NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Udruga Zvrk u suradnji s Gradom Bjelovarom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja provela program za darovitu djecu

»DAR-MAR« ZA DAROVITE
Udruga Zvrk u suradnji s Gradom Bjelovarom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja provela program za darovitu djecu

Evo kako su iz udruge Zvrk opisali svoj rad s posebno darovitom djecom, šesnaest bjelovarskih učenika za koje je ocjenjeno da će im koristiti stručna podrška

25.09.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Udruga Zvrk PREGLEDA: 819


BJELOVAR U udruzi Zvrk je, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Gradom Bjelovarom, u školskoj godini 2016./2017. proveden projekt »DAR MAR – jer mi za darovitu djecu marimo«. Projekt je bio namijenjen darovitim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, a glavni cilj projekta bio je pružiti stručnu podršku darovitoj djeci u gradu Bjelovaru. Partneri na projektu bili su III. osnovna škola Bjelovar, Visoka tehnička škola u Bjelovaru i Fakultet elektrotehnike i računalstva, Sveučilišta u Zagrebu.

Identificirana darovita djeca u dobi od 8 do 11 godina, ukupno njih 26, polazila su radionice dva puta mjesečno po dva školska sata. Darovita djeca su bila podijeljena u dvije skupine zbog smjenskog rada u dvije bjelovarske osnovne škole i manjeg broja djece po skupini. Radionice su vodili Ivan Sekovanić ispred Visoke tehničke škole u Bjelovaru, Tomislav Jagušt ispred Fakulteta elektrotehnike i računalstva te psihologinje Ivana Mihotić i Ines Mihajlović. Neke od tema bile su: lego roboti, elektricitet, procjenjivanje i mjerenje, šifriranje ljudski mozak, izrada origamija i sl.Roditelji darovitih učenika bili su pozvani na stručno predavanje »Izazovi odgoja darovitog djeteta«, koje je održala psihologinja Ivana Mihotić.

Učitelji razredne nastave, ukupno njih 16, uglavnom iz bjelovarskih osnovnih škola, sudjelovali su na edukaciji »Unapređivanje identifikacije i rada s darovitim učenicima«, koje je vodila psihologinja Ines Mihajlović kroz 6 termina, u razdoblju od siječnja do svibnja 2017. godine. Učitelji su produbili svoja znanja iz područja darovitosti i pokazali interes za nastavkom edukacije.Nakon svih provedenih aktivnosti, napravili smo evaluaciju, koja nam je bila temelj za ponovno apliciranje na natječaj Ministarstva, znanosti i obrazovanja te nam je u planu da se projekt nastavi i ove školske godine. Zbog dobre dosadašnje suradnje s partnerima, projekt bi se nastavio u suradnji s njima. Nakon evaluacije djece saznali smo u kojem smjeru oni žele dalje učiti i nastaviti razvijati svoju darovitost. Napravili smo manje izmjene u projektu, kako bi on bio još kvalitetniji i prilagođeniji potrebama darovite djece.Tagovi: dar-mar, za darovite, zvrk, darovita djeca

Kamion udario u Corsu u Trojstvenom Markovcu

Amerikanka iz Velike Pisanice u potrazi za svojim korijenima

Juniorke Bjelovara prvakinje HALS-a

U četvrtom izdanju »Volim Hrvatsku« prva pobjeda za Gorana Navojeca

Daruvar dobio Coca-Colinu aktivnu zonu

Komemoracija za Borisa Bradića u srijedu u velikoj vijećnici

Peta osnovna škola dobila donaciju od deset računala

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

Prvi asfalt pedesetih, ceste u šezdesetima

Nude kredite između posebice

odobravanja kredita za 1 dan.

Financijska pomoć.

Besplatno je novac kredit između Konkretno

Dajem besplatno kredit i ozbiljna

Opet pomama za Majburgerom

Bjelovar dobio i Bjelovarsko pivo – zasad točeno, uskoro i u boci

Subotnja šetnja Bjelovarom

22.10.2017.Prva službena domaća utakmica Malonogometnog kluba Bjelovar

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

Zazvoni!

Pošalji nam vijest ili najavu. Javi što se događa!IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO