NASLOVNAŠKOLSKO ZVONO

Udruga Zvrk u suradnji s Gradom Bjelovarom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja provela program za darovitu djecu

»DAR-MAR« ZA DAROVITE
Udruga Zvrk u suradnji s Gradom Bjelovarom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja provela program za darovitu djecu

Evo kako su iz udruge Zvrk opisali svoj rad s posebno darovitom djecom, šesnaest bjelovarskih učenika za koje je ocjenjeno da će im koristiti stručna podrška

25.09.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: Udruga Zvrk PREGLEDA: 1045


BJELOVAR U udruzi Zvrk je, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Gradom Bjelovarom, u školskoj godini 2016./2017. proveden projekt »DAR MAR – jer mi za darovitu djecu marimo«. Projekt je bio namijenjen darovitim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, a glavni cilj projekta bio je pružiti stručnu podršku darovitoj djeci u gradu Bjelovaru. Partneri na projektu bili su III. osnovna škola Bjelovar, Visoka tehnička škola u Bjelovaru i Fakultet elektrotehnike i računalstva, Sveučilišta u Zagrebu.

Identificirana darovita djeca u dobi od 8 do 11 godina, ukupno njih 26, polazila su radionice dva puta mjesečno po dva školska sata. Darovita djeca su bila podijeljena u dvije skupine zbog smjenskog rada u dvije bjelovarske osnovne škole i manjeg broja djece po skupini. Radionice su vodili Ivan Sekovanić ispred Visoke tehničke škole u Bjelovaru, Tomislav Jagušt ispred Fakulteta elektrotehnike i računalstva te psihologinje Ivana Mihotić i Ines Mihajlović. Neke od tema bile su: lego roboti, elektricitet, procjenjivanje i mjerenje, šifriranje ljudski mozak, izrada origamija i sl.Roditelji darovitih učenika bili su pozvani na stručno predavanje »Izazovi odgoja darovitog djeteta«, koje je održala psihologinja Ivana Mihotić.

Učitelji razredne nastave, ukupno njih 16, uglavnom iz bjelovarskih osnovnih škola, sudjelovali su na edukaciji »Unapređivanje identifikacije i rada s darovitim učenicima«, koje je vodila psihologinja Ines Mihajlović kroz 6 termina, u razdoblju od siječnja do svibnja 2017. godine. Učitelji su produbili svoja znanja iz područja darovitosti i pokazali interes za nastavkom edukacije.Nakon svih provedenih aktivnosti, napravili smo evaluaciju, koja nam je bila temelj za ponovno apliciranje na natječaj Ministarstva, znanosti i obrazovanja te nam je u planu da se projekt nastavi i ove školske godine. Zbog dobre dosadašnje suradnje s partnerima, projekt bi se nastavio u suradnji s njima. Nakon evaluacije djece saznali smo u kojem smjeru oni žele dalje učiti i nastaviti razvijati svoju darovitost. Napravili smo manje izmjene u projektu, kako bi on bio još kvalitetniji i prilagođeniji potrebama darovite djece.Tagovi: dar-mar, za darovite, zvrk, darovita djeca

Pripreme za ulazak u 2.ligu u punom su jeku

Rezultati petog košarkaškog turnira M-11

Veliki interes prosvjetara za predavanje o održavanju discipline u razredu

ŽOK Bjelovar II – ŽOK Vrbovec II 3:1

NK Mladost – NK Vrbovec 2:2

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Subotnja šetnja Bjelovarom

U Lisinskom premijera biografskog filma o Andreeu Bocelliju

Gradonačelnik Dario Hrebak presjekao vrpcu na otvaranju nove sportske dvorane

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

Vedea-ne pentru problemele financiare

nude kredite između posebice

Ubojici sina 30 dana istražnog pritvora

Kombi sletio u šumu, vozač u bolnici

Peugeot se zaletio u Audija u Frankopanskoj

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO