66:105

Balcano izdao novi single Crna Haljina

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar obilježila svoj dan

KREDITI i POZAJMICE

BRZE KREDIT i POZAJMICE.

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Kreditna pomoc u cijeloj sigurnosti 100 brža

Pomozimo Jelici da ponovno vidi

Obitelj i brojni Bjelovarčani ispratili Albina Vidovića na posljednji počinak

Knjigica – mjesto gdje u Bjelovaru počinje knjiška pustolovina

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO