NASLOVNAKULTURNO ZVONOFILM

12. DOKUart od 30. rujna do 6. listopada

VRIJEDI GLEDATI
12. DOKUart od 30. rujna do 6. listopada

Ovogodišnji Međunarodni festival dokumentarnog filma u Bjelovaru donosi pregršt sjajnih dokumentarnih filmova, od kojih će tri biti prvi put prikazana u Hrvatskoj

21.09.2017. PIŠE: Zvono.eu FOTO: TZBBŽ PREGLEDA: 913


BJELOVAR 12. DOKUart Međunarodni festival dokumentarnog filma u  Bjelovaru se održava od 30. rujna do 6. listopada 2017. U glavnom festivalskom programu u 7 dana bit će prikazano 7 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić. Bjelovarčanka je to koja živi i radi u Nizozemskoj, dokumentaristica i ugledna suradnica mnogih festivala dokumentarnog filma (IDFA Amsterdam, IFFR Rotterdam, SFF Sarajevo, Mumbai, Krakow, Zagreb...)

Festival donosi 3 hrvatske premijere, a otvara ga jedna od njih, nizozemski film »Djeca gospođice Kiet«, uglednog redateljskog para Petera Latastera i Petre Czisch Lataster, koji će biti i gosti festivala Također, premijerno će biti prikazani i filmovi "Biti učitelj", mladog njemačkog redatelja Jakoba Schmidta i Korida Siniše Vidovića, čije prikazivanje podupiru Goethe Institut i Austrijski kulturni forum.

Organizator je Udruga za promicanje kulture DOKUart, a festival se održava uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara, potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, te podršku Hrvatskog filmskog saveza.

Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Veliki Grđevac.

Također, dio programa, po završetku festivala prikazujemo i u HFS-ovu kinu Tuškanac u Zagrebu.

Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart, koji već 10. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce...

12.godinu ustrajnog rada na očuvanju publike DOKUart nastavlja u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru, gdje festivalska publika može uživati u filmovima, u idealnim uvjetima digitalne kino dvorane.

Sve informacije na festivalu možete pročitati na www.dokuart.hr, kao i na facebook stranici DOKUart Festival dokumentarnog filma.Tagovi: dokuart, kmc, kino, dokumentarni film, festival

Karta više za dokumentarce – počeo je 12. DOKUart

Festival DOKUart najavljen projekcijom pod zvijezdama na izletištu Vrata Bilogore

DOKUart u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović

9. MALI DOKUart

11 puta bravo

U subotu se gasi javna rasvjeta

Hrebak najavio manifestaciju »Pisanicom do Uskrsa« i holografsku projekciju

Preminuo omiljeni profesor

Župan Bajs na konferenciji predstavio projekt »Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije«

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dobio sam KREDITA / carineevoisier3@gmail.com

Dario Hrebak: »Svi samo pričaju o problemima, mi smo ih odlučili rješavati!«

Koving – dva desetljeća uspjeha

Preminuo omiljeni profesor

Podržavate li prijedlog Zvona, da se postavi mega replika jedne od najvrjednijih pisanica na svijetu u paviljonu uoči Uskrsa?

Podržavam

Ne podržavam

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAOGLAŠAVANJESTARO ZVONO