NASLOVNAKULTURNO ZVONOFILM

Karta više za dokumentarce – počeo je 12. DOKUart

JEDAN OD NAJPOSJEĆENIJIH KULTURNIH DOGAĐAJA U GRADU TRAJAT ĆE DO SLJEDEĆEG PETKA 6. LISTOPADA.
Karta više za dokumentarce – počeo je 12. DOKUart

Prvim prikazivanjem filma Djeca gospođice Kiet u Hrvatskoj, u subotu 30. rujna otpočeo je  bjelovarski festival dokumentarnog filma DOKUart. Ove godine ne traži se samo karta više kao na prethodnih 11 festivala, nego je jasno da je Bjelovarčanima kino, za trajanja festivala, jednostavno premalo.

02.10.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Pavao Toth I Leon Hribljan PREGLEDA: 578


BJELOVAR Zeleni tepih ispred bjelovarskog Kulturnog i multimedijskog centra u subotu, 30. rujna, mogao je značiti samo jedno: otvoren je 12. DOKUart, festival koji s punim pravom možemo nazvati jednom od najvećih godišnjih kulturnih manifestacija Bjelovara.Uz domaćine, predsjednika Udruge za promicanje kulture DOKUart Denisa Hladiša i dopredsjednicu udruge Marijanu Kranjec, posjetiteljima se obratio i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak poštujući zlatno pravilo DOKuartovaca: bez dugih govorancija i micanja fokusa s filmova. Svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala upotpunjeno je nastupom puhačkog kvarteta Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar te glazbom jazz dueta u predvorju kina koja je doprinijela ugodnoj i opuštenoj atmosferi.Festival je otvorio nizozemski film Djeca gospođice Kiet, inspirativan dugometražni dokumentarac o djeci migranata i ratnih izbjeglica, uglavnom Sirijaca, za koju u Nizozemskoj počinje novi život. Kamera prati njihov jednogodišnji put kroz promjene koje ih pogađaju: susret s novim jezikom, zemljom, drukčijim kulturnim naslijeđem i ostalim promjenama koje prati i individualan emocionalni teret koji su rat i problemi ostavili na svakom od njih.Film su na hravstkoj premijeri predstavili i njegovi autori: Petra Lataster – Czisch i Peter Lataster s kojima je, po običaju, razgovarala selektorica filmova Rada Šešić.

Većina karata za sve dane festivala unaprijed je rasprodana, no domaćini su se potrudili uvesti i dodatne termine čime su još jednom dokazali svoje geslo da je DOKUart festival namijenjen široj publici.

Tagovi: dokuart, kulturni i multimedijski centar bjelovar, kino

12. DOKUart od 30. rujna do 6. listopada

Festival DOKUart najavljen projekcijom pod zvijezdama na izletištu Vrata Bilogore

DOKUart u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović

9. MALI DOKUart

11 puta bravo

ŽRK Bjelovar – ŽRK Pitomača 40:30

U bjelovarskoj knjižnici možete posuditi i računalo

Gradonačelnik Hrebak predstavio projekt Bjelovar – Grad bez papira

Iz MUP-a najavljuju pojačani nadzor u prometu

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

Nudimo brze kredite

U naletu automobila smrtno stradao biciklist

Dijete školske dobi teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći nedaleko Čazme

Subotnja šetnja Bjelovarom

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO