NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Boris Jokić održao predavanje u bjelovarskom Domu kulture

TJEDAN DOŽIVOTNOG UČENJA
Boris Jokić održao predavanje u bjelovarskom Domu kulture

Predavanje pod nazivom »Učenje u Hrvatskoj kroz brojke, riječi, slike i glazbu« pažljivo su odslušali bjelovarski prosvjetni djelatnici

06.10.2017. PIŠE: Ornela Malogorski FOTO: Ornela Malogorski PREGLEDA: 2047


BJELOVAR Oko 150 prosvjetnih djelatnika okupilo se 3. listopada 2017. na susretu s prof. dr. sc. Borisom Jokićem koji je održao impresivno i motivirajuće predavanja u bjelovarskom Domu kulture,

Predavanje pod nazivom »O učenju u Hrvatskoj kroz brojke, riječi, slike i glazbu« održano je u okviru 11. Tjedna cjeloživotnog učenja. Uz podršku grupacije EducirajMe organizator je Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar koja je sjedište voditeljice Međužupanijskog vijeća stručnih suradnika pedagoga srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije Ornele Malogorski te Nikoline Marinić, voditeljice Županijskog vijeća nastavnika hrvatskog jezika. Voditeljice ova dva Vijeća su upravo i inicirale i organizirale ovo predavanje.Boris Jokić, inače psiholog, znanstvenik na Institutu za društvena istraživanja javnosti je poznatiji kao bivši voditelj ekspertne skupine za provedbu kurikularne reforme. Duhovito, a istovremeno vrlo ozbiljno osvrnuo se na procese učenja i na obrazovanje, na zastarjele planove i programe u našim školama, sporost sustava odgoja i obrazovanja u praćenju trendova i razvoja društva u cjelini. Podsjetio nas je i na poražavajuće rezultate međunarodnog istraživanja PISA – testova ukazavši da naša djeca iz škola izlaze funkcionalno nepismena, što se održava na sve što će kasnije raditi. Naglasio je nužnost ulaganja u ljudske resurse koji su ključni, ali koji su niz godina zanemarivani. Istaknuo je i dobre osnove našeg sustava te podatke koji govore da smo u nekim segmentima primjerice bolji od Islanda ili nekih drugih zemalja gdje čak 15-20 posto mladih napušta srednjoškolsko obrazovanje, dok to kod nas iznosi samo dva posto. Obrazložio je temeljne vrijednosti reforme koja bi trebala omogućiti da svaki učenik ostvari osobne potencijale, te je istaknuo pretjerano politikantstvo koje se pojavilo i zaustavilo je. Napomenuo je da nade za takve korjenite promjene ima jedino ako struka bude iznad politike te je naglasio da reforma ne smije ovisiti o trenutnim vlastima niti bi im se smjela prilagođavati.

Završio je sa željom da se izgradi bolja Hrvatska, da budemo zemlja boljeg svijeta jer je to više nego li moguće.Veliki interes, dugi pljesak i pohvale za ovo predavanje ne samo Bjelovarčana već i ljudi iz okolnih gradova koji su napunili bjelovarsko Dom kulture i brojna pitanja postavljenja dr. Jokiću ukazuju na veliku podršku koju rad Borisa Jokića ima među prosvjetnim radnicima.

U okviru obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja održan je i sastanak kod gradonačelnika Darija Hrebaka. Na sastanku su, uz Borisa Jokića, sudjelovale predstavnice Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, ravnateljica Nataša Vibiral, pedagoginja Ornela Malogorski i profesorica Nikolina Marinić te koordinator 11. Tjedna cjeloživotnog učenja Alen Kaminski. Sastanak je bio posvećen temama mogućnosti razvoja i ulaganja u odgoj i obrazovanje u Bjelovaru.

Tagovi: tjedan doživotnog učenja, boris jokić, komercijalna i trgovačka škola bjelovar, educirajme

Ivica Puljak zaintrigirao bjelovarsku publiku

TUPŠ u programu istraživanja informiranosti o visokom školstvu

Dan otvorenih vrata u Komercijalnoj i trgovačkoj školi

Tjedan strukovnog obrazovanja: Socijalna zadruga »Pružimo ruke«

Supervizijsko usavršavanje nastavnika

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

Rezultati petog košarkaškog turnira M-11

Veliki interes prosvjetara za predavanje o održavanju discipline u razredu

ŽOK Bjelovar II – ŽOK Vrbovec II 3:1

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

nude kredite između posebice

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO